Trendikäs hääkimppu on pehmeän romanttinen

Trendikäs hääkimppu on pehmeän romanttinen

Hääkimppuihin ja juhlasomistuksiin erikoistunut Sisters in Bloomin omistaja Nonna Sjöberg tunnetaan trendikkäistä kukkasidonnoista, joita on nähty myös televisiossa Kunikaalliset Häät -sarjassa. Televisiosarjaa varten kukitettiin kirkko sekä hääpari ja muut päähenkilöt.

– Valtaosa kimpuista on omiin varsiin tehtyjä, pyöreitä tai pyöreähköjä, luonnollisia kimppuja. Pehmeä, romanttinen ja luonnollinen ovat yleisimpiä toiveita. Valkoinen ja vaaleanpunaisen eri sävyt ovat edelleen toivotuimmat. Varsinkin vanha roosa on vintageaallon myötä noussut suosituimpien värien joukkoon. Vihreän hennommat sävyt ovat myös in, vaaleanpunaisen rinnalla.

Kukista suosituimpia hääkimppuihin ovat pionit, mutta rajallisen saatavuutensa vuoksi sitä korvataan jollain muulla suurella, romanttisella kukalla.

– Tänä vuonna kysytään kovasti hortensiaa, suuria ruusuja ja daaliaa. Neilikkakin on päässyt pannasta oltuaan poissa jonkun aikaa, vaikkei se vielä ihan muotikukka olekaan. Neilikat ovat mukavan edullisia, joten ne sopivat mainiosti myös budjettikimppuun.

Trendikäs hääkimppu on pehmeän romanttinen

Ylellisimmät ja arvokkaimmat kimput kootaan orkideoista. Kimpun hintaa nostaa myös se, jos halutun kukan kukinta-aika ei osu tarveajankohdan kanssa yksiin.

– Neuvon asiakkaitani valitsemaan mieluummin kauden kukkia, kuin tilaamaan esimerkiksi pioneja kasvukauden ulkopuolella. Usein pakolla kukitetut kukat ovat pettymys saapuessaan, kun niiden laatu ei vastaakaan tilattua. Yllätyksiä voi tulla myös väreissä, kun hollantilaisen kukkatukun mielestä koralli on erisävyinen kuin morsiamen mielestä.

Jos kukat eivät tulekaan tilatunlaisina tarttuu neuvokas ja kokenut floristi puhelimeen ja etsii toiselta toimittajalta laadukkaat ja halutunlaiset kukat.

– Kukat ovat tuoretuotteita, joten yllätyksiä voi tulla. Kukkia voi värjätä haluttuun sävyyn kukka-asetelmia varten, mutta kimppuihin ja vieheisiin värjätty kukka on huono ratkaisu, sillä se voi sotkea juhlavaatteet väriin. Jos kukka ei tulekaan tilatunlaisena kannattaa se ehdottomasti vaihtaa toiseen samantyyppiseen kukkaan.

Trendikäs hääkimppu on pehmeän romanttinen

Perinteen mukaan hääkimppu on sulhasen lahja morsiamelle. Usein morsian kuitenkin suunnittelee itse omat kukkansa sekä juhlatilan somistuksen. Muiden juhlan päähenkilöiden somistekukat tilataan morsiamen kimpun mukaan yhteensopiviksi.

– Sulhaselle tehdään lähes aina viehe, jossa toistuu morsiuskimpun henki. Uutena trendinä on nähtävissä vieheen tuunaminen lego-ukoilla tai muilla pikkuesineillä persoonallisemmaksi. Kaasoille tehdään usein rannekukka tai koriste hiuksiin. Suosittelisin kuitenkin harkitsemaan pieniä kimppuja myös kaasoille, sillä ne näyttävät upeilta kuvissa. Äideille ja anopeille tyylikäs ratkaisu on olkapäälle kiinnitettävät kukat, jotka tuovat huomiota upeasti aikuisen naisen kasvoille. Rannekukkia kannattaa välttää, sillä ne eivät näy kuvissa ja rikkoontuvat helposti.

Nonna Sjöbergin mukaan erillisen heittokimpun teettää puolet morsiuspareista. Hääjuhlaan osallistuville sinkkunaisille heitettävä kimppu on usein kuitenkin morsiamen oma kimppu, sillä harva säästää kimppuaan kuivaamalla. Monesti kuivaaminen jää myös siksi, että häämatkalle lähdetään suoraan juhlasta.

– Suurin osa kimpuista tehdään sillä ajatuksella, että ne kestävät itse juhlan ajan. Käytännössä moni kimppu kestää hyvänä useita päiviä häiden jälkeen. Jos haaveilee kimpusta, jonka voi häiden jälkeen kuivattaa muistoksi, kannattaa tarkistaa asia ensin floristilta. Sekä tietysti varmistaa, että valitut kukat kuivuvat kauniisti. Parhaimmillaan kuivattu kimppu muistuttaa ikimuistoisesta päivästä vielä vuosia häiden jälkeen.

Trendikäs hääkimppu on pehmeän romanttinen

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häiden koristelu