Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Polaire-sormus syntyi rakkaudesta revontuliin

Vuoden Kaunein Sormus 2020 Finaalissa kilpailevan Polaire-sormuksen muotoili helsinkiläinen kultaseppä Petri Pulliainen, 50. 

– Hääparille oli tärkeää saada samanlaiset sormukset. Aiheeseen sopi täydellisesti uusi materiaali, kristalloitu titaani, jonka pinta on kestävää ja värit vaihtelevat kauniisti sormusta liikuteltaessa. Värien saaminen valokuvaan onnistuneesti on yhtä vaikeaa kuin oikeiden revontulienkin.

Petri Pulliainen ja Polaire-sormus

Vuodesta 1996 lähtien kultaseppänä työskennellyt Pulliainen ottaa mielellään vastaan vaikeitakin haasteita.

– Unelmani olisi saada enemmän aikaa, jotta ehtisin toteuttamaan niitä hulluimpia suunnitelmiani, jotka ovat pyörineet mielessäni jo vuosia. Innostun eniten, kun saan työstää lempimateriaalejani haponkestävää terästä, Damascusterästä ja zirconiumia. Olen onnekas, sillä muusani ja tyttöystäväni Marita innostaa minua kokeilemaan uusia asioita ja auttaa viemään töitäni uudelle tasolle.

Muotoilun maailmasta Pulliainen kertoo seuraavansa ja fanittavansa israelilaista Ron Aradia, joka tunnetaan teollisena muotoilijana, arkkitehtina ja kuvataiteilijana. 

– Tykkään kovasti esimerkiksi hänen teräksisestä Big Easy -tuolistaan.

Polaire-sormus

design Petri Pulliainen

Petri Pulliainen

kristalloitua titaania ja mustaa zirkoniumia 
musta timantti 0.80ct pinkkikultaisessa istukassa
suositushinta 2800 euroa

Finalistit valinnut raati luonnehti Polaire-sormusta muun muassa näin:

"Rohkea ja goottihenkinen sormus, jossa on haastavaa teknistä osaamista."

Muokattu: 7.11.2022