Kihlakuvat on hääkuvauksen kenraaliharjoitus

Kuvauksen kenraaliharjoitus - Happy Couple -kuvaus

Häiden järjestämiseen liittyy monia tutustumiskäyntejä ja koeversioita, mutta voisiko myös hääkuvausta jotenkin ”koemaistaa”? Tietenkin voi, sitä kutsutaan Happy Couple -kuvaukseksi.

Happy Couple -kuvissa hääpari ja kuvaaja pääsevät tutustumaan toisiinsa pelkkää ennakkopalaveria paremmin, pari saa ensituntumaa kuvattavana olemiseen ja kuvaaja puolestaan voi testata, mikä saa parin rentoutuneeksi kameran edessä. Tällöin varsinaisessa hääkuvauksessa päästää suoraan asiaan, kun jää on rikottu jo ennakkoon. Samalla pari saa upeat tunnelmalliset kihlakuvat perhealbumiinsa, ja toki Happy Couple -kuvat voi näyttää vaikka koko hääväelle hääkutsuissa tai hääpaikkaa somistavina suurina printteinä.

Kuvauksen kenraaliharjoitus - Happy Couple -kuvaus

Aito hetki

Happy Couple -kuvia voittaa kihlajaisten yhteydessä tai pari viikkoa ennen häitä. Miljöö on joku hääparille merkityksellinen paikka; vaikka se, jossa tapasitte ensimmäistä kertaa tai jossa kosinta tapahtui, miksei myös rakenteilla olevan oman kodin rakennustyömaa. Koska Happy Couple -kuvausta eivät rajoita hääpuvut tai hääpäivän tiukka aikataulu, voidaan kuvaus toteuttaa erikoisessakin paikassa.

Porvoolainen muotokuvaaja Oscar Lindell on varsinainen Happy Couple -spesialisti. Hänen syksyllä 2013 valmistuneen valokuvaajan erikoisammattitutkintonsa loppunäyttö koostui nimenomaan Happy Couples -kuvista.

– Tämä on ehdottomasti paras mahdollinen tapa varmistaa onnistuneet hääkuvat, sillä opin tulkitsemaan tätä kautta ihmisten tarinoita ja persoonallisuutta paremmin ja pystyn tuomaan sen sitten hääpäivänä esille hääkuvissa, Lindell kertoo.

– Elän aidosti hetken kuvattavien kanssa, ja se antaa minulle loistavat mahdollisuudet toteuttaa ainutlaatuisia, taianomaisia ja aitoja hääkuvia näistä pareista. Allekirjoitan sen, mitä Ropert Capa on sanonut: Jos kuva ei ole tarpeeksi hyvä, et ole riittävän lähellä.

Kuvauksen kenraaliharjoitus - Happy Couple -kuvaus

Meidän näköisiä kuvia Itsekin syksyn 2013 morsian, valokuvaaja Laura Tammisto kertoo, että hän yhdessä miehensä kanssa halusi Happy Couple -kuvat varsinaisten hääkuvien lisäksi.

– Koimme, että omissa arkisemmissa vaatteissamme saamme enemmän ’meidän näköisiä’ kuvia. Saatoimme ottaa kuvaukseen mukaan koiramme ja kiipeillä tutuissa kalliomaisemissa, päivittäisessä lenkkimaastossamme. Nämä kuvat ovat niin lähellä jokapäiväistä elämäämme, että näin jälkikäteen ne tuntuvat jopa hääkuvia tärkeämmiltä!

Hääkuvauksen ammattilaiset ovat mielelläsi apunasi, kysy Happy Couple -kuvauksesta omalta hääkuvaajaltasi. Ja jos Happy Couple -kuvat jäivät häiden aikaan ottamatta, niin vastaava kuvaus sopii hyvin vaikkapa ensimmäisen hääpäivän ohjelmanumeroksi!

Kuvat Oscar Lindell

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Hääkuvaus