Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Mitä häälahjaksi? Kerää ideat talteen!

lahjat

Kuva Wijdan Mq / Unsplash

Parhaimmat lahjat ovat usein hääparia varta vasten mietittyjä ja jopa koko elämän ajan mukana kulkevia juttuja. Vaikka nyt houkuttaisi pyytää pelkkää rahaa lahjaksi, kannattaa jättää ovi raolleen myös yllätyksiä varten.

Häälahjan ei tarvitse olla kallis ollakseen täydellinen, ja tästä voi vinkata myös vieraille, vaikka kutsussa. Lue mitä hääparit saivat lahjaksi, ja mitä he tekisivät toisin nyt. 

lahjat

Kuva Anssi Koskinen

Kohti Kaliforniaa

”Me toivoimme matkakassan kerryttämistä Kalifornian matkaa varten, sillä emme tahtoneet ylimääräistä materiaa. Saimme myös ihania pieniä lahjoja, kuten pyyhkeitä, kuohuviiniä, suklaata sekä korin, josta löytyi muun muassa muumiteemaiset emalimukit.” 

lahjat

Kuva Sebastian Linden

Hevosenkenkä ja perintökello

“Emme miettineet missään vaiheessa lahjoja. Meillä on jo kaksi valmista kotia, Helsingissä ja Barcelonassa, joten emme kaivanneet juuri mitään. Halusimme vain jakaa päivän tärkeiden läheisten kanssa. Larsin vanhemmat halusivat kuitenkin viime metreillä ostaa jotain, ja me päädyimme toivomaan monitoimikoneen leivontaa varten.  
Sarin vanhemmat yllättivät meidät itse tehdyllä setelillä, jossa luvattiin rahoittaa tulevaa reissuamme. Larsin sisko oli hakenut talliltaan hevosenkengän ja kehystänyt sen. Voimme ripustaa sen seinälle onnea tuomaan. Larsin isä taas antoi perintökellon lahjaksi.” 
 
Lars & Sari 

lahjat

Kuva Niki Strbian

Lahjalista on hyvä idea!

”Olimme päättäneet, että emme halua tavaralahjoja, sillä olimme asuneet häihimme mennessä monta vuotta yhdessä ja kerryttäneet tavaraa kotiimme. Lahjatoiveenamme olikin ensisijaisesti, että vieraamme pääsevät häihimme ja lisäksi vieraat saivat osallistua halutessaan myös häämatkaamme siirtämällä tilillemme haluamansa summan. Saimme myös kortteja, kukkia, kirjoja ja kodin tavaraa. Olemme olleet lahjoihin tyytyväisiä, ja niitä on kiva pitää esillä tai ottaa esille, sillä muistamme niiden kautta aina hääpäivämme! 

Vaikka tavaraa löytyykin tarpeeksi, tekisimme jälkikäteen ajateltuna pienen listan lahjatavaroista, joista voisi olla meille hyötyä tai joista olemme haaveilleet. Lahjatavaroita kun aina tulee, halusi tai ei. Lisäksi olisimme miettineet myös häämatkakassaan osallistumista tarkemmin ja tehneet esimerkiksi listan asioista, joita haluamme matkallamme kokea (hintoineen) ja jokainen vieras voisi osallistua tällöin konkreettisemmin häämatkan suunnitteluun.” 
 
Sarah ja Kerkko 

lahjat

Kuva Essi Miettinen

Lakanat 50 vuoden takuulla

”Maijun vanhemmat antoivat meille 50 vuoden takuulla olevat pellavaiset lakanat. Tällainen lahja on parasta mitä voi saada - laadukas ja kestävä. Lahja muistuttaa hääpäivästä vielä vuosienkin jälkeen, ja sitä voi käyttää päivittäin. Eräs ystävämme otti juhlassa salaa polaroid-kameralla kuvia ja päivän päätteeksi antoi ne meille kirjekuoressa. Tämä oli mieleenpainuvaa, ja vaikka meillä olikin ammattikuvaaja häissä, antoivat nämä kuvat erilaisen fiiliksen vieraiden tunnelmista.”

Joona & Maiju 

lahjat

Kuva Lotta Polviander

Ikimuistoiset kahvikupit

”Kerroimme kutsussa lahjoin muistamisen olevan vapaaehtoista. Halusimme vain kaikki rakkaat kanssamme juhlimaan. Halutessaan vieraat saivat kartuttaa hääkassaamme Toscanan matkaa varten. Emme toivoneet tavaraa, mutta saimme niitä silti. Ja jälkikäteen ajateltuna, onneksi saimme! Kun nyt juomme kesämajallamme kahvia lahjakupeista, muistamme aina aurinkoisen hääpäivämme.” 

Veera ja Iida 
 

lahjat

Kuva Milla x Markus

Runotaulu ja muita käsitöitä

”Saimme monta ajatuksella mietittyä lahjaa, kuten kaasoilta lahjan häämatkaa varten, joka sisälsi kohteen valuuttaa. Lahjaan oli osoitettu mihin rahat tulisi käyttää, esimerkiksi hierontoihin ja ravintolaillallisiin. Kaisan siskolta saimme taulun runotekstillä ja sulhasen äidiltä itse tehdyn käsityön, jossa oli ihana sanoma. Meillä ei ollut lahjalistaa, ja se mahdollistikin sen, että saimme aivan ihania lahjoja, joita emme osanneet odottaa.” 
 
Kaisa ja Valtteri 

lahjat

Kuva Maria Kalmi

Hääpäiväksi viinipullo

”Me laitoimme kutsuun, että tärkeintä on vieraiden läsnäolo, mutta jos haluaa muistaa, niin häämatkatiliämme voi kartuttaa. Suurin osa antoi rahaa, mutta saimme myös aineellisia lahjoja, kuten häämuistojen kirjan ja viinipullon yksivuotishääpäivää varten. Ystäväpariskuntamme lainasi autoaan meille lahjaksi, ja Janin työkaveri taas teki kimpun ja seppeleen.” 
 
Minna ja Jan 

 

Teksti Tanja Hakala / Häät.fi

Lue Häät.fistä toimituspäällikkömme Tanja Hakalan sukupolvelta toiselle kestävästä häälahjasta.

Mitä häälahjaksi hääparille jolla on jo kaikkea? Lue Häät.fistä
 


Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2020. Voit ostaa lehden digitaalisen version itsellesi Issuusta.

Muokattu: 3.6.2022