Made in Haven – kaikki mitä ihanien häiden järjestämiseen Helsingissä tarvitaan

Made in Haven häätapahtuma Hotel Haven

Kuva Lauri Laukkanen

Iloisia tervehdyksiä, vilkasta puheensorinaa ja kuplivaa tunnelmaa täydentävää musiikkia kuulostellessani ajatukseni karkaavat vuosisatojen taakse. Millaisia rakkaustarinoita salaa vaihdetuista katseista tai pikaisista suukoista nämä Restaurant Havenin uljaat seinät voisivatkaan kertoa? Entä miten upeita häitä täällä onkaan vietetty aikojen saatossa?
 
Häiden ja juhlien suunnittelun äärellä ollaan nytkin. Hotel Havenin jo klassikoksi muodostunut helmikuinen iltapäivä Made in Haven -häätapahtuma kokoaa yhteen kaiken, mitä upean juhlapäivän järjestämiseen Helsingin sydämessä tarvitaan.

Hotel Havenissa hääparien toiveita kuunnellaan herkällä korvalla

Ainutlaatuinen sijainti meren äärellä Kauppatorin laidassa juurruttaa Restaurant Havenin juhlasaleissa vietettävät häät osaksi Helsingissä vietettyjen juhlien historiaa. Hotel Haven tarjoaa juhlaväelle eksklusiiviset puitteet viihtyä yksilöllisissä huoneissa ja sviiteissä kaupungin sydämessä pidemmänkin aikaa. Mahdollisuus päästä tutustumaan eri huoneisiin ja sviitteihin houkuttelee monet kihlaparit hotellikierrokselle tapahtuman aikana.

Kun hotellin omiin palveluihin liitetään lähellä sijaitsevista sisarhotelleista löytyvä luksus kuten St. George Caren rauhoittava spa luonnonläheisine hoitoineen tai Kämp Span korkealaatuiset kosmetologi- ja hierontapalvelut, ei häihin valmistautuminen voisi olla ihanampaa.

Made in Haven häätapahtuma spa Hotel Haven

Kuva Lauri Laukkanen

Restaurant Havenin henkilökunta loihtii laadukkaat juhlaherkut vankalla ammattitaidolla mutta samalla juhlan luonnetta ja hääparin toiveita kunnioittaen.

– Useimmat valitsevat häihin edelleen buffet-pöydän, mutta suosittelen lämpimästi perehtymään myös lautastarjoilun tuomiin mahdollisuuksiin, Alexander Winberg, Hotel Havenin Head of Meetings and Events, vinkkaa.

– Lautasannosten myötä maut pysyvät hallittuina ja juomat on helpompi suunnitella annoksiin sointuviksi. Myös erityisruokavaliot voidaan toteuttaa niin, että tarjoilun tuoma elämys on varmasti yhtä upea kaikille vieraille, Restaurant Havenin keittiöpäällikkö Toni Björkholm säestää.

Made in Haven häätapahtuma hääkattaus Hotel Haven

Kuva Lauri Laukkanen

Lasillinen Pol Roger -samppanjaa käsissään tulevat hääparit ihastelevat erilaisia kakkuihanuuksia, joita ovat toteuttaneeet Gagu, Say it with a cake ja Frangipani.

– Suosittelen aina, että hääpari valitsisi kakun maun ja rakenteen rohkeasti omien mieltymystensä perusteella eikä sen mukaan, mikä on suosittua tai trendikästä, Jarmo Laitinen Gagusta rohkaisee.

Made in Haven häätapahtuma hääkakut Hotel Haven

Kuva Oka Morikawa

Häitä varten teetetään usein uniikki logo tai biisi. Miksei pari voisi valita myös omaa signature-drinkkiä ennen hääateriaa vietettävää happy hour -tuokiota tai loppuillan viihtymistä varten?

Bar Havenin kattamassa drinkkipöydässä on maisteltavina Bar Manager Karoliina Pekkalan tapahtumiin suunnittelemat boolit, jotka voi toteuttaa myös alkoholittomina. Juomien nimetkin ovat ihanat – Bed of Roses, Summer Love ja You are my cup of tea – mutta maku vielä hurmaavampi!

Made in Haven 2020 Hotel Haven sviitti

Kuva Oka Morikawa

Made in Haven 2020 häämuoti

Kuva Oka Morikawa

Juhla-asut tuovat esille juhlan päähenkilöiden hehkun

Hääjuhlan Helsinki-fiilis täydentyy saumattomasti Katri Niskasen luomalla hääpuvulla, joita nähtiin Made in Haven -tapahtuman salonkinäytöksessä.

– Luota omaan fiilikseen! Katri Niskanen hymyilee. Oikea hääpuku tuo morsiamen persoonan ja hehkun esille. Myös kaasot ja äidit saavat olla näyttäviä, ja tietty linja tuo juhlaan kaunista harmoniaa, vaikka asut eivät olisikaan keskenään samanlaisia.

– Sovitus- ja valintatilanne on usein herkkä hetki, johon kannattaa ottaa mukaan vain luottoystävät, Katri Niskanen muistuttaa.

Sulhasen vaatekaappi on muuttunut juhlavammaksi

Miesten esiinmarssista iloitsee myös suomalainen vaatemerkki Turo.

– Pukukoodi auttaa vieraita valitsemaan juhlan luonteeseen sopivat asut, ja nykyään sen merkitseminen kutsuun onkin enemmän sääntö kuin poikkeus, Timo Tuominen Turolta myhäilee.

– Vuonna 2020 ja 2021 tullaan näkemään miehen juhla-asuna yhä useammin 3-osainen puku. Kun takin alle on puettu juhlava liivi, voi takin riisua välillä pois juhlavuuden kärsimättä.

Myös Pertti Huhtilainen Divine Hää- ja juhlasuunnittelutoimistosta kannustaa pukeutumaan rohkeasti ja persoonallisesti, sillä asuilla juhlaan luodaan tietty henki ja tunnelma.

– Järjestän sulhasille usein muutaman tunnin shoppailukierroksia, joiden aikana käydään ennalta valituissa liikkeissä sovittamassa potentiaaliset asut läpi. Parhaista asukokonaisuuksista otettujen kuvien avulla sulhanen voi vielä kotona puntaroida asiaa, kysyä puolisonsa mielipidettä ja tehdä sitten lopullisen valintansa, Huhtilainen kertoo.

Persoonallisen asut täydentyvät uniikeilla, vertaansa vailla taidokkaasti Helsingissä valmistetuilla koruilla, jotka löytyvät Kultaseppä Kulmalasta. Kulmalassa säihkyy myös häikäisevän kauniita jalokiviä, joilla elämänsä tärkeimmän korun voi kruunata oman tyylinsä mukaiseksi.
 
Restaurant Havenissa nähdyn intiimin salonkinäytöksen stailasi Vesa Silver. Meikit, kampaukset ja kukat loihti monitaituri Riia Koivisto, FAB Makeup & Hair | Floral.

Made in Haven häätapahtuma vihkipaikka Divine Hotel Haven

Kuva Oka Morikawa

Mitä muuta hyviin häihin tarvitaan?

Hääparin ja muun juhlaväen kuljetukset hoitaa tyylikkäästi ja tahdikkaasti Helsinki Limo.

– Joskus hääkuljetustilaus voi tulla jopa lennossa, ja yleensä sekin pystytään hoitamaan, mutta varsinkin jos mielessä on joku tietty automalli tai kyseessä on isompi seurue, suosittelen lämpimästi tekemään varauksen vähintään kuukautta aikaisemmin, Annareeta Kovanen Helsinki Limosta vinkkaa.

Ideoita musiikkiin tilaisuudessa tarjosivat sointuva Duo La Sol ja DJ Roman Jack.

– Onnistuneet biisivalinnat tulevat iholle juhlan aikana ja kun samaa musiikkia kuuntelee myöhemmin, elämän onnellisimmat hetket palautuvat taas elävinä mieleen, Roman Jack tunnelmoi.

Hääjuhlan muistot tallentuvat kuviin ja videoille, jotka toteuttaa upeasti kuvaaja Oka Morikawa.

– Erityiset valokuvat kannattaa koota laadukkaaksi albumiksi, jonka ääreen on mukava palata usein tulevien vuosien ja vuosikymmenten varrella.
 
Parasta Made in Haven -tapahtumassa ovat kiireettömät kohtaamiset ja keskustelut. Juhlamielellä ja monta ideaa rikkaampina kutsuvieraat tekevät lähtöä Engelin suunnitteleman Sundmansin talon tunnelmallisen portaikon kautta Helsingin kaduille. ”Ehkä seuraavan kerran astumme näihin saleihin vastavihittynä avioparina”, saattaa moni miettiä arvoituksellinen hymy huulillaan.

Made in Haven hääkattaus Restaurant Haven Hotel Haven

Kuva Lauri Laukkanen

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä HOTEL HAVEN

Made in Haven Photo Booth 

Made in Haven 2020 -tapahtuman vierailla oli mahdollisuus ikuistaa hetki Restaurant Havenin juhlavasssa portaikossa. Photo boothin toteutti Riia Koivisto, FAB make-up – hair – floral ja kuvat otti Kirsi-Marja Savola.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

HäämessutHääpaikan valinta