Mitä tehdä, jos hääsuunnitelmat karahtavat kiville?

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Muuttuivatko hääsuunnitelmat?

muutos

Kuva Alex Maloney / Unsplash

Häät-lehden toimituspäällikkö Tanja Hakala pohtii koronan aiheuttamaa varjoa häille.

"Maailman häätuulien aistijana elin keväällä hääparien tunteissa voimakkaasti mukana. Kuukausien, jopa vuosien suunnitelmat tuntuivat menneen monella säpäleiksi koronan vuoksi. Henkihän siinä monella salpautui ja itku oli herkässä. Eikä ainoastaan hääpareilla, vaan myös suurella joukolla hääalan yrittäjiä.

muutos

Kuva Nick Karvounis / Unsplash

Suuri häävuosi 2021

Varauskalenterit tyhjenivät hetkessä. Ja vaikka rajoituksia höllättiin kesällä, ei se kaikkia auttanut. Valtava määrä yrittäjiä painii vielä pitkään haasteiden kanssa. Eikä ihan helpolta tunnu kuluva syksykään. Mutta niin suuri ilo oli huomata, että ilahduttavan moni keksi uusia palveluja ja tuotteita, tapoja olla saatavilla ja läsnä. Ei jääty tuleen makaamaan ja annettu yhden viruksen lyödä viimeistä iskuaan. Hyvä te!

Morsiamet ja sulhaset siirsivät häitään vuodelle 2021 ja 2022. Varsinkin me täällä Häät-toimituksessa tiedämme, että ensi vuodesta (2021) on tulossa polttavan kuuma häävuosi.

muutos

Kuva Scott Broome / Unsplash

Mitä tehdä, jos häitä pitää yllättäen siirtää?

Jos hääsuunnitelmat siis muuttuvat odottamatta, kannattaa alkujärkytyksen jälkeen rauhoittua ihan kahden kesken ja miettiä muun muassa seuraavia asioita:

Mitä pitää tehdä juuri nyt, mikä on välttämättömintä?
Mikä on pahinta, mitä nyt voi tapahtua?
Mitä hyvää tilanteessa on?
Ovatko suunnitellut häät varmasti juuri sellaiset, jotka te halusitte?
Voisitteko toteuttaa nyt jonkun uuden unelman juhlia koskien?

Älä anna pelolle valtaa

Korona on vain yksi varjo, joten sille ei tulisi antaa liikaa tilaa häitä suunnitellessa. On hyvä pitää mielessä ihan muutenkin, että ainahan jotain voi sattua ja tapahtua. Suunnitelmat toteutuvat harvoin juuri niin, kuten ne oli mielessään ajatellut. Turha pelko kuitenkin vain syö ilon tuntua ja tärkeän päivän odotusta."

Teksti Tanja Hakala / Häät-lehti & Häät.fi

Kurkkaa Instagramista tai alta minun ja Häämessut netissä -messujen messuemännän Ellin juttelutuokio tähän aiheeseen liittyen.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

@haatfi Tanja @tanja_hakala ja messuemäntä @hastaghaat Elli keskustelevat eri tavoista viettää häitä. Kommentoi myös omat vinkkisi alle!

Henkilön Häämessut netissä (@haamessutnetissa) jakama julkaisu

Ja ps. Häämessut netissä -tapahtuma tulee taas pian, nimittäin 23.-28.10.2020.

Häät-lehti 2/2020 lokakuu – Valoa kohti

Kuva Camilla Bloom

Lue uusimmasta Häät-lehdestä (02/20202), miten Neea ja Anssi saivat häänsä järjestymään koronaviruksesta huolimatta. He keksivät ihania uusia tapoja juhlistaa rakkauttaan! Häät-lehti Lehtipisteissä kautta maan NYT!

Löydä lähin myyntipiste

Osta näköislehti

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Muokattu: 29.8.2022