Loihdi peltipurkeista pöytäkoristeet kierrättämällä

Loihdi peltipurkeista pöytäkoristeet kierrättämällä

Kierrättämällä säilyketölkkejä syntyy sähäkät hääpöydän koristeet masking tape -teippien avulla. Teipeillä saat näppärästi koristeltua niin tölkit, kynttilöiden metallikannan kuin tehtyä kaitaliinankin. Värikkäillä koristeteipeillä syntyy helposti raikas ja yhtenäinen kokonaisuus.

Maalarinteippiä muistuttavilla koristeteipeillä voit huoletta koristella juhlapaikkaa, ne eivät tahmaa tai tahraa. Tässä hääkoristeluun käytettiin Teippitarhan koristelusettiä leveä polka dot iso (ompunvihreä) masking tape, jossa on viisi eriväristä teippirullaa, ja jokaisessa rullassa 10 metriä teippiä.

Loihdi peltipurkeista pöytäkoristeet kierrättämällä

Samalla tyylillä syntyy myös vieraslahjat. Kutsuvieraat saavat mukaansa oman mehikasvin muistoksi juhlasta. Vaihtamalla masking tape -teippien värejä luot helposti erilaisen tunnelman.

Näitä tarvitset

  • isoja ja pieniä säilyketölkkejä
  • masking tape -teippejä
  • mehikasveja
  • isoja tuikkukynttilöitä
  • luonnonkiviä

 

Masking tape -teippejä on suuri valikoima, joten jokaiseen teemaan löytyy varmasti sopivanväriset teipit. Teippirullat ovat niin riittoisia, että jo yhdellä rullalla koristelet isommatkin juhlat. Teippaa tölkit haluamallasi tavalla.

Istuta mehikasvit isoihin tölkkeihin, juhlien ajan ne pärjäävät hyvin ilman multaa ja vettä. Pienemmät tölkit sopivat ison tuikkukynttilän alustaksi. Myös tuikkuja voit halutessasi koristaa teipeillä. Jos koristelet teipeillä myös pöytäliinat, kannattaa työhön varata useampi teippirulla. Ripottele pöytiin lopuksi pestyjä rantakiviä.

Mikä on masking tape?

Masking tape on japanilainen riisipaperista tehty teippi, joka on japanilaiseen tapaan laadukasta ja kaunista. Se on hennosti läpikuultavaa, etenkin teipin valkoisilta osilta. Teippi tarttuu hyvin eri materiaaleihin, mutta on todella helppoa saada myös irti jälkiä jättämättä.

 

Ideat ja ohjeet Mari Nuikka
Kuvat Marjo Koivumäki

 

Tämä ohje on julkaistu aiemmin Häät-lehdessä 2/2012

Jaa juttu