Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Kylmästä lämpimään – illalliselämys kynttilänvalossa Curaçaolla

Kylmästä lämpimään – illalliselämys kynttilänvalossa Curaçaolla

Kun Suomessa oli syksyisen koleaa, Tea ja Janne kantoivat matkalaukkunsa autoon ja miettivät, että ei voisi olla parempaa säätä lähteä viettämään häämatkaa lämpimään! Lue mikä heidän häämatkassaan oli kaikkein mieleenpainuvinta!

”Häämatkakohteeksi olimme valinneet Karibianmerellä sijaitsevan, ABC-saariin kuuluvan Curaçaon. Matka Curaçaolle ei tuntunut pitkältä, me lensimme saarelle Amsterdamin kautta ja lentoaika oli yhteensä noin 12 tuntia. Ja kohde on todella vaivan arvoinen. Curaçao on ainutlaatuinen niin luonnoltaan kuin kulttuuriltaankin. Saari on todella kaunis. Maasto on karua ja kuivaa, mutta rantojen hiekka on vaaleaa ja merivesi niin kirkasta, että pohjaan näkee sukeltamattakin! Rannoilla löhöilee iguaaneja ja meressä voi nähdä eksoottisia kaloja, kauniita koralleja ja jopa kilpikonnia. Siksi saari onkin suosittu kohde sukeltajien keskuudessa."

Kylmästä lämpimään – illalliselämys kynttilänvalossa Curaçaolla

"Kulttuuriltaan Curaçao on kuin monen kulttuurin sulatusuuni. Alankomaille kuuluneen saaren kulttuurista löytyy vivahteita niin afrikkalaisesta, eurooppalaisesta kuin länsi-intialaisestakin elämäntavasta. Saarella puhutaan montaa kieltä, yleisimpiä kieliä ovat papiamento ja hollanti, mutta useat asukkaat osaavat sujuvasti myös englantia ja portugalia.

Me halusimme häämatkaltamme rentoa yhdessäoloa, mielenkiintoista tekemistä ja ennen kaikkea hienoja kokemuksia, sillä meistä juuri ne yhdessä koetut kokemukset tekevät matkasta erityisen. Tuon 10 päivän loman aikana kävimme snorklaamassa, kiipesimme vuorelle, uimme kristallinkirkkaassa vedessä, vierailimme Curacao-likööriä valmistavassa tehtaassa ja kiersimme saaren päästä päähän. Yksi kaikkein mieleenpainuvimmista kokemuksista oli kuitenkin se, kun pääsimme nauttimaan romanttisesta illallisesta meren rannalla, Avila Beach Hotelin vieraina."

Kylmästä lämpimään – illalliselämys kynttilänvalossa Curaçaolla
Kylmästä lämpimään – illalliselämys kynttilänvalossa Curaçaolla

"Kaunis Avila Beach Hotel sijaitsee aivan saaren pääkaupunki Willemstadin läheisyydessä, suoraan meren rannalla. Hotelli on enemmän aikuisille suunnattu, tyylikäs ja rauhallinen. Avila Beach Hotel on yksi Curaçaon vanhimmista ja arvostetuimmista hotelleista, ja se on palkittu useaan kertaan muun muassa TripAdvisorin toimesta. Hotellilla on useampi ravintola, ja me pääsimme nauttimaan kovasti kehutun Belle Terracen loistavasta ruuasta. Jo hotellille ajaessamme mietimme, että tämä tulee varmasti olemaan ilta, jota kumpikaan ei tule unohtamaan ikinä. Sillä kuinka moni voi oikeasti sanoa illastaneensa meren rannalla ihan kahdestaan hyvän ruuan ja musiikin merkeissä?! 

Avilaan saapuessamme meidät ohjattiin hotellin kauniille beachille. Meille katettu pöytä oli sijoitettu aivan meren rantaan, kauniille valkoiselle hiekalle. Päästyämme istumaan meidät tultiin toivottamaan tervetulleiksi ja meille tuotiin tervetuliaisdrinkit. Tämän jälkeen eteemme tuotiin yksi kerrallaan mitä hämmästyttävämpiä ruokia – kaikkien ruokalajien nimiä emme edes ymmärtäneet. Keittiön tervehdyksinä saimme saarella kasvavan puulajin juurista tehtyjä sipsejä ja erilaisia maustettuja tahnoja patongin kanssa. Tarjoilijana toiminut hurmaava mies kertoi meille aina hieman saamistamme ruuista ja niissä käytetyistä ainesosista, jotka olivat Curaçaon keittiölle tyypillisiä."

Kylmästä lämpimään – illalliselämys kynttilänvalossa Curaçaolla
Kylmästä lämpimään – illalliselämys kynttilänvalossa Curaçaolla
Kylmästä lämpimään – illalliselämys kynttilänvalossa Curaçaolla

"Alkuruuaksi saimme herkullisen ja kauniin annoksen, jossa oli kokoelma lohta ja kasviksia. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta annos oli toteutettu niin kekseliäästi ja herkullisesti, että jäimme aivan sanattomaksi. Pääruuaksi minulle tuotiin punanapsijaa (red snapper) ja miehelleni naudan sisäfilettä. Annokset olivat todella kauniita ja ennen kaikkea maistuvia! Jälkiruuaksi saimme kokoelman herkullisia jälkiruokia. Lautaselta löytyi Madeleine-leivos, marinoitua ananasta, raparperihilloketta ja paljon muuta. Herkullista! Viimeisiä suupaloja nauttiessamme jazz-bändi alkoi soitella hotellin kuuluisassa Avila Blues Bar & Restaurant -ravintolassa, ja mekin saimme nauttia kauniista musiikista jälkiruokaamme ja elämystämme sulatellessa.

Kokonaisuutena tämä kokemus oli aivan mieletön! Ruoka oli loistavaa, jopa normaalisti gourmeeruokaa vastustava mies oli aivan ällikällä lyöty! Ehkä vielä ruokaakin hienompi asia oli miljöö: kaunis merenranta, auringonlasku, ulkotulet ja hotellin lämmin tunnelma. Tästä muodostui yksi yhteisen elämämme mieleenpainuvimpia ja romanttisimpia iltoja. Näin muutama päivä matkan jälkeen voimme todella sanoa, että juuri nämä erilaiset, yhdessä koetut elämykset olivat niitä juttuja, jotka tekivät meidän häämatkastamme meille niin erityisen ja hienon.”

Teksti ja kuvat Tea ja Janne

 

Muokattu: 13.11.2017