Poutapilvet-sormus ilmentää vapautta

Vuoden kaunein sormus Anneli Aaltonen Papaja

Kuva Studio Töyrylä

Kultaseppä, koru- ja esinemuotoilija Anneli Aaltonen loi sormuksen, joka suomalaisen luonnon lisäksi symboloi vapautta.

– Vapaus on mielestäni puhtaan luonnon ohella tärkein asia suomalaisuudessa erityisesti tänä aikana, jolloin Suomessa on saavutettu yksilönvapaudessa niin paljon ja toisaalta muualla maailmassa se on paljon rajoitetumpi.

Inspiraatiota kohtaamisista

Aaltonen kertoo, että luonnossa liikkuminen saa ajatukset vapautumaan, mutta eniten inspiraatiota tarjoavat kohtaamiset ja keskustelut ihmisten kanssa.
– Poutapilvet-sormuksen kehittely sai alkunsa eräästä alkukesästä 2017 tekemästäni tilaustyöstä, kihla- ja vihkisormuksen yhdistelmästä, jotka toivat mieleeni metsämaiseman ja kuun taivaalla sekä sen heijastuksen veden pinnalla.

– Halusin toteuttaa myös Vuoden Kaunein Sormus -kilpailuun sormukseen jonkin luonnonmaiseman ja käyttää sormuksilleni tyypillistä pitsimäistä timanttien istutustapaa. Muutaman hahmottelun, monien kävelyretkien ja yön yli nukkumisten kautta syntyi Poutapilvet.

Poutapilvet-sormuksen hahmotelmia

Lopullisen muodon hahmottelin mittasuhteiden selvittämiseksi tietokoneella, ja sen myötä sormus poikkeaa alkuperäisestä ideasta melko paljon. Sormus on visuaalisesti kevyempi ja muotokieleltään pelkistetympi, mutta perusajatus maisemasta on säilynyt; horisontissa näkyvät poutapilvet, jotka peilautuvat veden pinnalta, vapaina liikkumaan ilman maan kahleita.

Poutapilvet-sormuksen valmistus

Musiikista muotoiluun

Aaltonen kertoo päätyneensä kultasepäksi sattuman kautta.
– Olen pienestä pitäen piirtänyt, maalannut, soittanut ja laulanut. Lukion jälkeen en päässyt suoraan Sibelius-Akatemian sävellyslinjalle, joten päätin pitää välivuoden Karjaalla Västra Nylands folkhögskolanin taidelinjalla. Tutustuin siellä Auni Pelhon opastuksella korujen ja metallintyöstön maailmaan, ja tiesin löytäneeni oman alani. Seuraavana keväänä hain kultaseppäkouluun, josta valmistuin kultasepäksi ja koru- ja esinemuotoilijaksi vuonna 2000. Olen siitä asti toiminut itsenäisenä yrittäjänä suunnitellen koruja ja hopeaesineitä.

Kultaseppä Anneli Aaltonen, Papaja

Parempaa muotoilua, kauniimpia sormuksia

Antoisinta ja mieleisintä työtä Aaltoselle on suunnitella ja valmistaa koruja mittatilaustyönä.
– Olen siinä mielestäni aika hyvä, ja tiedän korujen tulevan varmasti tarpeeseen ja olevan siten merkityksellisiä. Pyrkimykseni on kehittää itseäni koko ajan paremmaksi muotoilijaksi ja kultasepäksi, jotta voisin tarjota asiakkailleni entistä kauniimpia sormuksia. Haluan, että koruni tuottavat iloa mahdollisimman monille! 

Poutapilvet

"Sinisellä taivaalla lipuvat valkeat poutapilvet – niissä kiteytyy minulle kaksi tärkeää asiaa Suomesta: ainutlaatuinen puhdas luonto ja vapaus – olla sellainen kuin olen ja toteuttaa itseäni kuten haluan."

Designer Anneli Aaltonen, Papaja

Poutapilvet-sormus on yksi Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun kymmenestä finalistista, ja osa Poutapilvet-mallistoa, johon sormuksen lisäksi kuuluu riipus ja korvakorut.

Runko 18 karaatin valkokultaa. Sormuksessa on 36 kpl 0.01 ct wesselton vs-timantteja, yhteispaino 0.36 ct. Hinta 2450 euroa.

>> Äänestä Vuoden Kauneinta Sormusta Häät.fissä 31.10.2017 mennessä täällä!

Voit voittaa M.Gummeruksen alpacaneuletakin tai lampaanvillaiset OTZshoes-kengät.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset