Unohtumaton häätuoksu

Unohtumaton tuoksu

Jopa kymmeniä vuosia myöhemmin voimme muistaa jonkin tietyn henkilön, tapahtuman tai kokemuksen vain tuoksun perusteella. Se on uskomatonta!

Tuoksut ovat erittäin voimakkaita elementtejä muistoissa. Tämän vuoksi tuoksun valinta hääpäiväksi on erityisen tärkeää, pelkkä nuuhkaisu tuo vuosienkin jälkeen mieleen ikimuistoisen päivän yksityiskohtia.

Tuoksut vaikuttavat voimakkaasti mielialaan, siksi tärkein piirre tuoksulle on se, että siitä oikeasti pitää. Useiden vuosien aikana käytetty lempituoksu saattaa tuoda itsevarmuutta ja rentoutta hääpäivään, mutta uusi tuoksu taas tekee päivästä jännittävällä tavalla "uudenlaisen".

Tuoksua valitessaan kannattaa myös pitää mielessä hajuvesien tuoksun jakaantuminen alku-, sydän- ja pohjatuoksuun. Ensinuuhkaisu ei siis kerro sitä, miltä hajuvesi tuoksuu loppupäivästä. Lopulliseen tuoksuun iholla vaikuttaa myös kantajan ihon lämpötila ja Ph. Eli anna tuoksun tekeytyä iholla muutaman minuutin, ja nuuhki vasta sitten sen sydäntuoksua.

Hääpäivänä kannattaa välttää hyvin voimakkaita tuoksuja, etenkin sellaisiin tottumattoman nenä saattaa herkistyä päivän aikana ja seurauksena voi olla päänsärkyä. Hääpäivään kuuluu myös paljon halailua vieraiden kanssa, jolloin voimakas tuoksu saattaa ärsyttää herkimpien vieraiden aisteja. Ja erittäin tärkeää on ottaa huomioon tulevan aviopuolison mieltymykset.

Kannattaa suosia raikkaita ja kevyitä tuoksuja; kukkais- ja sitrustuoksut sopivat erityisesti kesäjuhliin kun taas täyteläisemmät ja mausteisemmat tuoksut syksyyn ja talveen. Jos epäilet parfyymin olevan liian vahva, valitse tuoksusarjasta miedompi vartalotuoksu.

 

Simply You, Esprit

– Hillitty, rento, yksinkertainen … ja rakastunut.

Naisen alkutuoksussa tangeriini ja bergamontti, sydäntuoksussa heliotrooppi, appelsiininkukka ja puuterimainen orris, lopputuoksussa metsäinen myski.

Miehen alkutuoksussa bergamontti, sitruuna ja mustapippuri, sydäntuoksussa muskottipähkinä, salvia ja kurjenpolvi ja lopputuoksussa patsuli, seetripuu ja bentsoe-hartsi.

Eau de Toilette 30 ml, n. 26 e.

 

Vinkit hääpäivän tuoksuvalintaan antoi Susanna Kiuru, Press Manager Polhem PR
Koonnut Kaarina Korventaka
Kuvat valmistajan

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Morsiamen kauneus