Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Häämatka

Rentoudu kuten Hollywood-tähdet – Palm Springs tutuksi kahdeksalla vinkillä

Palm Springs

Kuva Photo by Marc Richards from Pexels

Palm Springs on lämmin niin ilmastoltaan kuin luonteeltaankin. Tänne tullaan nauttimaan lämpimästä lomasta ja haistelemaan uusia suuntauksia. Onhan nimittäin niin, että Yhdysvaltojen länsirannikkoa kannattaa pitää silmällä. Se mikä on suosittua Kaliforniassa ja erityisesti tyylitaitureiden valloittamassa Palm Springsissä tänään, nähdään kohta kotona Euroopassa.

Palm Springs

Kuva Sirpa Ikonen

1. Trendikkäät ja loistavan palvelun ravintolat

Palm Springs tunnetaan pirskahtelevasta ruokakulttuuristaan ja huomioonottavaisuudestaan. Lomapäivänsä voi helposti siis viettää ravintolakierroksella. Nauti herkullinen lähiruoka-aamiainen Uptown Design Districtin Cheeky’sissä tai hotelli Avalonin Chi Chissa. Poikkea paikallisissa Ernest Coffeessa tai Koffissa maistamassa lämpöiseen ilmanalaan erinomaisesti istuvaa kylmäuutettua cold brew -kahvia – yhtä länsirannikolta maailmalle levinnyttä villitystä. Trio taas tarjoilee erinomaisia ja kauniita annoksia lunastaen heittämällä paikkansa yhtenä kaupungin trendikkäimpänä ravintolana. Hippejä spotteja illan tullen ovat Birban ulkoilmaterassi ja nuorekkaiden hotellien, erimerkiksi Acen ja Saguaron  (1800 E Palm Canyon Dr) illallisravintolat.

Palm Springs

Kuva Sirpa Ikonen

2. Hollywood-tähtien chillausmesta

Palm Spring tihkuu trendikkyyttä ja löytyy kaupungista hivenen salaperäisyyttäkin. Hollywood-tähtien tiedetään suosivan Palm Springsiä lomailupaikkanaan. Mikä siis jännempää puuhaa chillailun lomassa kuin starojen bongailu? Ilmapiirin rentouden vuoksi kuuluisuudet kaupunkia rakastavatkin, joten kaukaa ihailu on coolimpaa kuin nimmareiden janoaminen. Jokainen Los Angelesin, Hollywoodin, Piilaakson ja San Fransiscon luovilla aloilla työskentelevä ja trendikästä elämää viettävä haluaa snowbirdiksi eli loma-asukkaaksi Kalifornian kuumimpaan hot spotiin. Palm Springs voi tänään ylpeillä laajalla ja upeasti restauroidulla mid-century modern -tyylin rakennusperinnöllään, yhtenä esimerkkinä tästä uudesta tulemisesta saamme ihastella Leonardo DiCaprion pieteetillä restauroitua lomakotia.

3. Kävellen keskustassa

Palm Springsin keskusta on helppo ottaa haltuun. Lähes kaikki on kävelyetäisyydellä, paitsi heinä-elokuussa, kun jo parin sadan metrin kävely lähes 50 asteen lämmössä on liikaa. Silloin paikasta toiseen on paras matkata autolla ja muistaa ottaa vesihuikkaa riittävästi. Päivällä on rauhallista, silloin voi käydä sisustus- ja vintageliikkeissä, gallerioissa, museoissa ja kylpylöissä tai vain nauttia lämmöstä hotellin uima-altaalla.

Palm Springs

Kuva Sirpa Ikonen

4. Ehdoton esteetikoille

Paitsi kulinaristeille ravintolavisiitit ovat Palm Springsin parasta antia myös esteetikoille. Kuppilat on sisustettu rikkaasti ja mielenkiintoisesti, katse kiinnittyy kekseliäisiin yksityiskohtiin ja kokonaisuudet ovat harkittuja. Tyylilajejakin on monia, modernismin lisäksi näkyy rustiikkeja pintoja, pop artin vaikutteita, etnistä folklorea ja tietenkin sitä itseään eli Palm Springsin omaa erityistä tyyliä, jossa modernismiin lisätään orgaanisia ja trooppisia figuureita kuten ananaksia, flamingoja, palmuja ja kaktuksia.

Paras opas Palm Springsin tarjontaan ja tyyliin on upea lifestylelehti Palm Springs Style.

– Palm Springs on paras paikka etsiä uusia vaikutteita, Palm Springs Style -lehden perustanut Katy Carrier kehuu.

– Design on pääroolissa, mutta toisin kuin esimerkiksi valtavassa Los Angelesissa, Palm Springsissä kaikki tuntevat kaikki ja matkailijankin on helppo ottaa kaupunki haltuun.

Palm Springs

Kuva Sirpa Ikonen

Palm Springs

Kuva Sirpa Ikonen

5. Wellness, vihreys ja vaellus

Hotelleissa on panostettu ravinnetiheään superruokaan ja kokonaisvaltaisiin hoitoihin, ja retkipolut johdattelevat terveellisemmän elämän lähteille. Retkeilijöille alueella on runsaasti koluttavaa, sillä Coachellan laakso lepää jyrkästi yli 2000 metrin korkeuteen nousevan San Jacinto -vuoren juurella. Talvikuukausina, kun ilmasto on päivälläkin miellyttävä, kutsuu Indian Canyon haikkaamaan. Heinä-elokuussa lämpötila on aavikkovaellukselle liian korkea, joten konevoima on tarpeen.  Palm Springs Aerial Tramwayn pyörivässä kyydissä maisemat ja lämpötila muuttuvat 10 minuutissa aivan toisenlaiseksi, ja huipulla levittäytyvä kangasmetsä ja raikas kesäsää tuovat mieleen koti-Suomen.

Palm Springs Kalifornia

Kuva Sari Yli-Salomäki / Häät

6. Must do in Palm Springs

Architectural Tour  on minibussilla tehtävä kierros tutustuttaa eri kaupunginosien mielenkiintoisimpiin mid-centary modern -taloihin ja paljastaa, millaisen sormenjäljen esimerkiksi Gary Grant, Elizabeth Taylor ja Ronald Reagan ovat Palm Springsin katukuvaan painaneet.

Hyppää maailman suurimman pyörivän kabiinihissin eli The Palm Springs Aerial Tramwayn kyytiin ja nauti 10 minuuttia kestävän nousun ajan henkeäsalpaavista maisemista Chino Canyonin yläpuolella. Yläasemalla 2595 metrin korkeudessa huomaat tulleesi aivan toiseen maailmaan. Alhaalla laaksossa lepäävä kuiva ja kuuma erämaa on vaihtunut raikkaaseen kangasmetsään.

Visiitti Palm Springsiin ei olisi täydellinen ilman käyntiä hemmotteluhoidossa. Stressi jää kauas taakse esimerkiksi Hot lava shells -hoidossa, jossa hyödynnetään kuumia tiikerisimpukankuoria, 165 dollaria/50 min. Hengähdä hoidon jälkeen hetki Martyn Lawrence Bullardin sisustaman Purple Palmin jäljittelemättömässä marokkolaishenkisessä tunnelmassa.

The Amado - Palm Springs California

Kuva Sari Yli-Salomäki / Häät

7. Kuplivan kivat hotellit

The Amado on matka- ja lifestylevalokuvaaja Jaime Kowalin pieteetillä sisustama. Paikallista rakennusperintöä hyvin edustavaan asuntoon tullaan sisään ennalta ilmoitetulla ovikoodilla, käytettävissä on piha uima-altaineen, ilmainen wifi ja asuntokohtainen pieni keittiö.

Miten pienet boutique-hotellit ovatkaan niin paljon sielukkaampia kuin isot laitokset! Avalon on raikas ja nuorekas. Estrella Spa on trendikkäästi erikoistunut paikan päällä valmistettaviin, kasvipohjaisiin luomu- ja raakakauneustuotteisiin, joita käyttämällä pyritään edistämään asiakkaan kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Ace taas kannattaa käydä tsekkaamassa, vaikka ei siellä asuisikaan. Pölyttyneestä motellista 176 huoneen boho-hotelliksi tuunattu kokonaisuus on vangitseva, kamera käy eikä silmiään tahdo saada irti kekseliäistä yksityiskohdista.

Palm Springs

Kuva Sirpa Ikonen

8. Shoppaa näissä!

Pistäydy ehdottomasti tsekkaamassa moderni sisustus- ja lahjamaailma Pelagossa. Muotisuunnittelija Trina Turkin omaperäinen kalifornialainen printtimaailma puolestaan hurmaa pohjoismaalaisen harmaavarpusenkin! Visa vingahti iloisesti, kun mukaan tarttui Trina Turkin pinkki silkkitunika. Just Fabulous taas on täynnä kirjoja, kortteja, lahjoja, taidetta ja piensisustusideoita eli täydellinen matkamuistojen keidas.

Lennot

Palm Springsiin pääsee hyvin lentämällä Los Angelesin LAX-kentälle ja vuokraamalla auton. Lentomatka Helsingistä noin 11 tuntia.

Hyvä tietää

Alkuperäisheimojen ja uudisasukkaiden asuttama kylä houkutteli loma-asukkaita jo ennen toista maailmansotaa, mutta todellinen buumi koettiin 1950–60-luvuilla. Hollywoodin eliitti löysi keitaan, ja kuuluisien vieraiden lista tuntuu olevan loputon: Greta Garbo, Clark Cable, Marilyn Monroe, The Marx Brothers ja jopa Albert Einstein. Pysyväksi vapaa-ajanviettopaikakseen sen valitsivat muun muassa Frank Sinatra, Sonny Bono, Bob Hope, George Montgomery ja Kirk Douglas, joiden anteliaisuudella katsotaan myös olleen valtava vaikutus kaupungin kehittämisessä.

Modernismia edustaneet arkkitehdit, keulakuvanaan sinne myös asumaan asettunut sveitsiläissyntyinen Le Corbusierin oppilas Albert Frey, yhdysvaltalaiset William John Porter Clark, Robson Chambers, William F. Cody ja monet muut loihtivat Palm Springsiin huikean joukon niin julkisia rakennuksia kuin funktionaalisia yksityiskoteja ja vapaa-ajanasuntoja. Isä ja poika, George ja Robert Alexander monistivat uutta tyyliä ja rakennuttivat kaupunkiin useita satoja matalia tyyppitaloja jättäen pysyvän leimansa tähän modernismin mallikaupunkiin.

Yksi tunnetuimmista snowbirdeistä eli loma-asukkaista oli Elvis, joka sai käyttöönsä Alexander-perheen rakennuttaman uniikin huvilan House of Tomorrow’n. Tarina kertoo, että Elvis aikoi mennä myös naimisiin Palm Springsissä 1967, mutta karkasi lopulta Las Vegasiin lehdistön saatua vihiä hääjärjestelyistä. Elvis ja Priscilla Presley kuitenkin palasivat Palm Springsiin viettämään kuherruskuukautta ja käyttivät taloa vielä vuoden verran sen jälkeenkin.

Kaikella on aikansa. 70-luvulla Palm Springs unohdettiin, suuri osa vapaa-ajan taloista hylättiin ja juhlinta hiljeni – ehkä kaikeksi onneksi. Niukka ja puhdaslinjainen mid-century modern -tyyli ei nimittäin tuolloin kiehtonut juuri ketään, joten jos nousukiito olisi jatkunut, moni arkkitehtuurinen helmi olisi joutunut puskutraktorin syleilyyn. Kun modernismi nousi taas aallon harjalle ja Palm Springsin tyyli löydettiin uudelleen vuosituhannen vaihteessa, talot lepäsivät laaksossa kuin pelastajiaan odotellen.

Teksti Sari Yli-Salomäki / Häät

Muokattu: 8.4.2019

Syvenny teemoihin:

Lue lisää samasta aiheesta

Mitä mukaan häämatkalle? Katso kätevä pakkauslista

Matkatavaroiden pakkaminen tuottaa usein päänvaivaa ennen häämatkaa. Teimme pienen listan tärkeimmis...

Hääjuhlasta suloisesti suoraan honeymoonille?

Häämatkaa ei tietenkään ole tarvitse tehdä heti vihkimisen jälkeen, vaan sen voi jättää odottamaan m...

Kreikka houkuttelee häämatkalaisia vuodesta toiseen – tiesitkö näistä kohteista?

Tuttujen kohteiden lisäksi Kreikasta löytyy lukematon määrä paikkoja, joissa voi viettää unohtumatto...

Malediivit Intian valtameressä tarjoaa häämatkalaisille hunajaa kaikille aisteille

Hyväilevän lämmin Intian valtameri on punonut pienistä korallisaarista kauniita helminauhoja vuositu...

Tutustu 3 resortiin: Malediivien parasta antia häämatkalaisille on pienen saaren rauha ja oma villa

Pienistä saarista koostuvan Malediivien jokainen lomakeskus toimii omalla saarellaan kuin alleviivat...

Matkatoimisto on porttisi häämatkojen ihmeelliseen maailmaan

Jokaisen hääparin unelmien häämatkan tulisi olla viimeistä yksityiskohtaa myöten rakkaudella suunnit...

Mainos: Aktiv-Resor

Matkatoimisto on porttisi häämatkojen ihmeelliseen maailmaan

hääpari istuu laiturilla häämatkallaan

Jokaisen hääparin unelmien häämatkan tulisi olla viimeistä yksityiskohtaa myöten rakkaudella suunniteltu ja juuri parin näköinen. Vuonna 1986 perustetun suomalaisen Aktiv-Resorin ammattitaitoisen matkaspesialistin avulla tärkeä matka muovautuu helposti unelmianne vastaavaksi ja voitte matkustaa huoletta ja laadukkaasti.

Yksilölliset häämatkat Aktiv-Resorilta

– Me räätälöimme laadukkaita häämatkoja vuosikymmenien ammattitaidolla kaikkialle maailmassa ja tunnemme kohteet. Kaikki lähtee siitä, että kuuntelemme hääparin toiveita tarkalla korvalla, Sonja Sarlin Aktiv-Resorista vinkkaa.

– Kauttamme varattuihin häämatkoihin sisältyy aina upeat häämatkaedut kuten sisäänpääsy loungeen, kuohujuomaa kohteeseen saapuessa, spa-hoito tai illallinen kahdelle. Kaiken lisäksi matkakokonaisuudesta tulee kaikki yksityiskohdat huomioiva ja usein myös hinnallisesti parempi kuin varaamalla itse, sillä monet kohteista tarjoavat sopimushintoja matkatoimistoille ja erityisesti heidän häämatkalaisilleen, Sonja lisää.

Häämatkakohde the Recidence uima-allas

The Residence Falhumaafushi

The Residence Falhumaafushi sijaitsee yhdellä maailman suurimmista atolleista Malediiveilla. Tämä upea, poikkeuksellisen vehreä ja monipuolinen saari tarjoaa täydelliset puitteet häämatkan viettoon.

7 yötä all inclusive -palvelulla alkaen 3830 € per henkilö sisältäen lennot.

Häämatkakohde Heritance aarah Malediivit

Heritance Aarah Maldives

Heritance Aarah Maldives – todellinen paratiisi maan päällä - ja premium all inclusive -palvelu vie koko lomakokemuksen aivan uudelle tasolle. Saapuminen resortiin vesitasolla on jo itsessään ikimuistoinen elämys.

7 yötä all inclusive -palvelulla alkaen 4835 € per henkilö sisältäen lennot

Häämatkakohde Srilanka

Sri Lankan kiertomatka ja upea Malediivit -yhdistelmähäämatka

Sri Lankan kiertomatka ja upea Malediivit -yhdistelmähäämatka tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille! Tällä matkalla nautitaan yksityisin järjestelyin Sri Lankan parhaat palat ja rentoudutaan 7 yötä Malediiveilla all inclusive -palvelulla.

14 yön yhdistelmämatka alkaen 5990 € per henkilö sisältäen lennot

Löydä lisää häämatkaunelmia Aktiv-Resorilta

www Aktiv-resor.fi
Tutustu Aktiv-Resorin Malediivien matkoihin >>

Facebook @Aktiv-Resor
Instagram @aktiv_resor

www Australiatours.fi
Australian, Uuden-Seelannin ja Tyynenmeren asiantuntija

Aktiv-Resor

Museokatu 15, 00100 Helsinki

Matkatiedustelut

sähköposti sales@aktiv-resor.fi
puhelin 0200 62 900

 

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä AKTIV-RESOR

 

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 2/2023.

Haluatko lukea lisää Malediiveista?

Malediivit Intian valtameressä tarjoaa häämatkalaisille hunajaa kaikille aisteille. Lue Häät.fissä >>

Tutustu 3 resortiin: Malediivien parasta antia häämatkalaisille on pienen saaren rauha ja oma villa. Lue Häät.fistä >>

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Uusimman Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


Muokattu: 7.6.2024