Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Käytä hääpukuasi 15.1.

Käytä hääpukuasi tänään 15.1.

Kuva Sincerity

Tänään 15.1.2014 vietetään Suomessa ensimmäistä kertaa Käytä hääpukuasi -päivää. Naiset voivat tästä lähin hyvällä omallatunnolla pukeutua rahaa ja aikaa vaatineeseen morsiuspukuunsa kerran vuodessa.

Uuden mahtavan hääidean takaa löytyy heinolalainen Emilia Heinonen.

– Pukua voi käyttää päivän aikana yksin kotona, järjestää ystäville teemakutsut tai käyttää pukua koko päivän töissä ja kaupassa. Päivä on tarkoitettu kaikille naisille, ei vain naimisissa oleville; puvun voi hyvin myös vuokrata, Heinonen vinkkaa.

Kaikki eivät halua naimisiin ollenkaan, mutta osa heistäkin haluaa osansa pukuhuumasta ja olla prinsessa ainakin kerran elämässään. Nyt heilläkin on mahdollisuus – yhtenä päivänä joka vuosi.

– Tammikuun 15. valikoitui ajankohdaksi, koska suurin osa häistä on kesällä. Talvella on mukava fiilistellä menneitä häitä, Heinonen pohtii.

Hääpuku päällä radioon

Tuottaja Tanja Hakala Häät-lehden toimituksesta pukeutuu tänään pari vuotta vanhaan hääpukuunsa Satakunnan Radion haastattelua varten. Tanja oli muutenkin ajatellut osallistua päivään kotitoimistossaan fiilistellen, mutta kutsu radioon antoi teemapäivälle uuden juonteen.

Kuka muu laittaa huomenna hääpuvun päälle? Oma silkkipukuni yli 20 vuoden takaa on tallessa, mutta viimeisen muuton jäljiltä vielä varaston uumenissa. Ehkä kaivan sen illalla esiin…


Sari Yli-Salomäki päätoimittaja, Häät-lehti ja Häät.fi

Muokattu: 10.8.2023