Raparperista loistava kesäjuoma häihin

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Raparperista loistava kesäjuoma häihin

Raparperista loistava kesäjuoma häihin

Alkukesästä raparperit ovat erittäin mehukkaita, ja lisäksi ne ovat edullinen raaka-aine kesähäiden tarjoiluihin. Monella on tätä terveellistä alkukesän monivuotista tatarkasvia omalla pihalla. Hyvänä satovuonna voi olla jopa vaikea keksiä, miten kirpeän raikkaan raparperin parhaiten hyödyntäisi.

Lottamuseo vinkkaa, että ennen vanhaan suosittu tapa säilyttää raparperit ja sen sisältämät vitamiinit talvella nautittavaksi, oli valmistaa Raaka raparperimehua. Myös kesähäihin tämä herkullisen virkistävä voimajuoma valmistuu helposti.

Raaka raparperimehu

Raasta raparperit, sekoita vesi raasteen joukkoon ja laita seos siivilään valimaan sekoittamatta. Mausta mehu mieleiseksesi esimerkiksi sokerilla ja kardemummalla. Myös minttu sopii loistavasti raparperin mausteeksi. Kun sokeri on sulanut mehun joukkoon,   on juoma valmis nautittavaksi tai pullotettavaksi.

Maukasta raparperimehua voi valmistaa myös keittämällä. Katso ohje täältä.

Häät.fistä lisää ideoita alkoholittomiin hääjuomiin!

Iloa juomabaarista kaikille häävieraille! Mukana reseptejä. Lue >>

Häävieraat herkuttelemaan holittomasti juomilla. Lue >>

Perinteisestä simasta syntyy tuunaamalla yllättävä juhlajuoma. Lue >>

Muokattu: 23.2.2023