Kukkatrendeissä luonnollisuus ja runsaus yhdistyvät hempeisiin sävyihin

Hääkimppu trendit 2018

Kuva Maria Peltomaa

Viime kesänä hääkimput olivat paljolti rentoja pionikimppuja, joihin käytettiin lisäki lumipalloheisiä, jaloleinikkiä, harsokukkaa ja heiniä. Kesä 2018 näyttää olevan heinien ja eucalyptuksen sekä luonnonkukkamaisten vihreiden juhlaa.

Häät-lehden `Häät meren äärellä´ muotijutun upeat kimput ja hiuskukat toteutti Johanna Kuukkanen Kampin Kaivokukasta. Johanna valottaa kimpputrendien uusia tuulia. Poimi upeat ideat omaan hääkimppuunsi!

Minkälaisia hääkukkatrendejä on tulossa vuodelle 2018 hääkimppuihin ja hiuskukkiin? Onko joku kukka tai väri tällä hetkellä trendikäs ja suosittu?

– Kukkatrendeissä näkyy selvästi, että kukissa luonnollisuus ja rento boheemisuus pysyy pinnalla vielä ensi kesänäkin. Isot, omiin varsiin sidotut rönsyilevät kimput ovat suosituimpia.

– Hempeissä väreissä on tulossa karamellin ja hunajan sekä persikan värit vaaleanpunaisen ja valkoisen rinnalle. Erilaiset heinät ja eucalyptukset sekä luonnonkukkamaisia vihreitä käytetään. Tällaisia vihreitä on esimerkiksi taskuruoho ja hirssi. Hiuskukissa on trendinä pääseppeleet Frida Kahlo -tyyliin, isoa, näyttävää ja rönsyilevää.

Hääkimppu trendit 2018

Kuva Maria Peltomaa

Onko jokin kimppumalli tai kukka aina suosiossa?

– Olen tehnyt kymmenen vuoden aikana paljon erilaisia kimppuja. Trendit ovat vaihdelleet paljon. Pisaran mallisista valuvista kimpuista suosituin on ollut perhosorkideasta tehty kimppu, niitä tehdään joka kesä. Käsivarrelle tehtävistä kimpuista suosituin on ollut kallakimppu. Viime kesänä tehtiin eniten näitä rentoja pionikimppuja, joihin käytettiin lumipalloheisiä, jaloleinikkiä, harsokukkaa ja heiniä. Pyöreitä tiiviitä hääkimppuja tehdään myös, ruusut ovat näissä suosituimpia kukkia. Neilikan suosio on lisääntynyt. 

Miten hääkimpun suunnittelu aloitetaan? Missä vaiheessa olisi hyvä ottaa yhteyttä ja varata kukat?

– Hääkukka-asioissa on hyvä olla liikkeellä viimeistään kuukautta ennen häiden ajankohtaa. Fiilistelemässä tunnelmaa voi käydä milloin vain, mutta myymälästä on hyvä varata aika hääkukkasuunnitteluun. Silloin varaamme reilusti aikaa hääparin toiveiden kuuntelemiseen ja toiveiden mukaisten kukkien suunnitteluun.

– Floristimme suunnittelevat kukat morsiuskimpusta tilakoristeisiin ja kukkakoruihin, joten pienet ja isommatkin kukkatyöt ovat mahdollisia. Jos hääparilla on jo näkemys toivomastaan tyylistä, voimme yhdessä muokata siitä juuri heidän näköisen tyylin.

– Tapaamiseen floristin kanssa voi ottaa mukaan kuvan hääpuvusta, värimallit esimerkiksi 
toivotuista hääpaikan väreistä, servietin tai pöytäliinojen värejä. Mukana voi myös olla inspiraatiokuvia, jos hääpari on löytänyt tyyliinsä sopivia esimerkiksi Instagramista.

hääkimppu trendit 2018

Kuva Maria Peltomaa

Mistä tiedän mitä kukkia on saatavissa ja pitääkö kimpun tyyli tietää valmiiksi kuinka tarkkaan?

– Materiaalien valinnassa suosittelen aina mieluiten sesongin kukkia, sillä niissä on silloin laatu parhaimmillaan ja värivalikoima suurimmillaan. Kaikkia kukkia voi saada maailmalta ympäri vuoden, mutta aina niiden laatu ei kohtaa hintaa. Siksi materiaalin valinnassa on hyvä käyttää floristin tietämystä hyväksi.

– Floristille kannattaa uskaltaa jättää myös vapauksia sidonnan ja kukkien suhteen, sillä usein paras näkemys kimpun kauneudesta syntyy sitä sitoessa. Hääpari voi saada kimppuunsa ekstraa jos luottaa floristinsa ammattitaitoon pienissä yksityiskohdissa. Hääkimpun tekemisen voi jättää floristin käsiin niinkin, että kertoo toiveena olevan tyylin ja värit ja floristi suunnittelee loput. Lopputulos on tähän asti ollut aina hääparin mieleinen. 

Mitä hääkimppu maksaa?

Hääkimppujen teko on käsityötä, joten kimppujen hinnat vaihtelevat paljon sidontatekniikasta ja kukista riippuen. Oman hääkimpun hinta selviää tapaamisessa floristin kanssa. Löydämme kyllä sopivan ratkaisun hääkukkatoiveisiin, oli asiakkaan budjetti sitten pieni tai iso. 


Kuvat Maria Peltomaa

Jaa juttu