Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Kihlakuvat myös hääkäyttöön

Kuva Janne Miettinen

Kihlajaiskuvaus on suosittu kihlautuneiden kuvaustapahtuma, jossa usein korostuu erityisesti rentous ja romantiikka. Kihlakuvien käyttö häitä varten on myös yhä useammin omaksuttu tapa. Kihlakuvista voi esimerkiksi teettää save the date -kortit, hääkutsut tai vaikka oman postimerkin.

KIhlajaisjuhlien lisäksi Noora ja Sebastian panostivat kihlakuviin. Niiden ottaminen oli pariskunnalle huikea kokemus, josta jäi pysyviä muistoja. Kuvaajaksi valikoitui kaason suosituksesta Janne Miettinen.

Mikäli vain malttaa, kannattaa kihlakuvaus suunnitella hyvin etukäteen. Jos tiedossa on häiden teema tai värit, voi näitä käyttää kuvausten punaisena lankana.

Save the date -kortteihin nämä kuvaukset ovat äärettömän hyvä mahdollisuus. Kortit lähetetään hyvissä ajoin ennen itse hääkutsuja, ja niistä ilmenee tuleva hääpäivä. Näin kutsutut vieraat voivat ajoissa varata kalenteristaan vapaata.

Kuva Janne Miettinen

Valokuvaaja Janne Miettinen kertoo, ettei kihlakuvaus ja pelkkä STD-kuvaus eroa juurikaan toisistaan.

– Me käytämme kihlakuvia nimenomaan Save the date -korteissa, kutsuissa ja hääpaikan koristeluissa, Noora ja Sebastian valottavat suunnitelmiaan.

Kuvat otettiin miljöössä rennoin mielin. Yleensä tuleva hääpari on kuvissa paljon rennompi kuin hääpäivänä.

– Silloin on poikkeuksetta kiire juhlapaikalle. Kihlakuvissa ollaan omissa vaatteissa eikä kelloa tarvitse kytätä. Kuvauksissa meillä kaikilla oli aivan älyttömän hauskaa. Mielestäni tärkeintä onkin, että kuvista välittyvät kihlaparin tunteet ja heidän välinen yhteys, Janne Miettinen toteaa.

 

Teksti Tanja Hakala
Kuvat Janne Miettinen


Juttu on julkaistu alunperin Häät-lehdessä 1/2016

Kihkakuvausta kannattaa kysellä ammattikuvaajilta. Löydä omasi Häät.fin Palveluhakemistosta!

Muokattu: 29.5.2023