Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Shape of Respect -sormus muistuttaa tärkeydestämme lähimmäisillemme

Korumuotoilija Kalle Hakola, 29, kulki nauhurin kanssa, ja pyysi kohtaamiaan ihmisiä kertomaan seuralaisissaan arvostamiaan asioita. Äänitetyt vastaukset ikuistettiin 3d-mallintamisen avulla sormuksen pinnalla kulkeviksi aalloiksi. Shape of respect -sormus on muistutus tärkeydestämme lähimmäisillemme. Sormus kilpailee Vuoden Kaunein Sormus 2020 -finaalikymmenikössä.

Kalle Hakola Aatos K

Kalle Hakola ahertaa mieluiten hopean, valkokullan ja betonin parissa.

– Tieni korualalle alkoi kelloseppäkoulun erikoismyyjäkurssista, jonka jälkeen pääsin opiskelemaan Lahteen, ensin kultasepänalan artesaaniksi ja sen jälkeen korumuotoilijaksi ammattikorkeaan, josta valmistuin 2019. Oma korualan yritys on ollut pystyssä vasta muutaman kuukauden.

Hakola inspiroituu nyt brutalismista.

– Luomistyötäni inspiroi tällä hetkellä arkkitehtuurin brutalismi-suuntaus. Brutalismin yhtenä perusperiaatteena rehellisyys, erityisesti materiaalien ja elementtien esittämisessä; mitään ei yritetä piilotella tai naamioida muuksi.

Lisäksi Hakola keskittyy ilmaisemaan henkilökohtaisia arvoja ja tunnetiloja.

– Unelmanani on tehdä henkilökohtaisia koruja, joiden taustalla on muutakin kuin pelkkä miellyttävä ulkonäkö. Lisäksi haluan uudistaa korujenkäytön kulttuuria, erityisesti miesten osalta.

Shape of Respect -sormus

design by Kalle Hakola

Aatos K

materiaalivaihtoehdot valko- ja keltakulta sekä hopea, saatavilla myös omalla äänellä kustomoituna

sormus hopeisena alkaen 220 euroa

Finalistit valinnut raati luonnehti Shape of Respect -sormusta muun muassa näin:

"Uniikki toteutus, jossa on käytetty kokeilevaa uutta teknologiaa. Äänen muuttaminen muodoksi konkretisoi sen, miten monimuotoista korun tekeminen voi prosessina olla."

Muokattu: 7.11.2022