Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Koe romanttinen New York – 5 tärppiä unohtumattomaan elämykseen

New York

Kuva tom-ritson-470838-unsplash

Joku voisi ajatella, ettei New York ole ehkä kaikista romanttisin häämatkakohde kaupungin intensiivisen sykkeen vuoksi, mutta ajatellaanpa uudelleen. Suurkaupungin sykkeessä huomaa sen, miten pieni ihminen saattaa maailmalle olla, mutta vierellä olevalle hän on koko maailma. Häämatka Isoon Omenaan voi alkaa, hyppää mukaan!

New York

Kuva teemu-paananen-487408-unsplash

1. New York, häämatka jakamista varten

Intensiivisyyden lisäksi New York häämatkakohteena päihittää monet Tyynellämerellä erakoituneena lojuvat yksityiset saaret. New Yorkissa on niin runsaasti nähtävää, että siihen todella tarvitsee toisen henkilön mukaan näkemään, kokemaan ja jakamaan niitä sydämen tykytyksiä, joita kaupungin tarjoamat kokemukset aikaansaavat.

 

2. Pakkaa hääpuku mukaan

Jokaisessa kaupunginosassa on omanlaisensa tunnelma, ja esimerkiksi hääkuvien ottamiseen kaupunki antaa mitä parhaimmat mahdollisuudet. Erilaisia hääkuvapalveluita on tarjolla runsaasti ja hyvän hotellin concierge eli asiakkaiden puolesta retki-, teatteri- ja ravintolavarauksia tekevä hotellin työntekijä osaa näitä parhaiten suositella ja järjestää. Miksi et pakkaisi hääpukuasi mukaan matkalle ja ottaisi ikimuistoiset kuvat häämatkallasi? Kurkkaa vinkit alempaa!

 

New York

Kuva benjamin-jopen-700985-unsplash

3. Boutique hotelli on täydellinen valinta

Vaikka ensisijainen motiivisi New Yorkin valitsemiseen häämatkakohteeksi olisi kaupungin vilkkaus ja sen tarjoamat monet aktiviteetit, kannattaa majoitus pyrkiä valitsemaan pienemmästä, boutique-tyylisestä hotellista. Pienemmissä hotelleissa on kotoisampi tunnelma, ja majoituksen yksityisyys ja tunnelmallinen rauhallisuus luovat ihanan kontrastin suurkaupungin sykkeen kanssa. Näin häämatka on takuulla täydellinen.

 

4. Breakfast at Tiffany’s

Korkealuokkaisilla boutique-hotelleilla on usein varsin ihastuttavia lisäpalveluita, joista ei muuten ole mahdollista nauttia. Esimerkiksi The Quin -hotellilla on sopimus Fifth Avenuella sijaitsevan Tiffany & Co. -jalokiviliikkeen lippulaivamyymälän kanssa, jonka alkuperäisiin perinnejalokiviin vierailla on mahdollista käydä tutustumassa Breakfast at Tiffany's -retken aikana. Ohjelmaan kuuluu myös teen tai cocktailin nauttiminen jalokiviliikkeen yksityisessä salongissa.

Lisäksi hotelli järjestää historiallisen muoti-imperiumin Bergdorf Goodmanin kanssa henkilökohtaista ostos- ja tyylineuvontaa, joka on vain yhden napin painalluksen päässä: hotellin sisäpuhelimessa on suora yhteys tyylineuvojiin tai heidät voi kutsua halutessaan pelkällä puhelimen suoravalinnalla.

 

New York

Kuva The Quin Hotel

5. Yllätys x 4 @ New York

Empire State Building on yksi New Yorkin suosituimmista nähtävyyksistä, mutta se saattaa olla hyvinkin ruuhkainen. Vältä jonot ja suunnista New Yorkin korkeimmalla sijaitsevaan terassibaariin Bar SixtyFive at Rainbow Roomiin, joka tarjoilee upeat näkymät yli kaupungin sekä ihastuttavia cocktaileja ja pikkupurtavaa.

Vietä romanttinen risteily Central Parkin järvellä ja nauti jälkeenpäin brunssi The Loeb Boathousessa.

Jopa yli 20.000 ihmistä vetävä Madison Square Garden voi olla yllättävän romanttinen kokemus. Areenalla järjestetään lukuisia konsertteja ja kaikki New York Knicks -koripallojoukkueen, New York Rangers -jääkiekkojoukkueen kotipelit, WWE-turnauksia ja nyrkkeilyotteluita. 

Mikäli matkasi sattuu osumaan talviaikaan, kannattaa käydä luistelemassa kuuluisan Rockefeller Centerin luisteluradalla.    

 

New York

Kuva marc-ruaix-234541-unsplash

Ota hääkuvat uudelleen! Ikimuistoisia hääkuvauspaikkoja New Yorkissa

 

Taiteellisille

The MET (The Metropolitan Museum of Art)

Guggenheim

 

Urbaaneille

DUMBO (kaupunginosa)

Coney Island

Times Square

Grand Central Station

High Line

NY Public Library

 

Romanttisille

Central Park 

Okeha Castle

Brooklyn Botanic Gardens 

The Loeb Boathouse

Huom! Joihinkin kohteisiin vaaditaan kuvauslupa. Tarkista tämä kohteiden nettisivuilta.

 

 

Lennot

Esimerkiksi Finnair lentää suoraan New Yorkiin. Lentoaika noin 9 h.

Hyvä tietää

* Aikaero 7 h.

* Kaikilta Usaan matkustavilta vaaditaan ESTA-Electronic System for Travel Authorization, joka tulee anoa viimeistään 72 tuntia ennen lähtöä.

* Passi ja luottokortti tulee olla voimassa koko matkan ajan.

* Sähkö on 110v, joten adapteri tarvitaan.

*  Kaksi kansainvälistä lentokenttää JFK (John F Kennedy Airport) ja Newark Liberty Airrpot.

Teksti Hanna Skyttä

Muokattu: 21.6.2021