Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääkimppu ja hääkukat

Kukkatrendeissä luonnollisuus ja runsaus yhdistyvät hempeisiin sävyihin

Hääkimppu trendit 2018

Kuva Maria Peltomaa

Viime kesänä hääkimput olivat paljolti rentoja pionikimppuja, joihin käytettiin lisäki lumipalloheisiä, jaloleinikkiä, harsokukkaa ja heiniä. Kesä 2018 näyttää olevan heinien ja eucalyptuksen sekä luonnonkukkamaisten vihreiden juhlaa.

Häät-lehden `Häät meren äärellä´ muotijutun upeat kimput ja hiuskukat toteutti Johanna Kuukkanen Kampin Kaivokukasta. Johanna valottaa kimpputrendien uusia tuulia. Poimi upeat ideat omaan hääkimppuunsi!

Minkälaisia hääkukkatrendejä on tulossa vuodelle 2018 hääkimppuihin ja hiuskukkiin? Onko joku kukka tai väri tällä hetkellä trendikäs ja suosittu?

– Kukkatrendeissä näkyy selvästi, että kukissa luonnollisuus ja rento boheemisuus pysyy pinnalla vielä ensi kesänäkin. Isot, omiin varsiin sidotut rönsyilevät kimput ovat suosituimpia.

– Hempeissä väreissä on tulossa karamellin ja hunajan sekä persikan värit vaaleanpunaisen ja valkoisen rinnalle. Erilaiset heinät ja eucalyptukset sekä luonnonkukkamaisia vihreitä käytetään. Tällaisia vihreitä on esimerkiksi taskuruoho ja hirssi. Hiuskukissa on trendinä pääseppeleet Frida Kahlo -tyyliin, isoa, näyttävää ja rönsyilevää.

Hääkimppu trendit 2018

Kuva Maria Peltomaa

Onko jokin kimppumalli tai kukka aina suosiossa?

– Olen tehnyt kymmenen vuoden aikana paljon erilaisia kimppuja. Trendit ovat vaihdelleet paljon. Pisaran mallisista valuvista kimpuista suosituin on ollut perhosorkideasta tehty kimppu, niitä tehdään joka kesä. Käsivarrelle tehtävistä kimpuista suosituin on ollut kallakimppu. Viime kesänä tehtiin eniten näitä rentoja pionikimppuja, joihin käytettiin lumipalloheisiä, jaloleinikkiä, harsokukkaa ja heiniä. Pyöreitä tiiviitä hääkimppuja tehdään myös, ruusut ovat näissä suosituimpia kukkia. Neilikan suosio on lisääntynyt. 

Miten hääkimpun suunnittelu aloitetaan? Missä vaiheessa olisi hyvä ottaa yhteyttä ja varata kukat?

– Hääkukka-asioissa on hyvä olla liikkeellä viimeistään kuukautta ennen häiden ajankohtaa. Fiilistelemässä tunnelmaa voi käydä milloin vain, mutta myymälästä on hyvä varata aika hääkukkasuunnitteluun. Silloin varaamme reilusti aikaa hääparin toiveiden kuuntelemiseen ja toiveiden mukaisten kukkien suunnitteluun.

– Floristimme suunnittelevat kukat morsiuskimpusta tilakoristeisiin ja kukkakoruihin, joten pienet ja isommatkin kukkatyöt ovat mahdollisia. Jos hääparilla on jo näkemys toivomastaan tyylistä, voimme yhdessä muokata siitä juuri heidän näköisen tyylin.

– Tapaamiseen floristin kanssa voi ottaa mukaan kuvan hääpuvusta, värimallit esimerkiksi 
toivotuista hääpaikan väreistä, servietin tai pöytäliinojen värejä. Mukana voi myös olla inspiraatiokuvia, jos hääpari on löytänyt tyyliinsä sopivia esimerkiksi Instagramista.

hääkimppu trendit 2018

Kuva Maria Peltomaa

Mistä tiedän mitä kukkia on saatavissa ja pitääkö kimpun tyyli tietää valmiiksi kuinka tarkkaan?

– Materiaalien valinnassa suosittelen aina mieluiten sesongin kukkia, sillä niissä on silloin laatu parhaimmillaan ja värivalikoima suurimmillaan. Kaikkia kukkia voi saada maailmalta ympäri vuoden, mutta aina niiden laatu ei kohtaa hintaa. Siksi materiaalin valinnassa on hyvä käyttää floristin tietämystä hyväksi.

– Floristille kannattaa uskaltaa jättää myös vapauksia sidonnan ja kukkien suhteen, sillä usein paras näkemys kimpun kauneudesta syntyy sitä sitoessa. Hääpari voi saada kimppuunsa ekstraa jos luottaa floristinsa ammattitaitoon pienissä yksityiskohdissa. Hääkimpun tekemisen voi jättää floristin käsiin niinkin, että kertoo toiveena olevan tyylin ja värit ja floristi suunnittelee loput. Lopputulos on tähän asti ollut aina hääparin mieleinen. 

Mitä hääkimppu maksaa?

Hääkimppujen teko on käsityötä, joten kimppujen hinnat vaihtelevat paljon sidontatekniikasta ja kukista riippuen. Oman hääkimpun hinta selviää tapaamisessa floristin kanssa. Löydämme kyllä sopivan ratkaisun hääkukkatoiveisiin, oli asiakkaan budjetti sitten pieni tai iso. 


Kuvat Maria Peltomaa

Muokattu: 18.1.2018

Syvenny teemoihin:

Lue lisää samasta aiheesta

Kesäinen "pionihääkimppu" sesongin kukista on pirteä ja romanttinen

Pionia rakastava morsian voi valita kimppuunsa myös pionia muistuttavan ruusun. Väreistä pitävän mor...

Talvinen hääkimppu henkii lumen aikaa ilman jouluisia vivahteita

Talvihäiden täydellinen hääkimppu on rustiikilla tapaa elegantti ja vienosti villi.

Villin kukkaniityn innoittama boheemihääkimppu

Kesähäiden leikkisä hääkimppu yhdistelee iloisia värejä, erilaisia kukkia ja luonnonmateriaaleja mah...

Milloin pionit tai leinikit on saatavilla hääkimppuun?

Pionit ovat nyt jo aikaa ihastuttaneet hääkukissa erityisesti. Milloin on pionien aika? Hääkukkien ...

Trendikäs hääkimppu on morsiamen näköinen

Kukkakauppiaat kertovat, että suosittu ja trendikäs hääkimppu on tällä hetkellä neljän suositun väri...

Tee itse kuivakukka-asetelma hääjuhlaan!

Katso helpot ohjeet asetelman tekoon. Voit tehdä häiden pöytäkukat näin helposti itse.

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024