Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Häätarinat

Juhlavaan tilaan tuodaan koristeluilla vain viimenen silaus

Meidän päivämme – osa 2

Tiia ja Janne juhlivat kartanohäitä upeassa Hirvihaaran kartanon Lasipaviljongissa kauniina heinäkuisena lauantaina. Tiian loi tyylikkäät häät vain vähin elementein, sillä tyylikäs tila ei paljoa kaivannut.

– Omalta osaltaan siihen kokonaisvaltaiseen täydellisyyden tunteeseen vaikuttivat paljon häidemme koristelut. Minulla oli melko selvä visio alusta asti millaiset koristelut tahdon, mutta kokonaisuus hahmottui minulle vasta noin kuukausi ennen hääpäivää, kertoo Tiia.

Häidemme koristelut viimeistelivät täydellisyyden tunteen
Meidän päivämme – osa 2

Juhlapaikka

– Hirvihaaran lasipaviljonki on juhlapaikkana ehkä maailman ihanin koristella. Tila on itsessään jo niin upea, erilainen ja juhlava että koristeluilla vain oikeastaan tuodaan se viimenen silaus.

– Lasipaviljongin lasiseinät verhoiltiin tyylikkäästi, mutta tuolit halusin ehdottomasti huputtaa yleisilmeen muuttamiseksi. Valkoiset pöytäliinat kuuluivat juhlapakettiimme, joten niistä ei tarvinnut murehtia. Ulkoterassin koristelimme kevyesti kukin ja kynttiläkipoin, maisema ja miljöö kartanon ympäristössä on jo itsessään niin kaunis.

Meidän päivämme – osa 2
Meidän päivämme – osa 2

Pöytäkoristeet

– Pöytäkoristeista halusin kartanohenkiset, mutta yksinkertaiset. Satuin löytämään antiikinhopeilla kehyksillä olevia peilejä Jyskistä alennettuun hintaan, joten niitä lähti siltä istumalta 15 kappaletta mukaan.

– Lisäksi metsästin koko Uudenmaan kaikki sementtiset kynttilänjalat kolmessa eri koossa. Nämä löysin ihan sattumalta, ja sopivat hintansa sekä tyylinsä puolesta ihan täydellisesti koristeluihimme. Kynttilänjalkoihin tuli Ikeasta ostetut koristeelliset tuoksukynttilät.

– Yhden peilin päälle tuli siis kaksi kynttilänjalkaa, yksi valkoinen pitsiruukku hortensian kanssa sekä timanttikonfettia. Näitä tuli jokaiseen pöytään kaksi,  kolmen kukka-asetelman väleihin. Upean kattauksen lisäksi pöydissä oli itse askartelemani ’infokolmiot’, joista halusin tarkoituksella normaalia isommat (noin 30cm korkeat). Infoihin tilasin vistaprintistä kutsujemme pohjaa jäljittelevät kortit, joihin painatin jokaiseen menun, ohjelman sekä nimemme & päivämäärämme. Kortit liimasin ’kolmion’ kullekkin sivulle. Näitä oli 3-4 per pöytä.

Häidemme koristelut viimeistelivät täydellisyyden tunteen

Kukat

– Sain Hirvihaarasta vinkin heidän yhteistyökumppanistaan Keudan Kukka&Puutarhasta, jossa siis kukka asetelmat tehdään oppilastöinä. Keudalta tulee kartanolla viikottain kukkalähetyksiä, joten toimituksesta meidän ei tarvinnut huolehtia lainkaan. Kävin pari kertaa oppilaitoksella suunnittelemassa asetelmia Pirkon kanssa sekä katsomassa heidän maljakko valikoimaansa.

– Täydelliset korkeat Cielo-maljakot olivat nappivalinta, ja sain paljon ammattitaitoisia vinkkejä asetelmien rakentamiseen. Päädyttiin lopulta kolmeen hortensia oksaan per malja, harsokasviin sekä maljakon täyttävään sellofaaniin.

– Toin itse kristallinauhaa jonka oppilaat kiinnittivät jokaiseen asetelmaan. Isoja asetelmia tilasin 20 kappaletta. Lisäksi tilasin ruukkuhortensiaa ulkoterassille sekä irrallisia hortensia oksia. Asetelmat olivat täydellisiä saapuessaan kartanolle!

– Olin googlannut hortensia lajikkeita ja tilasimme Pirkon kanssa lajiketta, joka olisi kaikken vaalein sininen. Olisin toivonut kukkien olevan ihan ’babybluet’, mutta värisävyyn ei valitettavasti voi vaikuttaa, sillä hortensian väri muuttuu pH arvon mukaan. Kukat olivat siis odotettua sinisemmät, mutta sehän ei loppujen lopuksi mitään haitannut.

Meidän päivämme – osa 2

Vieraskirja

– Vieraskirjana toimi Pentikin ’kynttiläpuu’ jonka olimme kiinnittäneet jalustaan. Jokaiselle vieraalle oli jaettu vaaleansininen kartonki sydän, johon toivoimme heidän kirjoittavan hääparille jotakin ja kiinnittävän sen puuhun. Nyt puu roikkuu meidän kotimme yläkerrassa kaikkine hyvine toiveineen ja ajatuksineen.

Meidän päivämme – osa 2

Hääkakku

– Hääkakun sijaan halusimme ehdottomasti kuppikakkuja, sillä emme kumpikaan ole mitään kakkuihmisiä. Kuppikakut tilasin Hollolasta Pulla-Pojilta. Ne olivat syötävän suloisia ja suussa sulavan herkullisia! Ylin kuppikakku oli hieman isompi ja leikkasimme sen hääkakun tapaan.

– Keskiyön tienoilla juhlaväki sai ohjeet siirtyä tanssilattialta kohti joenrantaa. Rantakatokselta jokainen sai laskea jokeen oman paperilyhtynsä, positiivisilla ajatuksilla varustettuna tietenkin.

Meidän päivämme – osa 2
Meidän päivämme – osa 2

– Lyhtyjen lähettämisen jälkeen tarjolle oli tuotu yöpalaa ja tanssit jatkuivat vielä pilkkuun saakka. Iloksemme melko moni juhlavieraista oli varannut kartanosta huoneen vielä omien varauksiemme lisäksi. Oli ihanaa nähdä rakkaita ihmisiä sunnuntaina aamiaispöydässä.

Meidän päivämme – osa 2

Kuva Noora Kuparinen

Kuvat Nakkertton Photography

Muokattu: 25.9.2019

Syvenny teemoihin:

Lue lisää samasta aiheesta

Puutarhahäät omalla pihalla

Eva ja Aleksi halusivat järjestää häät oman pihan puutarhassa hillittömässä kukkaloistossa.

Supersuloiset hattaransävyiset häät

Yltiöpäin kukkia, pastellisävyjä ja romantiikan suitsutusta. Hyppää mukaan karkkivärien maailmaan!...

Häät ilman perinteitä – Emmin ja Eetun rakkausbileet

Emmi ja Eetu eivät vaihtaneet sormuksia vihkimisessä. Heille hauskanpito rakkaiden kanssa oli tärkei...

Hae mukaan Unelmahäät-ohjelmaan!

Uskaltaisitko sinä sanoa tahdon kameroiden edessä? Hae Unelmahäiden tulevalle tuotantokaudelle. Unel...

Mikko ja Werneri järjestivät taianomaisen uniikit häät meren äärellä Helsingissä

Katso kuva-albumi! Mikon ja Wernerin rakkautta juhlittiin kaukana heidän kotikaupungistaan, sillä va...

Jättiyllätys hämmensi hääparin: Kuka maksoi meidän häät?

Ravintola Kappelissa Helsingissä vietettiin pienet häät, joiden lopussa tuoretta avioparia odotti tä...

Mainos: Filmaattiset

Hae mukaan Unelmahäät-ohjelmaan!

Unelma Häät -logo

Unelmahäät vie katsojat seuraamaan suomalaisia rakkaustarinoita ja niiden huipennusta, hääparien unelmien hääpäivää. Ohjelmaan etsitään parhaillaan uusia ihastuttavia pareja.

Satumainen kulttisarja Unelmahäät on aito kuvaus suomalaisesta yhteiskunnasta häiden kautta. Sarjassa seurataan aitiopaikalta hääjuhlien valmisteluja ja sanotaan tahdon kautta maan aina Hangosta Ivaloon, ulkomaita unohtamatta.

 

Hae mukaan Unelmahäihin

HAE MUKAAN

 

Unelmahäät on osa suomalaista tv-historiaa

Ohjelma on ollut dokumentoimassa suomalaisia hääunelmia jo 20 vuoden ajan! Filmaattiset tuotti 2004 alkaen kaikkien suomalaisten hääohjelmien äitiä eli Satuhäät-sarjaa romanttisten tositarinoiden nälkäisille.

Pisimpään lähes yhtäjaksoisesti Suomessa esitetty ja edelleen tuotannossa oleva realitysarja vaihtui 2016 Satuhäistä Unelmahäiksi ja Ylen kanavat TV5:ksi.

Kiinnostus suomalaisiin häihin ja aitoihin rakkaustarinoihin ei ole hiipunut, ja tänä vuonna kuvataan taas uutta rakkauden täyteistä tuotantokautta. Jo vuosien ajan suomalaisia ihastuttanut Unelmahäät-sarja etsiikin nyt uusia pareja tulevalle kaudelle.

Oletko sinä menossa naimisiin? Jaa onnesi ja rakkaustarinasi muiden suomalaisten kanssa ja hae mukaan!

Hae mukaan uudelle Unelmahäät-tuotantokaudelle!

Uskaltaisitko sinä sanoa tahdon kameroiden edessä? Unelmahäiden uutta kautta kuvataan parasta aikaa.

HAE MUKAAN

Voit myös Ilmiantaa onnensa kukkuloilla oleva sukulaisesi, ystäväsi tai jonkun muun tutun. Kerro meille ja vinkkaa hausta heille ja tee näin ikimuistoinen ystävänpalvelus koko suomalaiselle tv-kansalle!

 

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä FILMAATTISET

Muokattu: 7.6.2024