Mistä tiedän millainen hääkampaus sopii minulle?

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Mistä tiedän millainen hääkampaus sopii minulle?

Mistä tiedän millainen hääkampaus sopii minulle

Kuva sweet ice cream photography / Unsplash.com

Kampauksia on niin monta erilaista kuin on itse morsiamia ja kasvojen muotojakin. Näillä kampaaja Noora Toiviaisen, Hope Hair, vinkeillä helpotat hääkampauksen suunnittelua.

– Olen sitä mieltä, ettei ole mitään esteitä tehdä sellaista kampausta, jonka itse haluaa. Tärkeintä on se, että viihtyy ja tuntee olonsa kauniiksi ja varmaksi tärkeänä päivänä, Noora vakuuttaa.

Tärkeää on tunnistaa oma unelman, ja sen avulla löytää yhdessä kampaajan kanssa omaan ulkonäköön sopiva versio. Ammattitaitoinen kampaaja osaa auttaa täydellisen lookin löytymisessä.

– Pyöreäkasvoiselle en lähtisi tekemään kiharaista runsaan pyöreää kampaustyyliä, joissa hiukset ovat valtoimenaan auki. Se helposti korostaa kasvojen pyöreyttä liiaksi, miettii Noora.

– Parempi vaihtoehto pyöreä kasvoiselle olisi kiharat hieman kiinnitettynä. Se toimii takuuvarmasti! Sitten vielä loppusilauksena muutama suortuva kasvoja vasten tuomaan pehmeyttä, Noora ideoi.

– Pitkän mallisille kasvoille kihara toimii, kun jakausta siirtää keskeltä päätä sivulle. Huomio kannattaa siirtää silloin kampauksessa leveyteen. Hiuksen tyvessä on hyvä olla volyymia, Noora tietää.

Etsi inspiraatiokuvia hääkampauksista

Noora Toiviainen neuvoo kiinnittämään kaikissa kampauksissa siihen, miltä kampaus näyttää edestäpäin.

– Netistä löytyy valtavat määrät kuvia kampauksista, jotka on kuvattu takaapäin. Etsi myös edestä otettuja kuvia ja oman hiusvärisi mukaisia kuvia. Tummassa hiuksessa kampaus ei koskaan näytä samalta kuin vaaleassa, Noora tietää.

Tummassa hiuksessa sileät selkeät pinnat toimivat aina, mutta kiharanuttura taas saattaa hävitä tai muuttua yhdeksi möykyksi.

– Ja muista, että hiuslisäkkeitä käytetään nykyään paljon kampauksissa. Vaikka omaa hiuksen pituutta löytyisikin, massaa on joskus liian vähän. Tällöin kannattaa harkita lisähiusta esim. klipseillä, jos toiveena on ihana kiharapilvi, Noora neuvoo.

Kuva Sweet Ice Cream Photography / Unsplash.com

Muokattu: 8.11.2022