Puutarhan runsautta ja viidakon vehreyttä hääkimpussa

Hääkimppu Piilola

Kuva Atte Tanner Photography

Morsiuskukissa klassikkotrendit ja -sävyt säilyvät, mutta rinnalle tulee jatkuvasti jännittäviä uutuuksia, kertoo innostuneesti floristi Tarja Lähteenmäki Piilolasta.

Yksi kuumimmista kansainvälisistä kukkatrendeistä on nyt viidakkomaisuus. Tämä näkyy morsiuskimpuissa erityisesti runsautena, suurina lehtinä sekä voimakkaina väreinä. Kokonaisuudet ovat erittäin herkullisia ja monipuolisia.

KATSO KUVAT SUUREMPINA KUVIA KLIKKAAMALLA

Vihreä ja erityisesti tumma vihreä saa nyt kaverikseen eksoottisempia ja värikkäämpi kukkalajikkeita. Trendi näkyy myös hiuskukissa, erityisesti runsaissa kukkapannoista, joiden käyttö on yleistynyt nyt myös muissa juhlissa, Tarja kertoo.

Hyvin trendikkäinä pidetään myös sävymaailmaltaan harmonisia hääkimppuja, joissa käytetään samoja sävyjä, mutta kukkien eri lajikkaita. Kimput voidaan sitoa entistä rennommin käyttämällä syvyyskukkia, joilla luodaan kimppuihin erillisia tasoja.

Viime vuosien niittymäisyys on muuttumassa herkulliseksi puutarhamaisuudeksi joka näkyy erityisesti kukkien lajikkeiden ja sävyjen valinnoissa.

Piilolassa ei pelätä tarttua erikoisempiinkaan ideoihin!

Uudentyypinen käsilaukkukimppu ja hattumainen pääkoriste nähtiin Häät-lehden editorial-kuvissa. Modernin morsiuskimpun ja pääkoristeen suunnitteli Jouni Ahonen.  Käsilaukkukimppu sopii erityisesti trendikkäälle morsiamelle joka haluaa persoonallisia vaihtoehtoja.

KATSO KUVAT SUUREMPINA KUVIA KLIKKAAMALLA

Häät-lehdessä nähty upea puutarhamaisuus kukissa vaatii ammattitaitoista toteutusta, jossa visuaalisuus ja tekniikka yhdistyvät tasapainoiseksi kokonaisuudeksi.


– Floristin hahmotuskyky on osa ammattitaitoa, joka takaa upean lopputuloksen, kertoo toimitusjohtaja Timo Punkari Piilolasta.

– Viime vuosina paljon pinnalla ollut niittymäinen huolettomuus hääkimpuissa vaatii taustalleen taitoa materiaalien yhdistelyssä ja sidonnan toteutuksessa, lisää Punkari.

Pöytäkukat Piilola

Kuva Atte Tanner Photography

Työryhmä

Tyyli Nina Röntynen
Kuvat Atte Tanner Photography
Malli Minea
Meikki Meikkistudio ElinaK
Hääkampaukset Auli Tuomala, Hyvinvointikeskus Louisé
Hääkynnet Tiia Pelkonen, Puotilan Studio
Kukat ja sidonta Piilola
Somisteet Juhlamaailma
Kakut Pink Lemon
Tilan stailaus Juhlatuotanto
Kuvauspaikka Puu-Anttila, Lohja

Piilolasta hääkukat vaativaankin makuun

Piilola on floristiikan erikoisliike, jonka ammattitaitoisille floristeille on kysyntää ulkomaita myöten. Toimitusjohtaja Timo Punkari on hyvin ylpeä ammattilaistiimistään, joiden käsistä lähtee päivittäin isoja kukkatoimituksia ympäri Suomea.

Yksilöllisyys ja suunnittelu ovat Piilolan vahvuuksia. Hääkukat ja -kimpun suunnittelua alkaa aina keskustelulla hääparin toiveista. Ammattilainen osaa jo hääpuvun kuvan nähtyään tehdä ehdotuksia sopivasta kukkatyylistä juhlaan. Budjettihaarukka tai toteutuksen laajuus on hääparilla hyvä olla mietittynä etukäteen, sillä silloin ammattilaisen on helpompi toimia ja toteutuksesta tulee toiveiden mukainen.

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä PIILOLA.

Jaa juttu