Tee itse vieraskirja häihin

Tee itse vieraskirja häihin

Monet parit haluavat häidensä vieraista ja heidän läsnäolostaan muistoksi muutakin kuin pelkän raapustetun nimmarin vieraskirjaan. Itse tehtyä vieraskirjaan on helppo tuunata niin, että vieraat aktivoituvat rustailemaan vieraskirjaan muitakin kuin nimensä. Näin muistoksi hääjuhlista jää hauskoja terveisiä, muistoja ja neuvoja.

Persoonallinen vieraskirja saa valmistettua helposti vaikka kauniista kierrätyskuitukartongeista.

Tarvitset:

  • käsintehdyt Reima-kartongit ja -paperit, A4, yht. 11 kpl
  • viivain
  • rei'ittäjän
  • lyijykynän
  • saranarenkaat, 2 kpl
  • pienen koristekakkupaperin
  • liimaa, 2-puoleista teippiä
Tee itse vieraskirja häihin

1. Vieraskirja tehtiin erivahvuisista kartongeista siten, että vahvempia on sivuja on 5 kpl ja jokaisen sisällä on taitettuna kevyempi kierrätyspaperi. Yhteensä 10 arkkia. Voit tehdä kirjan myös samanvahvuisista kartongeista. Yksi kartonki varattiin koristeluun, eli siitä leikattiin sydänkuvio.

Tee itse vieraskirja häihin

2. Taita kartongit ja paperit keskeltä. Paina taitteet tarvittaessa viivaimella tai taittoluulla. Aseta jokaisen kartongin sisään taitettu paperi. Jos teet kirjan pelkistä kartongeista, taita kaikki omiksi sivuikseen (ei sisäkkäin).

Tee itse vieraskirja häihin

3. Kokoa sivuniput haluamaasi järjestykseen. Merkitse yhden sivun taitereunaan paikat saranarenkaille ja tee reiät rei'ittimellä. Tavallisella paperirei'ittäjällä saat myös sopivan kokoiset reiät renkaille. Aseta seuraava sivu edellisen alle reunat kohdakkain ja merkitse reikien paikat alla olevaan. Rei'itä näin koko sivunippu. Avaa saranarenkaat ja kiinnitä paikoilleen.

4. Liimaa tai teippaa kanteen kakkupaperikoriste. Leikkaa ylimääräisestä kartongista vielä sydänkoriste kanteen. Kiinnitä paikoilleen 2-puoleisella teipillä.

Tee itse vieraskirja häihin

5. Valmista!

Tee samaan tapaan myös kutsukortit!

Liimaa kakkupaperi korttipohjalle osittain taitereunan yli. Leikkaa päälle pienempi sydän ja kiinnitä se 2-puolisella teipillä.

Tee itse vieraskirja häihin

 

Ohjeet ja kuvat Kaarina Korventaka

Käsintehdyt Reima-kartongit, Fiskars-rei'ittäjä, saranarenkaat ja koristekakkupaperi, kaikki Sinelli.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häiden koristelu