Vaatesuunnittelijan vinkit äitien pukeutumiseen

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Vaatesuunnittelijan vinkit äitien pukeutumiseen

Vaatesuunnittelijan vinkit äitien pukeutumiseen

”Olen kiertänyt jo kaikki kaupat, eikä mistään löydy kaunista ja omannäköistä pukua tyttären häihin”, huokaa rouva saavuttuaan Titvin ateljeehen Kaapelitehtaalle. Ilme kuitenkin kirkastuu kauniiden ja värikkäiden vaatteiden ja asusteiden äärellä. ”Täältähän se voisi kuitenkin löytyä!”

Kotimainen suunnittelija Titvi Ikäheimo-Hall on erikoistunut omalla tuotemerkillään aikuisten naisten pukeutumiseen jo vuodesta 1978. Valikoimista löytyy monikäyttöisiä asuja sekä ihastuttavia asusteita, joilla voi piristää ja juhlistaa jo olemassa olevaa asuakin. Useita vaatekeksintöjä patentoinut suunnittelija kartoittaa ensin asiakkaansa toiveet ja tarjoaa sitten ratkaisuja pukeutumisongelmiin.

Vaatesuunnittelijan vinkit äitien pukeutumiseen

Turkoosi-minttu pitsijakku asusteineen

Musta pohja-asu korostaa mintunvärisen pitsijakun raikasta sävyä sangen tehokkaasti. Jakussa olevien olkalenkkien ja huiviruusun avulla huivin voi asetella haluamallaan tavalla. Laukun etuosan koristeosa on tarrakiinnitteinen ja vaihdettavissa käyttötarpeen mukaan. Soma hiuskoriste korvaa traditionaalisen häähatun. Hiuskoristeet toteutetaan aina henkilökohtaisesti asun kokonaisuutta ja persoonallisuutta täydentäen.

”Äidit ja anopit odottavat juhlapukeutumiseltaan monikäyttöisyyttä ja helppoutta. Mukavuuskin on tärkeää, sillä tarkoitushan on nauttia itse juhlasta. Olen kehittänyt mallistoani vastaamaan aikuisen naisen toiveita ja tarpeita. Siksi meiltä löytyykin toimivia ja kauniita ratkaisuja eri tilanteisiin”, kertoo Titvi Ikäheimo-Hall.

1. Lähde ostoksille ajoissa

”Moni hääjuhlaa odottava anoppi ja äiti lähtee kaupoille vasta viikkoa tai kahta ennen juhlaa vain huomatakseen, ettei valikoimista  löydy sitä omaa tyyliä ja kokoa. Kun aikaa on enemmän, ehtii vaikka teettämään mieleisensä asun itselleen parhaissa väreissä. Itse suosittelen asiakkailleni, että valmistautuisivat kesän juhliin jo keväällä. Tällöin ehdimme suunnitella ja ideoida asua kaikessa rauhassa ja juhlaan valmistautumista ei varjosta jatkuva kiire”, Titvi sanoo.

Vaatesuunnittelijan vinkit äitien pukeutumiseen

RM 5

Tumman värin virkistävät raikkaat asusteet. Kimonojakun taikalenkkien alle on pujotettu silkkinen käsinvärjätty “nauhakaulus” ja helmikoristeinen kukkanen. Taikalaukun vaihdettavissa oleva etuosan koristeosa on toteutettu asuun sopivaksi. Jakun alla on tarrakiinnitteinen etuosa, joten erillistä toppia ei tarvita ollenkaan. Väriyhdistelmät toteutetaan henkilökohtaisin toivein.

2. Osta asu, joka tuntuu mukavalta

”Aikuisen naisen vartalo ei ole enää sama kuin kaksikymppisen, mutta se ei tarkoita etteikö hyvin istuvaa juhla-asua olisi tarjolla. Kannattaa kuitenkin hyväksyä se, että kaksi-kolmekymppisille suunnittelut asut eivät välttämättä istu itselle. Tyylikkäässä juhla-asussa tuntee itsensä kauniiksi ja voi keskittyä juhlaan täysin rinnoin. Paljaat käsivarret voi peittää kevyesti laskoshuiveilla, irtohihoilla tai kevyellä poncolla”, suunnittelija vinkkaa.

Vaatesuunnittelijan vinkit äitien pukeutumiseen

3. Piristä pukeutumistasi väreillä

”Ei ole perisynti pitää mustasta tai tummansinisestä, mutta hääjuhlissa vaikutelma on helposti synkkä jos asu on kokonaan tummasävyinen. Tumma väri on kuitenkin kaunis ja monikäyttöinen pohja korostusväreille. Oman mallistoni tuotteissa on otettu huomioon se, että korostusvärejä vaihtamalla asu muuntuu aina kantajansa ja tilaisuuden mukaan uudeksi. Korostusvärejä käytetään kauluksissa, huiveissa, taikanauhoissa, topeissa, ruusukkeissa ja irtokoristeissa Sen lisäksi, että ne tuovat kasvoille kaunista hehkua ne myös tuovat asuun juhlavuutta. Niissä näkyy myös taidokas värien sommittelu ja todella huoliteltu käsityö.”

Vaatesuunnittelijan vinkit äitien pukeutumiseen

Pinkki-valkoinen laskoshuivi

Persoonallisen ilmeen asuun voi toteuttaa yksilöllisen laskoshuivin avulla. Laskoshuivi on myös kätevä hihattoman puvun kanssa käsivarsien suojana.

4. Valitse monikäyttöinen asu

”Parhaasta juhla-asusta on iloa pitkään. Oman kokoelmani suunnittelun pohjana on patentoitu Taikamallisto, jossa asun osia voi helposti uudistaa ja muodistaa tilanteeseen sopivaksi. Hyvä esimerkki on Taikamalliston toppi, jonka etuosa ja takaosa ovat helposti keskenään vaihdettavissa. Toppia kääntämällä asu muuntuu uudeksi! Taikamallistosta löytyy myös jakku, viitta ja liivi, joista jokainen muuntuu asusteiden avulla täysin uudeksi vaatteeksi käden käänteessä. Patentoitu mallistoni vastaa käyttäjän tarpeisiin aina parhaalla tavalla ja varsinkin isokokoisille naisille moneen muuntuva viittajakku on todellinen toivevaate. Taikajakun avulla myös oma jo olemassa oleva pohja-asu muuntuu kokonaan uusi-ilmeiseksi eikä koko asua tarvitse hankkia uutena”, kertoo suunnittelija.

Vaatesuunnittelijan vinkit äitien pukeutumiseen

RM 12

Titvin huivit huiviruusuineen luovat asuun hääjuhliin sopivaa tunnelmaa. Taikalenkin alle pujotettu taikanauha luo valoa ja korostaa sopivasti pituuden vaikutelmaa.

5. Muista myös mittatilaus

”Monella on kaapissaan matkoilta ostettu kaunis kangas, jolle ei ole löytynyt sopivaa käyttötarkoitusta eikä sitä oikeaa malliakaan ole tullut vastaan. Mittatilausvaatteessa voidaan asiakkaan oma laadukas kangas käyttää asun materiaaliksi joko kokonaan tai käyttää sitä asun yksityiskohdissa tuomaan siihen ilmettä. Näin syntyy muunneltava, upea juhla-asu.  Kannattaa kuitenkin muistaa, että kevät ja kesä ovat ateljeessa kiireistä aikaa, joten tilaus kannattaa jättää ajoissa”, opastaa Titvi Ikäheimo-Hall.

Vaatesuunnittelijan vinkit äitien pukeutumiseen

Muokattu: 10.4.2024