Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Kihlaus

Kihlakuvat on hääkuvauksen kenraaliharjoitus

Kuvauksen kenraaliharjoitus - Happy Couple -kuvaus

Häiden järjestämiseen liittyy monia tutustumiskäyntejä ja koeversioita, mutta voisiko myös hääkuvausta jotenkin ”koemaistaa”? Tietenkin voi, sitä kutsutaan Happy Couple -kuvaukseksi.

Happy Couple -kuvissa hääpari ja kuvaaja pääsevät tutustumaan toisiinsa pelkkää ennakkopalaveria paremmin, pari saa ensituntumaa kuvattavana olemiseen ja kuvaaja puolestaan voi testata, mikä saa parin rentoutuneeksi kameran edessä. Tällöin varsinaisessa hääkuvauksessa päästää suoraan asiaan, kun jää on rikottu jo ennakkoon. Samalla pari saa upeat tunnelmalliset kihlakuvat perhealbumiinsa, ja toki Happy Couple -kuvat voi näyttää vaikka koko hääväelle hääkutsuissa tai hääpaikkaa somistavina suurina printteinä.

Kuvauksen kenraaliharjoitus - Happy Couple -kuvaus

Aito hetki

Happy Couple -kuvia voittaa kihlajaisten yhteydessä tai pari viikkoa ennen häitä. Miljöö on joku hääparille merkityksellinen paikka; vaikka se, jossa tapasitte ensimmäistä kertaa tai jossa kosinta tapahtui, miksei myös rakenteilla olevan oman kodin rakennustyömaa. Koska Happy Couple -kuvausta eivät rajoita hääpuvut tai hääpäivän tiukka aikataulu, voidaan kuvaus toteuttaa erikoisessakin paikassa.

Porvoolainen muotokuvaaja Oscar Lindell on varsinainen Happy Couple -spesialisti. Hänen syksyllä 2013 valmistuneen valokuvaajan erikoisammattitutkintonsa loppunäyttö koostui nimenomaan Happy Couples -kuvista.

– Tämä on ehdottomasti paras mahdollinen tapa varmistaa onnistuneet hääkuvat, sillä opin tulkitsemaan tätä kautta ihmisten tarinoita ja persoonallisuutta paremmin ja pystyn tuomaan sen sitten hääpäivänä esille hääkuvissa, Lindell kertoo.

– Elän aidosti hetken kuvattavien kanssa, ja se antaa minulle loistavat mahdollisuudet toteuttaa ainutlaatuisia, taianomaisia ja aitoja hääkuvia näistä pareista. Allekirjoitan sen, mitä Ropert Capa on sanonut: Jos kuva ei ole tarpeeksi hyvä, et ole riittävän lähellä.

Kuvauksen kenraaliharjoitus - Happy Couple -kuvaus

Meidän näköisiä kuvia Itsekin syksyn 2013 morsian, valokuvaaja Laura Tammisto kertoo, että hän yhdessä miehensä kanssa halusi Happy Couple -kuvat varsinaisten hääkuvien lisäksi.

– Koimme, että omissa arkisemmissa vaatteissamme saamme enemmän ’meidän näköisiä’ kuvia. Saatoimme ottaa kuvaukseen mukaan koiramme ja kiipeillä tutuissa kalliomaisemissa, päivittäisessä lenkkimaastossamme. Nämä kuvat ovat niin lähellä jokapäiväistä elämäämme, että näin jälkikäteen ne tuntuvat jopa hääkuvia tärkeämmiltä!

Hääkuvauksen ammattilaiset ovat mielelläsi apunasi, kysy Happy Couple -kuvauksesta omalta hääkuvaajaltasi. Ja jos Happy Couple -kuvat jäivät häiden aikaan ottamatta, niin vastaava kuvaus sopii hyvin vaikkapa ensimmäisen hääpäivän ohjelmanumeroksi!

Kuvat Oscar Lindell

Muokattu: 4.6.2024

Lue lisää samasta aiheesta

Kihlaus on avioliittolupaus

Kihlaus on kahden ihmisen yhdessä tekemä sopimus aikeesta avioitua. Vaikka sen katsotaan oleva sitov...

Kihlakuvat myös hääkäyttöön

Kihlajaiskuvaus on suosittu kihlautuneiden kuvaustapahtuma, jossa usein korostuu erityisesti rentous...

Huiskitaan pölyhiukkaset kihlajaisperinteiden yltä

Tärkeintä on aina tehdä niin, miltä itsestä tuntuu luontevimmalta. Arvokas kahvitustilaisuus, rennot...

Lemmenlukot symboloivat ikuista rakkautta

Lemmenlukko on yleinen ilmiö muualla Euroopassa, mutta Suomeen se on rantautunut vasta muutamia vuos...

Hääkirja tallentaa muistot häiden suunnittelusta hääjuhlaan

Hääkirja on upea muisto koko elämän varrelle ja myös tuleville sukupolville.

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024