Tee itse värikkäät pop art -häät

Tee itse värikkäät pop art -häät

Villi ja räväkkä pop art -henkisyys on yksi nousevista häätrendeistä vuonna 2015. Ärtsyä meininkiä häihin luot hauskoilla 60- ja 80-luvun populaarikulttuurista lainatuilla yksityiskohdilla ja tuikean värikkäillä kokonaisuuksilla.

Tehtäisiinkö hääkyltit ja karkkipuffan tarjoilukulhot vanhoista vinyylilevyistä?

Tee itse värikkäät pop art -häät

Tienvarsikyltti vinyylilevyistä

Vanhat vinyylilevyt viitoittavat tien juhlapaikalle.

Tarvitset:

vinyylilevyjä
washi-teippejä
puukeppejä
ruuveja

Näin teet itse

Teippaa kuviollisilla washiteipeillä nuolet ja monogrammit vinyyleille. Kokoa viitta kiinnittämällä ruuvilla keskikohdan reiästä puukeppiin.

Vinkki: Vanhoja äänilevyjä kannattaa metsästää kierrätyskeskuksista.

Washiteipit Teippitarha.

Tee itse värikkäät pop art -häät

Tarjoilukulhot vinyyleistä

Äänilevyille uusi elämä karkkipuffassa!

Tarvitset
vinyylilevyjä
keraamisen kukkaruukun
uunikintaat
liima- tai askartelulakkaa

Näin teet itse

Lämmitä kotiuuni 150 C asteeseen. Älä käytä kiertoilmaa. Laita uunipellille leivinpaperi ja sen päälle alassuin kukkaruukku. Esim. terrakottaruukut sopivat hyvin, ne kestävät kuumentamista. Aseta ruukun päälle vinyylilevy, katso, että levyn keskikohta on keskellä ruukun pohjaa. Työnnä uunipelti ruukkuineen ja levyineen uuniin. Sulje luukku. Vinyylilevy alkaa lämmetessään aaltoilla ja käpristyä. Tarkkaile sulamista ja pidä uunikintaat valmiina. Ota levy pois uunista, kun kulhon muoto vaikuttaa sopivalta. Voit heti uunista ottamisen jälkeen vielä muotoilla kulhoa painelemalla vinyyliä uunikintailla. Työ jähmettyy nopeasti. Kun kulho on täysin jäähtynyt, voit lakata keskikohdan paperietiketin liimalakalla, jolloin se kestää paremmin tarjoilukäytössä.

Liima- ja askartelulakkaa myyvät askartelukaupat.

Tee itse värikkäät pop art -häät

Miten olisi syötävät legopalikat?

Syötävät legopalikat

Kakun tai muffiinien päällä olevat legopalikat riemastuttavat aikuisiakin.

Tarvitset
värikkäitä sokerimassoja, esim. Renshawn
silikonisen lego jääpalamuotin
tomusokeria

Näin teet itse

Avaa sokerimassapaketti, työstä massoja käsissä ja anna niiden levätä hetken. Muotit on helpompi täyttää hieman ilmassa levänneillä massoilla kuin aivan pehmeällä massalla. Päällystä muottien sisäpinta kevyesti tomusokerilla, käytä apuna esim. pullasutia. painele sokerimassa muottiin ja poista sieltä kumoamalla muotti. Helpoin on tehdä yksi palikka kerrallaan, jolloin yhtä kappaletta poistettaessa ei tarvitse varoa muiden palikoiden rikkoutumista.

Vinkki: Tee pikkupalikoita puolittamalla pitkät palikat keskeltä. painele leikkausreunaa pöytää vasten, jolloin saat palikasta tasaisen.

Renshawn 5 color multipack sokerimassoja myyvät esim. Prismat. Lego jääpalamuotti vapaakauppa.net


Ohjeet Kaarina Korventaka ja Mari Niukka
Kuva Eveliina Mustonen


Katso lisää deoita pop art -henkisiin hääsomisteisiin Häät-lehdestä 2/2014. Se on ostettavissa digilehtenä Häät-lehden verkkokaupasta.

Jaa juttu