Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Viisi kuninkaallista hääpukua, jotka muistamme

Cambridgen herttuatar Catherine

Kuninkaallisten hääpuvut ja tarinat niiden takana ovat kiehtovia. Hääpuvut ovat designluomuksia, joissa on nähtävillä ajan trendivirtaukset ja morsianten oma tyyli. Siinä missä vuoden 2018 kuumimmassa häämuodissa nähdään rohkeita halkiota ja leikkauksia, tosielämän kuningattarien, prinsessojen ja herttuattarien hääpukujen tulee noudattaa edelleen kuninkaallista etikettiä.

Tässä katsaus viiteen kuninkaallisen hääpukuun, jotka muistamme erityisen hyvin.

1. Walesin prinsessa Dianan hääpuku (1981)

Prinsessa Dianan hääpuku vuodelta 1981

Prinsessa Dianan hääpuku on walesilaisen muotisuunnittelijapariskunta David ja Elizabeth Emanuellen suunnittelema. Puku jakaa mielipiteitä. Lähes kahdeksan metrisellä laahuksella varustettu mekko on ihastuttavan runsas puhvihihoineen, röyhelöineen ja rusetteineen ja toisaalta taas kaukana yksinkertaisen kauniista puvusta.

2. Monacon ruhtinatar Grace Kellyn hääpuku (1956)

Monacon ruhtinatar Grace Kellyn hääpuku

Monacon ruhtinatar Grace Kelly sai hääpuvun lahjaksi hänen silloiselta työnantajaltaan MGM -elokuvayhtiöltä. Hääpuvun suunnitteli elokuvayhtiön puvustamon pukusuunnittelija Helen Rosen.

Hääpuku on 1950-luvun tyylille tunnusomaisesti hillityn elegantti. Puku korostaa kauniisti vyötäröä ja sen kaunis pitsinen yläosa näkyy edelleen häämuodissa.


3. Norjan kruununprinsessa Mette-Maritin hääpuku (2001)

Norjan kruununprinsessa Mette-Marit

Ove Harder Finsethin suunnittelema hääpuku Norjan kruununprinsessa Mette-Maritille edustaa hänen pohjoismaalaista tyyliä. Se on kauniin klassinen ja yksinkertainen. Puvussa on pitkät hihat, kauniisti laskeutuva helma ja pienehkö laahus.


4. Cambridgen herttuatar Catherinen hääpuku (2011)

Cambridgen herttuatar Catherine

Kate Middletonin, nykyisen Cambridgen herttuatar Catherinen hääpuku on Alexander McQueen -muotitalon Sarah Burtonin suunnittelema. Hääpuvun pitsinen yläosa viittaa Grace Kellyn puvusta saatuihin vaikutteisiin. Syvää V-kaula-aukkoa on pidetty rohkeana kuninkaalliseksi hääpuvuksi, mutta ajan kuluessa etiketti muokkautuu selkeästi sallivampaan suuntaan.

 

5. Tanskan prinsessa Maryn hääpuku (2004)

Tanskan prinsessa Mary

Skotlantilaissyntyisen Tanskan prinsessa Maryn hääpuvun on suunnitellut tanskalainen Uffe Frankin. Asu on valmistettu kiiltävästä Duchesse-silkistä ja liki sadan vuoden takainen huntu on irlantilaista pitsiä.Haluatko inspiroitua lisää kuninkaallisista hääasuista kautta aikojen? Katoni.fin artikkelissa esitellään 21 ikonisinta kuninkaallista hääpukua  viimeisten 100 vuoden ajalta.

Teksti ja kuvat Katoni.fi

Muokattu: 2.11.2017