Yövy Aruban upeimmalla rannalla

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Aruba kutsuu, luksushotelli vie jalat alta

Aruba Bucuti

Karibiansaaret ja erityiseti Aruba täyttää kaikki unelmien mielikuvat mitä sinulla ikinä on ollutkaan näistä kohteista.

Bucuti & Tara Beach Resort on häämatkalaisten päiväuni. Se sijaitsee rannalla nimeltä Eagle Beach. Onnellisten saarella on siis helppo hengähtää pitkän lennon jälkeen. Useasti palkittu 32-vuotias hotelli on maailmankuulu palvelutasostaan. Ympäristöasiat ovat luksushotellille hyvin tärkeitä ja se onkin vuonna 2016 saanut arvonimen Most Sustainable Hotel & Resort in the World.

Aruba Bucuti

Kuva Kaarina Korventaka

Uniikki tervetulotoivotus

Elämys alkaa jo lukuisia palkintoja napanneen hotellin vastaanotosta. Pikkolo kiirehtii taksia vastaan, ottaa kantaakseen laukut ja kertoo saapuvien nimet paitamikrofoniin. Vastaanotossa henkilökunta odottaa ojennuksessa huurteisten samppanjalasien kanssa. Vieraat ohjataan lämpimien tervetulotoivotusten jälkeen välittömästi omaan huoneeseen, jossa sisäänkirjautuminen tehdään kaikessa rauhassa. Samalla hotellivirkailija opastaa talon käytäntöihin ja kertoo lukuisista vaihtoehdoista, joita vierailu saaren palkituimmassa resortissa tarjoaa.

Aruba Bucuti

Kuva Kaarina Korventaka

Tänne palaatte takuulla

Bucuti & Tara Resort koostuu kahdesta osasta, vanhemmasta Bucuti-osasta ja uudemmasta Tara-rakennuksesta. Kummassakin huoneet ovat ensiluokkaiset. Mutta suurimman vaikutuksen tekee kuitenkin hotellin palvelu. Ei ole ihme, että tänne lomailijat palaavat aina ja uudestaan. Hotellin aulassa tapaamme pennsylvanialaismiehen, joka on lomailemassa täällä jo yhdeksättä vuotta peräkkäin. Hän kertoo tekevänsä matkavarauksen aina lomansa aikana jo kahdeksi vuodeksi eteenpäin, jotta varmasti pääsee juuri tähän hotelliin haluamanaan ajankohtana.

Aruba Bucuti

Kuva Kaarina Korventaka

Auringonlaskuillallinen kahden kesken

Bucuti ja Tara ottavat asiakkaakseen vain aikuisia ja hotellialue on hiljainen. Täällä ei rantabaarin kaiuttimet häiritse, musiikiksi kelpuutetaan vain kahden illallistunnin ajaksi live steel pan -musisointi. Se luo hienostuneen ja rauhoittavan tunnelman.

Tartumme henkilökunnan houkuttelevaan ehdotukseen ja varaamme auringonlaskuillallisen hotellin Elements-ravintolasta. Saamme pöydän aivan terassin reunasta, rannan tuntumasta. Kokonaan paperittoman hotellin iPadilta luettava menu onkin kätevä ratkaisu kynttilän valossa. Maistelemme lajitelman sashimia ja Karibian meriahventa hedelmäsalsalla, ja toteamme yhteen ääneen aterian matkan parhaaksi, vaikka kaikki saarella kokeilemanne ravintolat ovat olleet huikeita elämyksiä.

Aruba Bucuti

Kuva Kaarina Korventaka

Kohti keskiyön uintia

Pimeän laskeutuessa vaihdamme päälle vielä uima-asut ja hiippailemme kylpytakkien helmat hulmuten hotellin uima-altaalle. Tässä hotellissa allasta ei suljeta yöksi, vaan pääsemme nauttimaan keskiyön uinnista täydellisen hiljaisuuden vallassa. Valaistun uima-altaan värit vaihtuvat pimeässä yössä.

 

Täyden palvelun rannalla

Seuraavana aamuna aamiaiselle saapuessamme tulee rantapalvelija ilmoittamaan, että on pedannut meille aurinkotuolit valmiiksi rannalle. Pyyhkein vuorattuun rantapetiin on kiinnitetty punainen lippu, jonka nostamalla voi tilata drinkit ja välipalat suoraan omaan tuolin viereen. Jääsankoon upotettu paikallinen Chill-olut maistuu taivaalliselta auringonpalvonnan lomassa.

Aruba Bucuti

Kuva Kaarina Korventaka

Lennot

Suoraa lentoa ei ole. Kätevästi voi lentää Amsterdamin kautta, yhteensä lentomatka kestää noin 12 tuntia.

Hyvä tietää

Saari ei ole hurrikaanivyöhykkeellä, joten sitä eivät hirmumyrskyt juurikaan riepottele.

Lämpötila on ympäri vuoden 25-30 astetta. Sadekausi on syystalvella, mutta silloinkin sateita on harvoin ja ne ovat kuurottaisia.

 

Lue lisää  Arubasta!

Teksti ja kuvat Kaarina Korventaka / Häät.fi

Muokattu: 16.9.2020