Vesa Nilssonille työ korumuotoilijana on seikkailu ja leikki

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Vesa Nilssonille työ korumuotoilijana on seikkailu ja leikki

Muotoilijan työ on yleensä jonkin ongelman ratkaisua tai toiminnon parantamista. Prosessi on rationaalinen ja pragmaattinen.

– Korujen kanssa on täysin päinvastoin, ja päätökset tehdään usein tunteiden, vaistojen ja tradition kautta. Tämä tekee korujen muotoilusta vaikeaa mutta myös palkitsevaa, Vesa Nilsson kuvailee.

Vesa Nilssonin Opus-sormus kilpailee Vuoden Kaunein Sormus 2019 -kilpailun finalistina.

Vesa Nilsson Opus-sormus Vuoden Kaunein Sormus 2019 Finalisti

Kuva Sari Yli-Salomäki / Häät

– Lapsena ajattelin, että elämä on pelkkää leikkiä, seikkailua, mokailua ja kantapään kautta oppimista. Ehkä päädyin juuri siksi nykyiseen ammattiin, sillä koruseppänä pitää mokailla tietty määrä, että oppii hyväksi tekijäksi. Sattumille ja virheille pitää antaa mahdollisuus, ja usein juuri niiden kautta syntyvät ne parhaat ideat, Vesa Nilsson miettii.

25 vuotta toteutuneita unelmia

– Olen saanut tehdä ja suunnitella koruja yhdessä vaimoni Tiina Arkon kanssa yhteisessä OZ Jewel -yrityksessämme kohta 25 vuoden ajan. Toteutamme omia ja samalla asiakkaidemme unelmia joka päivä, ja teemme kaiken meidän näköisenä ja niin hyvin kuin osaamme. Tämä pätee yrityksemme toiminnan kaikkiin osa-alueisiin, kuten yritysilmeeseen, asiakaspalveluun, korujen valmistukseen ja ennen kaikkea korumuotoiluun.

– Minusta tuntuu, että saan yhä seikkailla, leikkiä ja mokailla kuten lapsena. Se on ihan parasta! Vesa Nilsson summaa.

 

Vuoden Kaunein Sormus 2019 Finalisti Vesa Nilsson

Kuva Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä

Opus-sormus

"Korun tärkein tehtävä on tuoda iloa jokainen kerta, kun se puetaan ylle. Ilo muuttaa negatiivisuuden positiivisuudeksi, ja siksi Opus-sormus kuuluu sekä arkeen että juhlaan. Opus-sormus voi olla yksivärinen tai sekoitus jalokivien lukemattomia väriyhdistelmiä. Sormuksen valmistuskonsepti on yksinkertaisuudessaan sama kuin kukkakimpun tilaaminen floristilta; asiakas saa valita sormukseensa haluamansa kivet. Jokainen Opus-sormus on yksilöllinen ja ainutlaatuinen. Juuri sinulle tehty."

750‰ keltakultaa, timantteja, lajitelma cabochon-hiottuja jalokiviä (rubiini, sitriini, granaatti, karneoli), hinta 2467 euroa.

Design Vesa Nilsson, OZ Jewel

Vuoden Kaunein Sormus 2019 logo 1500px

Äänestä nyt vuoden kauneinta!

Vuoden Kaunein Sormus 2019 -kilpailun finaaliäänestys on käynnissä Häät.fissä lokakuussa 2019. Äänestä ja voit voittaa risteilylahjakortin!

ÄÄNESTÄ TÄÄLLÄ

Finalistisormuksiin ja niiden suunnittelijoihin voi tutustua myös Vuoden Kaunein Sormus 2019 -osastolla 6t20 I love me -messuilla 18.–20.10.2019 Messukeskuksessa.

Näe Vesa Nilsson I love me Lounge-lavalla su 20.10.2019 klo 16–16.30 haastattelussa, jonka aiheena "Mitä juhlakoruni minusta kertovat?" ja tule tapaamaan häntä Vuoden Kaunein Sormus -osastolle 6t20 klo 12–14.

Muokattu: 19.10.2019