Rockhäät Oulujärven rannalla

rokkihaat

Kuva Hannu Lukkarinen

Kirkkaana pakkasiltana vuonna 2014 Anu asettui polvilleen maahan ja tuijotti hyytävässä viimassa tähtiä. Kaikki tuntui kaatuvan päälle. Anu oli ylisuorittanut elämässään aivan kaiken ja romahtanut palasiksi burnoutin alle.

– Tuijotin viimassa tähtiä ja pyysin merkkiä. Tarvitsin jotain, jotta jaksaisin, sillä en itse nähnyt siihen enää mitään syytä.

Seuraava päivä kuitenkin saapui ja Anu lähti kauppaan. Siellä entuudestaan tuttu mies, Jukka, juoksi Anun kiinni parkkipaikalla. Hänelle tuli kummallinen tunne, että niin piti tehdä. Juttelutuokio vaihtui sähköposteihin ja tapaamisiin. Tuttavuus syveni rakkaudeksi hyvin nopeasti.

 

 

rokkihaat

Kuva Hannu Lukkarinen

Kosinta Kolilla

Jukka sai Anun epäilykset avioliitosta haihtumaan hurmaavalla kosinnallaan vuonna 2018. Polvien alla seisoivat jykevinä lumiset kalliot, aurinko laski ja Pielisen selkä kimmelsi pakkasen ansiosta. Kosinta oli suurieleinen, mutta tyylikäs.

– Kysyin Jukalta, että onko tämä joku vitsi!

Ei se ollut. Jukan poskilla valui kyyneleitä. Anun ei tarvinnut enää miettiä.

– Minä tiesin Jukan olevan se ainoa oikea minua varten, joten ehkä sitten vielä kerran sen voisin avioliitolla sinetöidä.

 

rokkihaat

Kuva Hannu Lukkarinen

Syksyhäät ja syntymäpäivät

Sukuhäitä kumpikaan ei halunnut. Juhlan tulisi olla jotain juuri sopivaa ja erilaista. Anu oli miettinyt suuntaviivoja Jukan 50-vuotisjuhlille. Lopulta molemmat innostuivat viettämään rockhenkisiä häitä ja synttäreitä samalla kertaa.

Juhlat järjestettiin Oulujärven rannalla eli Kainuun merellä lokakuussa 2018. Lämpö helli kuin kesällä, sillä tuona viikonloppuna mitattiin Suomen historian lämpimin lokakuun päivä. Juhlimassa oli ystäviä, joiden kanssa menoa jatkettiin seuraavaan aamuun asti jatkojen merkeissä.

rokkihaat

Kuva Sinikka Moilanen

Erilaisuus parisuhteessa

Nyt pari on asunut yhdessä nelisen vuotta. He ostivat Anun äidin synnyinkodin, 1800-luvun hirsitalon, jossa ovat nyt asuneet muutaman kuukauden.

Anu kuvailee itseään räiskyväksi ja temperamenttiseksi, jota Jukka omalla rauhallisuudellaan tasapainottaa. Oli asia mikä tahansa, yleensä Anu ideoi ja antaa luovuuden lennellä. Jukka harkitsee, karsii toteuttamiskelpoiset ideat ja käärii hihat toteuttaakseen ne.

– En malta odottaa mitä kaikkea saamme yhdessä vielä kokea, mutta mitä tahansa se onkin, tuntuu hienolta tietää, että olen löytänyt upean ihmisen rinnalleni jakamaan sen.

rokkihaat

Kuva Sinikka Moilanen

TYYLIN AVAIMET


ANU

Häämekko: itse suunniteltu ja piirretty, ompelijalla teetetty

Nahkahansikkaat: Ompelija Pia Snicker

Kengät: Kenkäkauppa Step-in Kajaani

Nahkatakki: omasta vaatekaapista

Korut: Kalevalan Ikioma-sarjaa, Kelloliike P. Kainulainen

Sormus: valkokultaa pienellä timantilla, vasempaan nimettömään Anu otti Jukan nimikirjoituksen tatuointina

Kampaus: Kauneuskeskus Mona, Kajaani

Meikki: Anu teki meikin itse

 

JUKKA

Nahkainen puvun takki: Ebay

Nahkabootsit: New Rock

Paita ja liivi: Dressmann
Housut: Jack & Jones

Sormus: rosoiseksi taottu, titaania, Kelloliike P. Kainulainen

 

Catering: Golfklubi Paltamon Sydän
Kakut: Sokerimuru ja Kahvila Murunen

Kukat: Kukkakeskus, Kajaani

Hääbudjetti: noin 4 500 e

rokkihaat

Kuva Hannu Lukkarinen

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 2/2019. Voit ostaa digitaalisen lehden itsellesi täältä!

Teksti Tanja Hakala / Häät.fi Kuvat Sinikka Moilanen, Hannu Lukkarinen ja Anu Kovalainen

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2019. Anun ja Jukan häistä ja paljosta muusta voit lukea näköislehdestä, jonka löydät Issuusta.

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuusta

Jaa juttu