Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Kuinka järjestän häät Lapissa?

Kuinka järjestän häät Lapissa?

Paula ja Ari sanoivat tahdon Urupää-tunturin tuimassa viimassa Saariselän upeissa maisemissa. Erähenkiselle parille avioliiton solmiminen luonnonhelmassa oli itsestäänselvyys. Tässä tuoreen hääparin vinkit häiden järjestämiseen Lapissa.

  • Lapista löytyy runsaasti luonnonalttareita, mutta myös kauniit kappelit ja eksoottiset lumilinnat tarjoavat erilaisen vaihtoehdon perinteiselle kirkolle.
     
  • Hääyönä näkyvien revontulten uskotaan tuovan lapsionnea. Muista silti, että vaikka lumi, ruska ja revontulet luovat kuvauksellisen miljöön häille, takuuta niille ei ole Lapissakaan.
     
  • Vihkipaikalle voi Lapissa saapua vuodenajasta ja vihkipaikasta riippuen hevosen tai poron vetämänä tai vaikkapa veneellä, mönkijällä tai moottorikelkalla. Tarkistathan, että moottoriajoneuvolla liikkuminen on sallittu.
     
  • Jos haluat järjestää vihkitilaisuuden luonnossa, varaudu sään muuttumiseen yllättäen kesken seremonian. Ohjeista pukeutumisessa myös juhlavieraita.
     
  • Lapissa ei hätäillä. Varaathan riittävästi aikaa majoituksen, matkajärjestelyiden, pitopalvelun, papin varaamisen ja muiden käytännön järjestelyiden hoitamiseen.
     

Teksti Miia Kärnä
Kuva Rovaniemen matkailu

Lue lisää Paulan ja Arin häistä Häät-lehdestä 2/2012.

Muokattu: 19.4.2024