Kuinka järjestän häät Lapissa?

Kuinka järjestän häät Lapissa?

Paula ja Ari sanoivat tahdon Urupää-tunturin tuimassa viimassa Saariselän upeissa maisemissa. Erähenkiselle parille avioliiton solmiminen luonnonhelmassa oli itsestäänselvyys. Tässä tuoreen hääparin vinkit häiden järjestämiseen Lapissa.

 • Lapista löytyy runsaasti luonnonalttareita, mutta myös kauniit kappelit ja eksoottiset lumilinnat tarjoavat erilaisen vaihtoehdon perinteiselle kirkolle.
   
 • Hääyönä näkyvien revontulten uskotaan tuovan lapsionnea. Muista silti, että vaikka lumi, ruska ja revontulet luovat kuvauksellisen miljöön häille, takuuta niille ei ole Lapissakaan.
   
 • Vihkipaikalle voi Lapissa saapua vuodenajasta ja vihkipaikasta riippuen hevosen tai poron vetämänä tai vaikkapa veneellä, mönkijällä tai moottorikelkalla. Tarkistathan, että moottoriajoneuvolla liikkuminen on sallittu.
   
 • Jos haluat järjestää vihkitilaisuuden luonnossa, varaudu sään muuttumiseen yllättäen kesken seremonian. Ohjeista pukeutumisessa myös juhlavieraita.
   
 • Lapissa ei hätäillä. Varaathan riittävästi aikaa majoituksen, matkajärjestelyiden, pitopalvelun, papin varaamisen ja muiden käytännön järjestelyiden hoitamiseen.
   

Teksti Miia Kärnä
Kuva Rovaniemen matkailu

Lue lisää Paulan ja Arin häistä Häät-lehdestä 2/2012.

Jaa juttu