Luonnon muovaama Niittykukka

Kuva Studio Töyrylä

Ruusuhiontainen keltainen timantti inspiroi kultaseppä Petri Eklöfiä muotoilemaan Niittykukka-sormuksen. Inspiraatiota kukan muotoon löytyi myös Elin-tyttären kukka-aiheisista lapsuudenpiirustuksista.

– Keltaisen timantin muoto ja väri toivat mieleeni kukan mykerön, ja halusin luoda valko- ja keltakullasta sormuksen, joka toisi esille jalokiven kauneuden.

Tavoitteena täydellinen esine

Petri Eklöf ei työssään koskaan mene siitä, missä aita on matalin, vaan siitä, missä se on korkein. Vaikka Eklöf kertoo aloittaneensa alan työt sattumalta, hän on työskennellyt kultasepänalalla jo yhteensä 22 vuotta. Vuonna 2001 Petri Eklöf perusti yhdessä vaimonsa Annikan kanssa yhteisen yrityksen Atelier Eklöfin, joka toimii Helsingissä.

Atelier Petri Eklöf

– Olen työssäni perfektionisti, ja yritän tehdä mahdollisimman kauniita ja kestäviä koruja. Haluan että kaikki osat ovat viimeisteltyjä, ja että korussa ei ole ylä- tai ala- eikä etu- ja takapuolta. Korun tulee olla kokonaisuutena kaunis esine.

– Minusta on mielenkiintoista ratkaista ongelmia sekä valmistaa uusia apuvälineitä ja työkaluja, jotka auttavat minua työssäni. Tykkään monimutkaisista rakenteista mutta yksinkertaisista muodoista ja symmetriasta.

Eklöf kannustaa koruista kiinnostuneita perehtymään massatuotannon ja uniikkityön eroavaisuuksiin.

– Unelmoin siitä, että jonain päivänä suomalaista käsityötä arvostetaan sen ansaitsemalla tavalla.

Design Petri Eklöf

Niittykukka

”Suomi on maa, missä ihmiset arvostavat yksinkertaisia asioita. Raikas ilma ja puhtaat järvet, tuore leipä, niityt ja niiden kukat ja lapsen hymy tuottavat iloa. Ilmaisemme tätä kukan yksinkertaisessa muodossa. Se on naiivi, mutta luonnon luoma. Valko- ja keltakulta symbolisoivat Suomen kauniita vuodenaikoja - kylmää ja lämmintä. Keltainen timantti heijastaa miljardeja vuosia vanhaa auringonvaloa. Se on kuin Suomen aurinko, joka tekee maastamme niin ihanan.” 

Designer Petri Eklöf, Atelier Eklöf

Niittykukka-sormus on yksi Vuoden Kaunein Sormus 2017 -kilpailun kymmenestä finalistista. Se on valmistettu 18K kelta- ja valkokullasta, ja kukan keskelle on istutettu keltainen 0,65ct ruusuhiontainen timantti. Sormuksen hinta on alkaen 1650 euroa, hinta voi vaihdella riippuen timantin väristä, laadusta ja painosta sekä sormuksen koosta. Sormusta voi tilata myös muilla värikombinaatioilla.

Äänestä Vuoden Kauneinta Sormusta Häät.fissä 31.10.2017 mennessä!

Voit voittaa M.Gummeruksen alpacaneuletakin tai lampaanvillaiset OTZshoes-kengät.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset