Muistilista viimeisille viikoille ennen häitä

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Muistilista viimeisille viikoille ennen häitä

Häiden suunnittelu on helposti yhtä muistalistan seuraamista, mutta listat ovat myös joskus aivan paikallaan ja hyödyllisä. Kesän 2015 morsian Tiina kertoo, että häiden alusviikot olivat niin kiireistä, että to do -listasta oli pelkästään hyötyä. Hän myös keräsi kanssa-morsianten iloksi pientä to do -listaa asioita, joita hän itse ei tullut edes ajatelleeksi.

– Omalla kohdallani totesin erilaisten listojen ja aikataulujen seuraamisen melko hankalaksi. Viimeisten viikkojen aikana oli kuitenkin pakko alkaa laittaa asioita ylös, ihan jo muistamisenkin kannalta. Kalenterini onkin tältä ajalta kuin kannesta kanteen sutattu lasten värityskirja, kertoo Tiina.

Tiina myös suosittelee ottamaan vähintään viikon verran lomaa ennen häitä. 
– Kannattaa ottaa huomioon, että ainakin viimeisen 2-3 viikon aikana aikaa menee ihan jo vaikka näihin kaunistautumisjuttuihin, Tiina muistuttaa.

– Itse kävin koekampauksessa, meikissä, ripsissä, suihkurusketustestissä sekä kynsien suunnittelussa. Nämähän tietenkään eivät ole pakollisia, mutta koska moni niihin kuitenkin menee, kannattaa ne ottaa aikatauluissaan huomioon ja varata ajoissa.

Kauneuteen liittyvien asoiden lisäksi sitten kaikki tapaamiset hääpaikalla, juhlan kulun suunnittelu henkilökunnan kanssa, morsiuspuvun sovitukset ja nouto, viimeistenkin tilpehöörien hankkiminen, valokuvaajan tapaaminen, vihkiseremonian harjoitteleminen, papin tapaaminen...

– Listaa voisi jatkaa miltei loputtomiin, mutta selväksi varmaan kävi, että kilometrejä karttuu!

Kauneusjutut

Varaa ajoissa!

Tarkista mitä esim. koekampaukseen ja meikkiin kuuluu. Tekevätkö kokonaan vai vaan suuntaa-antavasti? Mitä meikkejä käyttävät, jos haluat ostaa esimerkiksi puuterin meikin korjailuun? Haluatko hiuskoristeita tms?

Kynnet kannattaa laittaa vasta, kun isoimmat askartelut tehty.

Mikäli haluta suihku- tai purkkirusketuksen, suosittelen testaamaan sävyn ensin! Ota huomioon, että lopullinen rusketus tulee ottaa pari päivää ennen häitä, ja mielellään illalla kun suurimmat tehtävät jo tehty. Suihkurusketus suttaantuu helposti, jos vaatteet hiertävät tai hikoilet. Lisäksi suihkuun saa mennä vasta seuraavana päivänä. Suojaa kynnet ja tukka ruiskutukselta! Ota myös meikissä huomioon mahdollisesti tummempi ihosävysi.

Käytännön järjestelyt 

Sovi vihkipapin kanssa AJOISSA tapaaminen. Kesä on myös pappien kesäloma-aikaa.

Kerää vihkiseremonia harjoituksiin kaikki mahdolliset kysymykset, ja harjoitelkaa kuin olisitte itse häissä. Itse hääpäivänä ’sinne päin’ harjoitukset kostautuvat.

Seremonian aikana on mahdollista lausua myös omat ’sormuslupaukset’. Tämä tuli meille uutena tietona. Kannattaa siis valmistella valat hyvissä ajoin etukäteen.

Varmista kaikki varauksesi, sovitut tilaukset ym. viimeistään muutamaa viikkoa ennen häitä. Varmista myös niiden toimitus- tai noutoajat ja noutopaikat

Varmista kaikki varauksesi, sovitut tilaukset ym. viimeistään muutamaa viikkoa ennen häitä. Varmista myös niiden toimitus- tai noutoajat ja noutopaikat.

Varaa riittävästi aikaa morsiuspuvun sovittamiseen. Saatat joutua käydä sovituksessa useasti aina muutostöiden jälkeen.

Kyydit, kyydit, kyydit. Kuka menee milläkin? Kuulostaa vähäpätöiseltä jutulta etenkin jos etäisyydet pienet, mutta kävellä tuskin kukaan haluaa. Millä esimerkiksi morsian mene meikkiin ja kampaukseen, jos haluaa aloittaa aamun kuohuvalla?

Tarkista ajoissa milloin juhlapaikalle pääsee koristelemaan. Kuinka kauan siellä saa olla, ja mitä valmisteluja kuuluu jo hintaan.

Tarkista ajoissa milloin juhlapaikalle pääsee koristelemaan. Kuinka kauan siellä saa olla, ja mitä valmisteluja kuuluu jo hintaan.

Käykää bestmanin, kaason ja morsiusneitojen kanssa läpi koko päivä vaihe vaiheelta. Kannattaa muistuttaa, että he toimivat seremoniamestareina, ja te olette juhlapari, jonka ei kuuluisi stressata koko päivänä mitään.

Kättelyetiketti kannattaa tarkistaa tai harjoitella omat kuviot etukäteen. Juhlakansa on kuin karjalauma laitumella, joten selkeät ohjeet etenemisestä helpottavat juhlien alkamista.

Kättelyetiketti kannattaa tarkistaa tai harjoitella omat kuviot etukäteen. Juhlakansa on kuin karjalauma laitumella, joten selkeät ohjeet etenemisestä helpottavat juhlien alkamista.

Istumajärjestyksen tuplatuplatripla tarkistaminen. Tässä menee helposti pasmat sekaisin, jos juhlapaikalla asettelu on erilainen tai jotenkin poikkeava kuin suunnitelmissa. Tämä kannattaa jättää aika viimeiseen vaiheeseen suttausten välttämiseksi. Ota myös huomioon lasten syöttötuolit sekä liikuntarajoitteiset.

Älä kuitenkaan jätä niitä pienimpiäkään juttuja liian myöhäiseksi ja muista pyytää apua!

Koristelut

Tuplatarkista koristeiden ja kukkien sekä kaikkien kippojen kuppien, lahjojen ym. riittävä määrä. Numerot alkavat mennä päässä sekaisin, mitä lähemmäksi hääpäivää mennään.

Varmista floristilta/kukkakaupasta, että tilauksestasi tulee yksityiskohtia myöten halutunlainen. Etenkin kirkkaissa isoissa vaaseissa kannattaa miettiä, miten kukkien varret näkyvät läpi tai miten ne asetellaan. Näitä yleensä tajuaa ajatella vasta siinä vaiheessa kun kukat nököttävät edessäsi. Kannattaa myös valjastaa joku henkilökunnasta kastelemaan kukat hääaamuna.

Jos koristeluun kuuluu kynttilöitä, varmista kuka ne sytyttää ja mihin kellon aikaan.

Varaa tarpeeksi iso auto sekä laatikoita tavaroiden kantamiseen.

Sovi juhlapaikalla laatikoille ym. rojuille säilytyspaikka.

Valokuvaaminen

Sovi tapaaminen valokuvaajan kanssa ja painota asioita ja yksityiskohtia, joita haluat kuvattavan. Valokuvaajia on erilaisia, eikä kaikilla välttämättä ole sama näkemys, kuin sinulla vaikka hyviä kuvia ottavatkin. Kannattaa myös katsoa kuvaajan aikaisempia kuvia, ja miettiä esimerkiksi kuvien värimaailmaa etukäteen.

Vihkiseremonia menee pääpilvissä, joten video on kiva muisto, siitä mitä siellä alttarilla on tullut sanottua.

Hääkuvausta ei kannata kiirehtiä! Tätä päivää ette saa takaisin.

Tärkein kaikista

Täydellisyys harvoin on kaunista, joten unohduksilla tai kömmähdyksillä harvemmin saa juhlapäivää pilattua. Päinvastoin ne antavat naurunaihetta vielä pitkään häiden jälkeenkin.

Kuvat Pexels.com

Muokattu: 2.10.2017