Miten löytää parisuhdeaikaa arjessa?

parisuhdeaika arjessa

Kuva Jessica Castro / Unsplash.com

Häiden suunnittelu, työ, harrastukset, mahdollinen opiskelu, ehkäpä lapsi tai lapset, oma aika ja ystävät vievät parisuhteelta valtavasti aikaa. Kaiken kiireen ja stressin keskellä usein hääparin yhteinen aika jää uupumaan.

– Ajatellaan, että koska asutaan yhdessä, yhteistä aikaa ei erikseen tarvitse järjestää, Väestöliiiton suunnittelija Annette Kortman kuvailee ruuhkavuosia elävien arkea.

Aika usein pari valittelee ettei aikaa ole tai muuten täytyy jättää nukkumatta, tai ettei ole varaa lähteä ulos syömään kerran kuussa.

– Yhteisen ajan ei tarvitse olla muuta kuin se, että pysähtyy hetkeksi toisen rinnalle ja kysyy: mitä sinulle kuuluu, kuinka sinulla menee?, muistuttaa Kortman.

Väestöliiiton suunnittelija Annette Kortman listasi muutamia vinkkejä siihen, miten yhteistä aikaa voi järjestää arkeen.

  • Tehkää yhteisiä kävelyretkiä luonnossa. Raitis ilma auttaa rentoutumaan ja purkaa stressiä. 
  • Pitäkää mediavapaita iltoja. Tällöin televisio, tietokoneet, tabletit ja puhelimet ovat poissa päältä ja ajatuksena on keskittyä vain rakkaaseen. Iltaa voi viettää esim. yhdessä syöden. Tunnelmaa voi luoda kynttilöillä tai hienolla kattauksella.
  • Suunnitelkaa arkenne yhdessä ja pyrkikää suunnittelemaan myös toistenne kohtaamista. Joskus on hyvä mennä esim. samaan aikaan nukkumaan. 
  •  Kun menette samaan aikaan nukkumaan, ottakaa hetki toisillenne, olkaa läsnä ja jutelkaa toistenne päivästä. Jo 10 minuuttiakin riittää. 
  • Kalenterin käyttäminen yhteisten ajan sopimiseen on sallittua varsinkin kun suunnittelette yhteisen illan viettämistä. Yrittäkää pitää suunnitelmista kiinni.
  • Varatkaa aikaa yhdessä tekemiselle. Myös kotiaskareita voi tehdä yhdessä ja esim. yhteinen viikoittainen siivouspäivä voi olla hyvä idea.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häästressi