Kultaseppä Annika Eklöf virkkaa koruihinsa kultaa

Annika Eklöf, yksi lokakuussa käytävän Vuoden Kaunein Sormus 2019 -kilpailun finalisteista, haaveili lapsena kennelinpitäjän ja lääkärin ammateista, mutta lähtikin opiskelemaan kultasepäksi, koska halusi luovan ammatin, jossa voi yhdistää käsityötä ja piirtämistä.

Annika Eklöf Atelier Eklöf Freya-timanttisormus

Kuva Sari Yli-Salomäki / Häät

Kultaseppä Annika Eklöf, joka pyörittää aviopuolisonsa Petri Eklöfin kanssa yhteistä perheyritystä Atelier Eklöfiä Helsingissä, on sittemmin huomannut, että yrittäjänä työtunteja kuluu paljon muuhunkin kuin korujen valmistukseen.

– Suurin osa työajastani menee kaiverrustöihin sekä paperitöiden hoitamiseen ja myyntityöhön. Tämän vuoksi on sitäkin antoisampaa, kun voin välillä toteuttaa itse suunnittelemiani koruja. Työn vastapainona harrastan Barbershop-laulua kuorossa ja kvartetissa.

– Täydennämme Petrin kanssa hyvin toisiamme. Uniikit tilaustyöt suunnittelemme yhdessä asiakkaan kanssa, ja sen jälkeen minä tarvittaessa piirrän suunnitelmat paperille. Petrillä on iso rooli korujen valmistamisessa, mutta minä teen lähes kaikki koristekaiverrukset. Hyvä esimerkki yhteistyöstämme on juuri kilpailutyöni Freya-sormus, joka on minun suunnittelema ja kaivertama mutta Petrin valmistama, Annika kuvailee.

– Minulle on tärkeää tehdä korujani täysin käsityönä, ja inspiraation lähteinä ovat usein luonto, historia, tarinat tai kauniit kuvat. Ideoita minulla on mielessä vaikka kuinka paljon, ja nautin suunnattomasti, kun ehdin istumaan alas kultasepänpöydän ääreen. Haaveilen siitä, että pystyisin taas toteuttamaan vaikeimmatkin korut alusta loppuun itse. Tällä hetkellä teen virkattuja koruja esimerkiksi hopea- tai kultalangasta erilaisilla helmi- ja kiviyhdistelmillä.

– Ihanin hetki työssäni on se, kun korusta tulee sellainen kuin olen ajatellut tai jopa parempi ja kun asiakas on onnellinen, Annika Eklöf summaa.

Vuoden Kaunein Sormus 2019 Finalisti by Annika Eklöf

Kuva Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä

Freya-sormus

”Freya oli kauneuden, rakkauden ja hedelmällisyyden jumalatar. Myytit ja juhannusjuhlat ovat antaneet inspiraatiota uniikkiin kultaiseen käsintehtyyn Freya-sormukseen, jonka timantit ja kukka- ja kasviornamenttikaiverrukset symboloivat sekä vanhoja että uusia juhannusperinteitä.”

750‰ kelta- ja valkokultaa, ruusuhiottu ja briljanttihiottuja timantteja, hinta 6020 euroa

Design Annika Eklöf, Atelier Eklöf

Vuoden Kaunein Sormus 2019 logo 1500px

Äänestä nyt vuoden kauneinta!

Vuoden Kaunein Sormus 2019 -kilpailun finaaliäänestys on käynnissä Häät.fissä lokakuussa 2019. Äänestä ja voit voittaa risteilylahjakortin!

ÄÄNESTÄ TÄÄLLÄ

Finalistisormuksiin ja niiden suunnittelijoihin voi tutustua myös Vuoden Kaunein Sormus 2019 -osastolla 6t20 I love me -messuilla 18.–20.10.2019 Messukeskuksessa.

Näe kultaseppä Annika Eklöf I love me Lounge-lavalla la 19.10.2019 klo 11-11.30 haastattelussa, jonka aiheena "Mitä juhlakoruni minusta kertovat?" ja tule tapaamaan häntä osastolle 6t20 klo 12-14.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset