Plenty on sormus luksusta rakastavalle naiselle

Plenty on sormus luksusta rakastavalle naiselle

Plenty-sormuksessa yhdistyvät harvinainen punainen spinelli, timanttien loiste ja äärimmäistä tarkkuutta vaativa kultasepäntaito. Kultaseppämestari Pekka Kulmalan suunnittelema koru on yksi Vuoden Kaunein Sormus 2016 -kilpailun finalisteista.

– Plenty on uniikki sormus, jossa keskuskivenä on antiikkihiontainen, hyvin harvinainen, punainen spinelli. Vastaavaa jalokiveä tuskin koskaan enää löydetään. Tämä näyttävä sormus on suunniteltu itsevarmalle ladylle, joka rakastaa juhlia, luksusta ja voimakkaitten kontrastien tuomaa draamaa.

Hääparien tarinoista sisältöä suunnittelutyöhön

– Kihla- ja vihkisormusten suunnittelu on tärkein osa työtäni. Rakastuneet pariskunnat ja mukanaolo heidän tarinassaan sormusten kautta antaa sisältöä työhöni. Sirojen ja herkkienkin rakenteiden ja istutusten suunnittelu sormuksiin, joiden tulee kestää useiden vuosikymmenien päivittäinen käyttö, on inspiroivaa ja vaatii ammattitaitoa, Pekka Kulmala sanoo. 

Plenty on sormus luksusta rakastavalle naiselle

– Rakastan myös näyttävien korujen suunnittelua: korujen, joissa yhdistetään värillisiä jalokiviä, timantteja, erivärisiä kultaseoksia ja platinaa.

Kultaseppä Kulmalan koruissa on menneen ajan glamouria, tunnelmia Hollywoodista sekä diivojen ja sankareiden loppumattomasta karismasta ja juhlien täyttämän arjen raakuudesta.

– Monissa suunnitelmissani mukana on myös tarujen mystiikkaa, amulettien kätkemiä salaisuuksia ja antiikin ajan romantiikkaa, Pekka Kulmala kertoo.

Koru syntyi upean punaisen spinellin ympärille

Plenty-sormuksessa pääroolissa olevan spinellin Pekka Kulmala löysi New Yorkissa toimistoaan pitävän tutun jalokiviagentin kautta. Kivi on kaivettu Burmasta, ja sen tarkkuutta vaativa hionta on tehty ammattitaidolla Aasiassa.

– Suunnittelun lähtökohtana oli tämä upea spinelli. Kolmessa kehässä kiveä kiertävät timantit antavat voimakkaan kontrastin spinellin hehkuvalle punaiselle värille ja luovat arvokkaan ympäristön luonnon luomalle harvinaisuudelle. Platinan vaaleus ja istutusten sirot yksityiskohdat viimeistelevät kokonaisuuden viileän tyylikkyyden, Pekka Kulmala kuvailee.

Korun on valmistanut Kultaseppä Kulmalan pajalla työskentelevä kultaseppä Mika Paasonen.
– Monet asiakkaistamme ovat olleet haltioissaan tästä sormuksesta. Sormus on toiminut innoittajana monelle muulle sormukselle, joita olen asiakkaillemme suunnitellut ja joita pajallamme on heille käsityönä tehty.

Plenty
Vuoden Kaunein Sormus 2016 -kilpailun FINALISTI
Design Pekka Kulmala, Kultaseppä Kulmala

Materiaalit
Punainen spinelli 1.68ka, timantit 95 kpl yht. 0.76ka, platina 950

 
Vuoden Kaunein Sormus 2016 -kilpailu

>> Äänestä suosikkiasi 31.10.2016 mennessä Häät.fissä ja voit voittaa syksyn uutuuskorut, Kaleva Korun Valoisa-korusetin!

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset