Dramaattiset savupommit hääkuvissa

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Smoke bombs hääkuvissa - Savupommit luovat valokuviin näyttävyyttä

savupommi

Kuva Aarography

Smoke bombseilla viedään hääkuvien tunnelma ääripäästä toiseen. Valokuvaaja Aaro Keipi Aarographysta paljasti parhaimmat vinkit pommien käyttöön.

Mikä smoke bomb?

“Kyseessä on pieni pahvinen putki. Näitä kutsutaan myös nimellä savupommi tai savuheite. Sytytyslankaa vetämällä putken saa heittämään savua ilmaan. Väriskaala on laaja ja yhden heitteen savu kestää 45-90 sekuntia.”

Miksi niin trendikäs?

“Niitä käyttämällä saadaan aikaan luovia ja dramaattisia kuvia. Savu toimii erityisesti silloin, jos kuvan tausta näyttää turhan tylsältä tai arkipäiväiseltä. Lisäämällä salaman savun taakse, kuviin saa lisää potkua, jos kuvaushetkellä on hämärää.”

Helppo käyttää

“Pommin käyttö vaatii tyynen ilman, sillä tuuli hajottaa savun liian nopeasti. Paikan pitää olla sellainen, missä savun käyttö ei häiritse muita. Sisätiloissa ehdottomasti kielletty!” 

Kuva Aarography

Tahriiko savupommi häämekon?

“Väriaine voi tahria 80 senttimetrin etäisyydellä olevat esineet tai hääpuvun. Voimakas ilotulitteita muistuttava haju voi sekin tarttua vaatteisiin, joten riittävä turvaetäisyys pitää muistaa.”

Maksavatko savupommit paljon?

Savupommi maksaa 8-14 euroa. Aaro muistuttaa, että hän ei esimerkiksi veloita ekstrahintaa pommien käytöstä parilta. Tarkoituksena kun on saada mahdollisimman hienot kuvat parista.  
– Pommien hinta on suhteellisen mitätön siihen verrattuna, jos ne lisäävät hääparin iloa ja tyytyväisyyttä kuvia katsellessaan. 

 
Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2020. Voit ostaa lehden digiversion itsellesi täältä.

Teksti Tanja Hakala / Häät.fi Kuvat Aarography

Muokattu: 22.10.2023