Miten muistaa kaasoa ja bestmania?

Kaason tai bestmanin tehtävä on kunnia-asia, eikä siihen ryhdytä palkan toivossa. Jokaisen mieltä kuitenkin lämmittää, jos vaivannäkö huomataan.

Jälkeenpäin on kohteliasta kiittää kaasoa ja bestmania onnistuneesta työstä ja tuesta kiitoslahjalla. Kiitoslahjan ei ole tarkoitus olla kallis, sillä sydämestä annettu huomio merkitsee paljon enemmän kuin muistamisen rahallinen arvo. Hääjuhlassa annettu julkinen kiitos kuuluu hyviin tapoihin. Joskus kuitenkin järjestelyt vaativat erityisen paljon työtä. Silloin on varmasti paikallaan miettiä myös kunnon kiitoslahja.

Pieni muisto lämmittää

Muistamisia miettiessä on hyvä arvioida työn ja vastuun määrää sekä niistä aiheutuvia kustannuksia. Kaasoa ja bestmania ilahduttaa esimerkiksi manikyyrin, kampaajan, parturin tai parranajon kustantaminen hääpäivää varten.

Käsilaukku, silkkisolmio tai muu asuste voivat olla myös oiva tapa muistaa. Hääjuhlan järjestämisessä auttaneille juhlapuvun vuokraaminen/ostaminen, saattaa myös olla juuri oikea tapa kiittää. Varsinkin jos hääparin toiveissa on yhteneväiset asukokonaisuudet.

Kiitos monitaitureille

Joskus häiden järjestelyt vaatii myös kaasolta ja bestmanilta huippusuorituksia. Ystävä on kenties taituroinut suhteillaan harvinaisen juhlapaikan erikoislupineen käyttöön, järjestänyt unelmien polttarit, uhrannut viimeisinä kuukausina kaiken vapaa-aikansa järjestelyihin, houkutellut huippuesiintyjät juhlaan tai hyödyntänyt sorminäppäryyttään ja akrobaatin kykyjään askartelujen viimeistelyssä ja juhlapaikan koristeluissa. Itse hääjuhlassa kaaso ja bestman ovat toimineet korvaamattomana apuemäntänä ja -isäntänä, ja huolehtineet varmalla otteella pienimmistäkin yksityiskohdista, jotta hääpari saisi rentoutua juhlissaan.

Ruhtinaallisesta häätoteutuksesta kaasoa ja bestmania on syytä myös kiittää vähän runsaammin. Sopiva lahja voi silloin olla kaunis koru tai kello, elämyslahjakortti, jolla voi itse ostaa konsertti- tai teatterilipun.

Ystäviä sopii myös hemmotella lahjakortilla hierojalle tai kauneushoitolaan tai antamalla omaa aikaansa: esimerkiksi valmistamalla juhla-aterian kotonaan. Kaasoa ja bestmania voi hemmotella lahjakortilla kauneushoitolaan tai hierontaan tai ajanvarauksella spahan, jolloin saaja saa itse valita sopivat hoidot hemmotteluunsa.

On hyvä muistaa, että julkinen kiitos lämmittää kaikista eniten. Itse hääjuhlassa on siis syytä antaa kaasolle ja bestmanille huomiota kiitossanoilla, juhlaväen suosionosoitusten säestämänä. Tämä on myös oiva hetki antaa kiitoslahjoja.

Muutama ideoita aineettomista lahjoista

Lahjakortti

Elämyslahja on erinomainen ja helppo tapa muistaa kaasoa tai bestamania juhlan jälkeen. Tehkää häiden jälkeen yhdessä jotain mukavaa, sillä yhdessä koettavat asiat ovat usein mekityksellisempiä kuin tavara. Kaikilla on kaapit täynnä turhaa tavaraa, lahjan saajalta löytyy usein jo kaikki tarvittava eikä toiveita lahjoista ole. Koetut elämykset ja niiden tuomat muistot taas eivät vanhene koskaan!

Miten muistaa kaasoa ja bestmania?

Kiitos voi olla myös häiden jälkeen yhteinen ravintolaillallinen, jossa muistellaan juhlan tapahtumia. Tai koko häätiimin yhteinen rentoutusmatka Tallinnaan, Tukholmaan, Pietariin voi olla myös hauska idea pahimman häähumun laskeuduttua juhlien jälkeen. Laivaristeilyllä merimatka sujuu mukavasti hyvän ruuan, musiikin ja rentoutumisen parissa.

Yes, yes -siire Apple rose kaasolahjaksi

Yhteisen kiireettömän ajan järjestäminen arkeen on arvokas ystävyysele ja aivan mahtava tapa kiittää parhaita ystäviä. Järjestä pienet illanistujaiset, pyjamabileet, saunailta tai kiitosjuhlat! Kilistelkää kotimaisella käsintehdyllä YES YES -siiderillä ja yhdistelkää nautintoon suolaisia sekä makeita pieniä herkkuja.

Eikä huono idea ole sujauttaa suloinen siideri jo hääjuhlan aikana kaasojen kiitoslahjoihin! Kotimaisessa YES YES Apple Rosé -siiderissä yhdistyvät omenaisuus ja roséviinin kupliva raikkaus.

Kun kaipaat pieniä fyysisiä lahjoja, tässä muutamia ideoita

Personoidut lahjat ovat hauskoja muistoja yhteisestä projektista, ja voivat muistuttaa yhteisestä menneisyydestä ja syvästä ystävyydestä.

Miehekäs nimikoitu tuoppi voi olla upea lahja bestmanille. Kaason ja bestmanin harrastuksista voi myös ammentaa ideoita kiitoslahjoihin: onko luotettusi esimerkiksi jonkin tietyn astiasarjan keräilijä vaiko innokas kotipuutarhuri, joka ilahtuu ruusuntaimesta? Usein myös laadukkaat tekstiilit tai muu käyttötavara ovat tervetulleita lahjoja.

Teksti Marianne Nygård / Mediafocus

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Juttua päivitetty mm. uusilla aineettomilla lahjaideoilla 13.4.2021

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häiden jälkeen