Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Suomalaisparin yllättävä ratkaisu hääjuhlaan! Koronahäät tuovat lohtua kaikille

bali

Kuva Jasmiina Riikonen

Kun korona sekoitti koko maailman, sekoitti se samalla kaikkien hääsuunnitelmat. Häät.fi-hääblogiyhteisöönkin kuuluva hääbloggaaja Jasmiina kertoo, miten unelmien hääpäivän suunnitelmat valuivat käsistä tilanteen kehittyessä.

Nokkela idea pelastuksena

– Korona-kevään pettymys oli meille molemmille todella suuri. Olemme suunnitelleet häitämme kaksi vuotta, joten mistään pienestä projektista ei ole kysymys. Kun tajusimme, ettei häitä voi järjestää alkuperäisen suunnitelman jälkeen, oli pakko lähteä miettimään asiaa uudelleen. Meille on hyvin tärkeää ihmisten ja läheistemme turvallisuus, joten siksi halusimme ehdottomasti pohtia miten voisimme häitämme juhlia toisella tapaa.

Jutellessaan siskonsa kanssa häistä Jasmiina heitti ilmoille ajatuksen. Entä jos häitä ei siirretä, pidetään sama päivämäärä, mutta juhlitaan monessa eri osassa?

Korona

Hääjuhla porrastaen

Jasmiina ja Peetu siis päättivät pitää kiinni alkuperäisestä heinäkuisesta hääpäivämäärästään mutta ottaen huomioon turvallisuusseikat.

– Me haluamme juhlia niin, että kaikki voivat osallistua juhlaan turvallisin mielin. Siksi päätimme järjestää vihkimisen ja valokuvauksen jälkeen juhlatilaisuuden ensin riskiryhmiin kuuluville, Jasmiina selventää.

Vihkimisen jälkeen iltajuhlaan osallistuvat vieraat siirtyvät viettämään niin sanottuja häiden etkoja juhlien viralliseen, yksityiseen jatkopaikkaan. Tällä välin hääpari viettää kiireettömän ja turvallisen hetken riskiryhmiin kuuluvien vieraiden kanssa, kuten esimerkiksi isovanhempien ja muiden iäkkäämpien kanssa.

– Aiomme tarjota heille juhlapaikkamme tiloissa cocktailhenkisen tilaisuuden kuohuvan sekä makeiden ja suolaisten herkkujen parissa. Tilaisuuteen suunnittelemme musiikkiesitystä ja muutamia puheita.

On todennäköistä, että Jasmiinan ja Peetun vihkimiseenkään kaikki toiveissa olleet vieraat eivät voi osallistua. Kesäkuun 2020 alusta alkaen kokoontumisrajoitusta lievennetään 10 henkilöstä 50 henkilöön, ja tämä rajoitus on voimassa toistaiseksi. Hallitus arvioi tilannetta kesäkuun loppuun mennessä uudelleen.

korona

Kuva Chang Duong / Unsplash

Pettymyksen pieni lievitys

Hääjuhlan jakaminen osiin on monelle häitään suunnittelevalle varteenotettava vaihtoehto. Uusi idea ei poista Jasmiinan ja Peetun kokemaa harmitusta kokonaan, mutta antaa mahdollisuuden uudelle.

– Unelmien hääpäivämme sellaisena kuin sen piti olla, on pilalla, eihän sille mitään mahda. Mutta tällä tavalla saamme juhlia rakkauttamme läheistemme kanssa. Seuraamme tietysti tiiviisti tilannetta ja suosituksia, ja muutamme tarpeen vaatiessa juhlamme kulkua. Haluamme ehdottomasti juhlia hyvillä mielin ja teemme kaikkemme varmistaaksemme turvallisuuden. Sitä paitsi en usko, että häitä tullaan pitkiin aikoihin järjestämään samalla tavalla kuin ennen koronaa.

Lue Jasmiinan koko blogikirjoitus aiheesta täällä.

Teksti Tanja Hakala / Häät.fi
Kuvat Jasmiina Riikonen

Muokattu: 11.5.2020