Vinkkejä lapsivieraiden viihtyvyyden parantamiseksi

Vinkkejä lapsivieraiden viihtyvyyden parantamiseksi

Nykyisin aika monet pitävät lapsettomat häät. Jokaisella on tietenkin oikeus määrätä omien juhliensa luonteesta. Aina lasten hoitopaikan löytyminen ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, hankaluuksia voi olla etenkin, jos lapset ovat hyvin pieniä. Mikäli aikuiset taas haluavat juhlia ilman jälkikasvuaan, he varmasti osaavat itsekin tehdä päätöksen ja järjestää hoitopaikan.

– Meidän häidemme osalta alkaa ohjelma olla valmis, vaikkakin todellisuus lasten kanssa aika usein poikkeaa suunnitellusta. Sillä ei ole väliä, vaan pääasia onkin, että mikäli lapsia on häihin kutsuttu, on heillä mahdollisuus edes jonkinlaiseen puuhasteluun. Keskittymiskyky ei ole kaksivuotiaiden suurin vahvuus, eikä puheiden kuuntelu ihmistaimia innosta, kertoo lapsiystävällisiä häitä suunnitellut Riikka.

Vinkkejä lapsivieraiden viihtyvyyden parantamiseksi

– Meillä lapset osallistuvat myös seremoniaan. Kukkaistytöistä kaksi on kuitenkin vasta kaksivuotiaita, eikä sen ikäisiltä voi tietenkään odottaa ”suorituksia” – todennäköisintä onkin, että etenkin kirkonmenojen aikana kukkivat lähinnä uhma ja ujostelu.

– Poikamme on pian viisivuotias, ja on lupautunut kantamaan sormuksen alttarille. Jotenkin luulen, että luvassa on pikatoimitus! Toivottavasti se kuitenkin tulee perille, eikä tarvitse pikku-ukkoa lähteä kirkossa pyydystämään. Poikasella kun on merirosvon sielu ja mielikuvitustakin ripakopalla, joten ikinä ei voi tietää mitä hänen mieleensä juolahtaa, Riikka miettii.

Vinkkejä lapsivieraiden viihtyvyyden parantamiseksi

Juhlapaikkamme, ravintola Hemmerin, pihassa on leikkikenttä. Hemmer myös sijaitsee museoalue Stundarsin välittömässä läheisyydessä. Olemme käyneet Stundarsissa lapsille suunnatussa tapahtumassa useana kesänä, joten tiesimme, että siellä on mahdollisuus järjestää erilaisia aktiviteetteja.

Saimmekin varattua lapsivieraitamme varten ”vanhanajan” kevätleikkejä, eli heidän käytössään on leikkinavetta ja -kauppa sekä nikkariaitta. Näiden lisäksi on järjestetty erilaisia temppuratoja, leikkejä ja helppoja käsitöitä. Kehotimmekin hääinfossa varaamaan lapsille myös lämmintä vaatetta ja vaikka lenkkarit leikkien ajaksi, pitsimekoissa ja pikkukengissä ei välttämättä olisi niin mukava touhuta (oletettavasti) viileässä kevätillassa.

Lapsia varten olemme varanneet myös kaksi leikittäjää, jotka pitävät pikkuisia silmällä esimerkiksi aikuisten ruokaillessa rauhassa loppuun.

Vinkkejä lapsivieraiden viihtyvyyden parantamiseksi

– Loppuillan lapset olivat samassa tilassa aikuisten kanssa, jolloin silmällä pitäminen oli helpointa. Heille järjestettiin oma nurkkaus, johon löysimme Jollyroomista juuri sopivia leluja: kaksi Woodliin leikkitelttaa, joihin pääsee vähän piileskelemään, hauskan Jolly keinuaasin joka kulkee myös pyörillä sekä Fippla kassakoneen tilpehööreineen + Alex’s Garage rekan, joka kuljettaa mönkijöitä. Vähän siis jokaiselle jotakin!, kertoo Riikka.

– Poikani oli mukana valitsemassa leluja, ja pieni astronautin alku vaatikin saada avaruusteltan heti käyttöönsä. Lelujen lisäksi varaamme lapsille kirjoja, kyniä ja paperia eli hyvin perinteisiä viihdykkeitä.

– Karkkibuffetista en ole vieläkään aivan varma, sillä ainakin omat lapseni menevät sokerista melko mahdottomiksi. Harkinnassa on ollut  terveellisempi vaihtoehto, eli hedelmäbuffet. Suolaista naposteltavaa tulee pöytiin iltasella joka tapauksessa, kertoo Riikka suunnitelmistaan.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häiden ohjelma