Ostopäätös on vastuullisuusteko koronan aikana

lompakko

Kuva Irene Kredenets / Unsplash.com

Elämme poikkeusoloissa. Kadut ja liikkeet ovat hiljentyneet, mutta unelmia, haaveita ja tarpeita koronavirus ei ole lopettanut. Suomi tekee nyt voimakasta digiloikkaa, kun tuotteita vertaillaan ja ostetaan kivijalkamyymälöiden sijaan netissä ja uniikkituotteita suunnitellaan etäyhteyksien avulla kotisohvalta käsin. Moni asiantuntija ennustaakin, että tämä ilmiö on tullut jäädäkseen.

Kaikkein tärkeintä näinä poikkeuksellisina aikoina on kuitenkin se, että haaveilua ja ostopäätösten tekoa ei lopeta, jos oma tilanne sen vain sallii.

Muista nämä!

  • 

Suosi kotimaisia tuotteita ja yrityksiä. Suosimalla kotimaisia tuotteita ja kauppoja vaikutamme kaikkien suomalaisten tulevaisuuteen ja tuemme oman yhteiskuntamme hyvinvointia ja kykyä selvitä tässä poikkeustilanteessa ja sen yli.

  • Älä jätä hankkimatta tai varaamatta palvelua, jonka joka tapauksessa tarvitset. Auta kotimaisia yrityksiä varaamalla haluamasi palvelut ja suorittamalla myös mahdollisen varausmaksun mahdollisimman pian. Tällä tavoin autat yrityksiä vaikean ajan yli, ja jaat myös omia hääkustannuksia pidemmälle aikavälille. Osta lahjakortti palveluun, jota voi käyttää myöhemmin, kun tilanne rauhoittuu.
  • Osta kotimaisesta verkkokaupasta, Wishin sijasta. Monet kotimaiset yritykset perustavat verkkokauppoja kiihtyvään tahtiin, jotta he pystyisivät palvelemaan sinua entistä paremmin.

  • Monet hääpukuliikkeet, kultasepänliikkeet ja -pajat toimivat tällä hetkellä ainoastaan ajanvarauksella, jotta turvallinen asiointikokemus on mahdollinen niin sinulle kuin liikkeen henkilökunnalle. Jos vain mahdollista, älä pitkitä ostopäätöstäsi, vaan tee valinta nyt, jos tiedät tarvitsevasi tuotteen myöhemmin.
 Mene varattuun tapaamiseen vain täysin terveenä.
  • Kysele ja käytä etäsuunnittelumahdollisuutta. Lähesty kultaseppää, hääpukusuunnitteljaa, hääkutsun tekijää tai valokuvaajaa ja tiedustele, jos voisitte tavata ja aloittaa suunnittelun etäteitse. Skype, Meet, Zoom ja WhatsApp ovat erinomaisia mahdollisuuksia vapaaseen keskusteluun ja turvalliseen tapaamiseen.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häiden suunnittelu