Metsän tytär toistaa vanamon lehtien kauneutta

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Metsän tytär toistaa vanamon lehtien kauneutta

Metsän tytär toistaa vanamon lehtien kauneutta

Metsän tyttären, Vuoden Kaunein Sormus 2016 -kilpailun finalistin, suunnittelija Hanna Rainio kertoo nauttivansa suunnittelussa orgaanisista muodoista ja piirustuksenomaisesta jäljestä sekä siitä, että koru ei ole liian siloteltu vaan siitä näkyy tietty rosoisuus.

– Pidän epäsymmetrisistä pyöreistä, ja vähän hassuistakin muodoista. On kiva, jos korussa on joku pieni vinksahdus, joko tekninen tai sisällöllinen, elämän jälki, joka on kaikessa epätäydellisyydessään täydellinen.

Metsän tytär toistaa vanamon lehtien kauneutta

– Suunnittelin ensimmäisen Metsän tytär -sormuksen mittatilaustyönä morsiamelle, joka halusi helppokäyttöisen ja mukavan, mutta kuitenkin persoonallisen sormuksen. Vuoden kaunein sormus -kilpailuun tekemäni sormus poikkeaa hiukan alkuperäisestä, se on hiukan sirompi ja siihen on istutettu lisäksi pienet kierrätetyt timantit, Rainio valottaa. 

Metsän tytär sopii erityisesti sellaiselle kantajalle, joka arvostaa muotoilun lisäksi eettisin ja ekologisin periaattein valittuja materiaaleja ja jolle luksus ei välttämättä tarkoita isokokoisia jalokiviä ja suurta määrää kultaa.

Se on sormus, joka kuitenkin on ylellinen materiaaleiltaan ja rakkaudella käsintehty kantajalleen mutta samaan aikaan myös kauniin vaatimaton ja luonnollinen.

Alkuperäinen idea muotoon löytyi metsästä.

– Huomasin vanhassa metsässä kulkiessani ja sammalikkoa tutkiskellessani ihanat pienet pyöreät lehdet, jotka suikersivat sammaleen päällä lehtiruodissaan. Lähempi tutkiskelu osoitti, että ne kuuluivat vanamonkukalle, joka on yksi ikisuosikeistani jo lapsuudesta lähtien. Yritin kiteyttää korun muotoon tuon liikuttuneen tunnelman ja ihanan pienen kukan lehtien kauneuden.

Timantit kuin kimmeltävät kastepisarat

– Minulle tämä timanttisormus symboloi yhteyttä luontoon ja metsään – olemme yhtä luonnon kanssa. Koru tuo mieleeni rauhan ja kauneuden, jonka metsästä voi löytää. Timantit ovat kuin pienet kimmeltävät kastepisarat lehdillä aamuhämäräisessä metsässä. Tämä koru symboloi minulle myös lapsenomaista löytämisen riemua ja pienten asioiden merkityksellisyyttä.

Kätkö Korussa jokainen sormus tehdään alusta loppuun käsityönä sormuksen käyttäjän mittasuhteisiin sopivaksi, jolloin jokainen koru on uniikki kappale, vaikka malli onkin sama. Tämänkin sormuksen voi teettää halutessaan valkokultaisena tai esimerkiksi kokonaan kiiltäväpintaisena.

– Kahta täsmälleen samanlaista Metsän tytärtä en edes pystyisi käsityönä tekemään, mallin suunnitellut Hanna Rainio pohtii.

Metsän tytär on viehättänyt siroudellaan.

– Joidenkin mielestä sormuksessa on hauskasti myös retromainen vivahdus, joka minullakin oli mielessä sitä suunnitellessani. Moni on myös pitänyt korun muokattavuudesta, Rainio toteaa.

Sormuksen voi hankkia esimerkiksi kihlasormukseksi ilman jalokiviä, ja niitä voi halutessaan lisätä koruun elämän tärkeinä hetkinä kuten naimisiin mentäessä tai lapsien syntyessä.

Metsän tytär
Vuoden Kaunein Sormus 2016 -kilpailun FINALISTI
Design Hanna Rainio, Kätkö Koru

Materiaalit
750 Reilun kaupan sertifioima keltakulta
perintösormuksista uusiokäytetyt timantit 7x0,01 ct

 
Vuoden Kaunein Sormus 2016 -kilpailu

>> Äänestä suosikkiasi 31.10.2016 mennessä Häät.fissä ja voit voittaa syksyn uutuuskorut, Kaleva Korun Valoisa-korusetin!

Suosikkejaan voi käydä ihastelemassa ja äänestämässä myös Vuoden Kaunein Sormus -osastolla 6h131 I love me -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 21.–23.10.2016.

Muokattu: 7.11.2022