Ninan kanssa häämekkoa sovittamassa

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Ninan kanssa häämekkoa sovittamassa

Nina on ollut kihloissa noin puolitoista vuotta. Häiden suunnittelu alkaa olla nyt enemmän ajankohtaista, ja tietysti morsiuspuvun valinta on siitä tärkeä osa. Hän on tullut porvoolaiseen hääliikkeeseen sovittamaan hääpukuja tärkeää päiväänsä varten.

– Valikoin morsiuspukuliikkeen ennakkoon kuulemieni suositusten perusteella ja tutkin esimerkiksi Facebookista, minkälaista tyyliä eri hääpukuliikkeillä on. Vihkiminen tullaan myös pitämään Porvoon tuomiokirkossa, joten tulin Valkoinen Kreivitär -nimiseen liikkeeseen ihan Porvoon vanhan kaupungin viereen, Nina kertoo.

Hääpukujen sovittaminen aloitetaan selaamalla valikoimaa ensin pintapuolisesti. Kysytään, minkälainen juhlatila on mahdollisesti tulossa tai onko morsiamella muuten ajatusta tai toiveita. Osa on tekemässä vasta ensimmäistä katsantoaan häämekkomaailmaan, toiset ovat sovitelleet jo kymmeniä hääpukuja. Vaikka olisi tarkkakin mielikuva siitä, mitä puvulta toivoo, kannattaa silti antaa mahdollisuus jollekin ihan erilaiselle. Villi kortti saattaa toisinaan kolahtaa. Nina on toistaiseksi avoin kokeilemaan kaikkea.

Ensimmäinen päälle menevä häämekko on White Onen olkaimeton merenneito -mallinen puku. Valkoisen Kreivittären Johanna Nieminen kertoo, että yllättävän usein ensimmäinen puku onkin se oikea.

– Varsinkin, mikäli morsian on bongannut rekistä jonkun heti. Sitten kysytään, voiko ensimmäisen puvun muka valita. Tottakai voi, mutta kannattaa kokeilla muutama lisääkin, niin päätös varmistuu. Tässä Ninan tapauksessa otimme vähän malleja sieltä ja täältä ja nyt vain jännitetään, mitä tuli vastaan, Johanna selostaa.

– Tosi ihana! En olisi ajatellut olkaimetonta, mutta puku tuntuu hyvältä ja napakalta. Pidän myös helman profiilista. En toisaalta pidä kimalteista kovin paljon, mutta jostain syystä tässä päällä ne eivät häiritse ollenkaan. Ilmeisesti koristeista ja mallista on tosi vaikea sanoa, ennen kuin kokeilee, Nina miettii päällään olevaa hääpukua.

Hääpukusovistus Valkoinen Kreivitär

Kuva Valkoinen Kreivitär

Toiseksi kokeilimme myös White Onen hihallista sifonkipukua, joka valittiin melkein heti morsiamen toiveen mukaan.

– Tällaista häämekkoa olin alkuun ajatellut, mutta nyt kun näin puvun päälläni, ei se olekaan niin kiva. Helma laskeutuu niin kuin halusin, mutta kaipaisin jotain enemmän, Nina pohdiskelee.

Myyjänkään mielestä puvun malli ei tuo morsiamen parasta puolta esiin, joten puku hylätään tällä kertaa.

Hääpukusovitus Valkoinen kreivitär

Kuva Valkoinen Kreivitär

Kokeillaan lisää merenneitoja, koska ensimmäinen oli niin tykätty. Testataanpa Tanya Grigin luomusta, joka on vaaleanpunertava.

– Yllättävän ihana puku! Tässä on paljon ihania yksityiskohtia ja se on todella näyttävä. Vartalo näyttää upealta. Mutta omiin häihini haluan jotain käytännöllisempää. Mutta ihanaa että tätä ehdotettiin, itse en olisi osannut poimia sitä.

– Käytännöllisyyttä toki lisää, kun helma on oikean pituinen ja mitat kohdillaan. Mallipuvut eivät tietenkään ole kaikki juuri oikeaa kokoa ja itselle muokattuja. Kun se oma tilattu puku sitten tulee ja se korjataan morsiamen omiin mittoihin, se tulee tuntumaan joka sovituksessa paremmalta, Valkoisen Kreivittären Johanna Pohjanmies neuvoo.

Hääpuvun sovitus Valkoinen Kreivitär

Kuva Valkoinen Kreivitär

Kokeillaan vielä Lillian Westin merenneitomallista pukua.

– Tämä tuntuu mukavalta! Materiaali on miellyttävä ja pehmeä. Tässä on samaan aikaan jotain modernia ja vanhanaikaista. Malli on tavallaan tuore ja klassinen. Ei tarvitsisi pelätä jälkeenpäin, että on mennyt naimisiin ihmeellisessä hetken muotiluomuksessa, tätä kehtaa katsella vuosikymmenen päästä.

Hääpuvun sovitus Valkoinen Kreivitär

Kuva Valkoinen Kreivitär

Vielä pitää kiskoa päälle White Onen rikottuhelmainen prinsessamekko. Koska miksipä ei? Ninaa hörhelöt eivät innosta, mutta hänestä oli kerran ihanaa päästä kokeilemaan sellaista. Kaikki puvut ovat kuitenkin kauniita.

hääpuvun sovitus Valkoinen Kreivitär

Kuva Valkoinen Kreivitär

Laatu tuntuu myös häämekon rakenteissa. Nina ihmettelee, ettei rintaliivejä juuri kaivata.
– On ällistyttävää, miten pelkkä puku muotoilee povea!

Hääpuvun sovituksen tulee olla miellyttävä kokemus. Täytyy pitää mielessä, että sama puku, joka näytti toisella morsiamella huonolta, saattaa istua toisen tyyliin ja vartaloon kuin nenä päähän.

– On iso asia, että myyjä uskaltaa ehdottaa jotain erilaista. Osa todella sykähdytti, vaikken ensin niihin uskonut. Arvostan myös rehellistä mielipidettä, mutta painostusta en halua. Täällä oli myös hyvä häämekkovalikoima, en jaksaisi lähteä hyörimään moniin liikkeisiin. Lisäksi liike on hyvien yhteyksien päässä, täällä on ihana sovitustila ja palvelu.

– Ihaninta oli myös saada itseluottamusta ja vartalonhyväksyntää. Olen ollut tukevammassa kunnossa ja sitten laihempi, ja itseluottamus on ollut jotenkin hukassa. Kun näin ensimmäisen hääpuvun päälläni, en melkein uskonut, että se olen minä, Nina riemuitsee.

– Olen impulsiivinen, kun löydän jotain josta pidän, tiedän että se on oikea päätös. Kosin miestänikin polvillani, ja hän kysyi, oletko sä tosissasi. Käskin hänen kysyä kavereiltaan, koska asiasta oli puhuttu. Lopulta sen päivän iltana hän kailotti kaikille vieraille eräissä syntymäpäiväjuhlissa, että me mennään naimisiin!

Nina vielä harkitsee pukuaan, mutta pitää suosikkinsa toistaiseksi salassa. Hänen mielestään tuleva mies ei saa nähdä sitä ennen hääpäivää, ei edes kuvissa.


Ninan hiukset ja meikki Auli Tuomala / auline´sARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä VALKOINEN KREIVITÄR

Muokattu: 10.12.2018