Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Häävieras

Sometatko sinä häissä? Muista kohteliaat säännöt!

Kuva Nelly Steenroos / Valokuvaus Nelly

On tärkeää pohtia omaa puhelinkäyttäytymistään myös häissä, muistuttaa Häät-lehden tuottaja Tanja Hakala. Intiimi hääjuhla voi olla hääparille niin tärkeä, ettei sitä haluta retostella siellä täällä. Poikkeuksen tekevät somehäät, joissa kehotaan ottamaan kuvia ja ladata niitä esille.

Naama kiiltää, posket punottaa ja voi kamala mikä ilme! Morsian voi pahoittaa mielensä nähdessään itsestään ladattuja kuvia Facebookissa tai Instagramissa häälookissaan. Se siitä sädehtivästä morsianlookista, ja nyt jokainen kuvan lataajan somekaveri on jo päässyt urkkimaan otoksen. Kiva!

Juhlavieraan on nykyään syytä päivittää käyttäytymisetikettiään saadessaan kutsun häihin. Kaikki eivät halua kuviaan sosiaaliseen mediaan. Moni morsian ja sulhanen tahtoo säästää juhlapäivän kuvat lähipiirin katseltavana, tai he eivät välttämättä itse edes ole Facebookissa, Instagramissa, saati Twitterissä. Silloin ei tunnu kivalta, kun puolituttu kommentoi nähdessään hääpotretin kaverin kaverin sivulla.

Kun siis saat kutsun häihin: muista jättää juhlatohinassa painamatta jaa-nappulaa, jos sinulla ei ole lupaa morsiusparilta kuvien levitykseen. Koristelu- ja tarjoilukuvat ovat asia erikseen, mutta jos niinkin tärkeässä juhlassa kuin häissä napsitaan kuvia ihmisistä, on äärimmäisen tärkeää aina varmistaa lupa kohteelta.

Intiimi hääjuhla on niin tärkeä, ettei sitä haluta retostella siellä täällä. Poikkeuksen tekevät somehäät, joissa kehotetaan jakamaan kuvia ja videoita. Silloin on ihan ookoo ottaa kuvia ja ladata niitä esille.

On myös hyvä pysähtyä pohtimaan missä hetkessä on hyvä kuvata. Onko hääkuvaajan mahdotonta saada hääparista kuvaa poistumassa kirkosta, koska kaikki vieraat yrittävät kilvan saada kuvaa tuoreesta hääparista?

Meitä juhlijoita on niin monenlaista, että kaikkien toiveet tulisi ottaa huomioon. Hyvä hääjärjestäjä muistaa selventää juhlan alussa tai kirkko-ohjelman printissä kännykkäetiketin osaset.

Eikä siitä mihinkään pääse, some on tullut osaksi arkea, niin myös juhlia. Ei ole tavatonta huomata, kun katselee ympärillä olevaa juhlakansaa, että yksi jos toinenkin näpyttää puhelintaan. Ehkä juuri siksi on hyvä ottaa jollain tavalla sosiaalinen media osaksi häätilaisuutta.

Puhelinten latauspiste on oiva paikka somettajille olla ihan livenä sosiaalinen muiden kanssa. Puhelinta ladatessa tulee väkisinkin juteltua vierustoverille. Ja kun latauspisteen somistaa teeman mukaisesta, ja asettaa tarjolle pientä naposteltavaa, saadaan tästäkin yksi ohjelmanumero aikaiseksi.

Muokattu: 29.5.2023

Lue lisää samasta aiheesta

Kesähäiden muistot talteen älypuhelimella – Viisi vinkkiä ammattilaiselta

Sosiaalisen median aikakaudella erityisesti muotokuvien ja hääjuhlan tapahtumien kuvaaminen on tärke...

12 vinkkiä häävieraalle – Häät.fi kokosi yhteen vinkit hääetiketistä

Tupsahtiko postiluukusta kutsu häihin? Häät.fi kokosi yhteen käytännön neuvot häävieraalle.

Häävieras, muista nämä säännöt

Hei häävieras! Olet juuri saanut kutsun häihin, tsekkaa nämä vinkit ennen hääpäivän koittoa ja ota h...

Hattuetiketti häävieraalle – Näin käytät sitä oikein

Moni häävieras on epävarma hattuetiketistä ja empii siksi päähineen pukemista hääjuhlaan. Kysyimme n...

Anoppi ja appiukko satuhäissä Jakartassa – Katso koskettava video

Suomalaisen Tommin vanhemmat Tuula ja Kristo kokivat jännittäviä hetkiä valmistautuessaan Jakartassa...

Vaatesuunnittelijan vinkit äitien pukeutumiseen

Vaatesuunnittelija Titvi Ikäheimo-Hall on erikoistunut omalla tuotemerkillään aikuisten naisten puke...

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024