Juhlavaan tilaan tuodaan koristeluilla vain viimenen silaus

Meidän päivämme – osa 2

Tiia ja Janne juhlivat kartanohäitä upeassa Hirvihaaran kartanon Lasipaviljongissa kauniina heinäkuisena lauantaina. Tiian loi tyylikkäät häät vain vähin elementein, sillä tyylikäs tila ei paljoa kaivannut.

– Omalta osaltaan siihen kokonaisvaltaiseen täydellisyyden tunteeseen vaikuttivat paljon häidemme koristelut. Minulla oli melko selvä visio alusta asti millaiset koristelut tahdon, mutta kokonaisuus hahmottui minulle vasta noin kuukausi ennen hääpäivää, kertoo Tiia.

Häidemme koristelut viimeistelivät täydellisyyden tunteen
Meidän päivämme – osa 2

Juhlapaikka

– Hirvihaaran lasipaviljonki on juhlapaikkana ehkä maailman ihanin koristella. Tila on itsessään jo niin upea, erilainen ja juhlava että koristeluilla vain oikeastaan tuodaan se viimenen silaus.

– Lasipaviljongin lasiseinät verhoiltiin tyylikkäästi, mutta tuolit halusin ehdottomasti huputtaa yleisilmeen muuttamiseksi. Valkoiset pöytäliinat kuuluivat juhlapakettiimme, joten niistä ei tarvinnut murehtia. Ulkoterassin koristelimme kevyesti kukin ja kynttiläkipoin, maisema ja miljöö kartanon ympäristössä on jo itsessään niin kaunis.

Meidän päivämme – osa 2
Meidän päivämme – osa 2

Pöytäkoristeet

– Pöytäkoristeista halusin kartanohenkiset, mutta yksinkertaiset. Satuin löytämään antiikinhopeilla kehyksillä olevia peilejä Jyskistä alennettuun hintaan, joten niitä lähti siltä istumalta 15 kappaletta mukaan.

– Lisäksi metsästin koko Uudenmaan kaikki sementtiset kynttilänjalat kolmessa eri koossa. Nämä löysin ihan sattumalta, ja sopivat hintansa sekä tyylinsä puolesta ihan täydellisesti koristeluihimme. Kynttilänjalkoihin tuli Ikeasta ostetut koristeelliset tuoksukynttilät.

– Yhden peilin päälle tuli siis kaksi kynttilänjalkaa, yksi valkoinen pitsiruukku hortensian kanssa sekä timanttikonfettia. Näitä tuli jokaiseen pöytään kaksi,  kolmen kukka-asetelman väleihin. Upean kattauksen lisäksi pöydissä oli itse askartelemani ’infokolmiot’, joista halusin tarkoituksella normaalia isommat (noin 30cm korkeat). Infoihin tilasin vistaprintistä kutsujemme pohjaa jäljittelevät kortit, joihin painatin jokaiseen menun, ohjelman sekä nimemme & päivämäärämme. Kortit liimasin ’kolmion’ kullekkin sivulle. Näitä oli 3-4 per pöytä.

Häidemme koristelut viimeistelivät täydellisyyden tunteen

Kukat

– Sain Hirvihaarasta vinkin heidän yhteistyökumppanistaan Keudan Kukka&Puutarhasta, jossa siis kukka asetelmat tehdään oppilastöinä. Keudalta tulee kartanolla viikottain kukkalähetyksiä, joten toimituksesta meidän ei tarvinnut huolehtia lainkaan. Kävin pari kertaa oppilaitoksella suunnittelemassa asetelmia Pirkon kanssa sekä katsomassa heidän maljakko valikoimaansa.

– Täydelliset korkeat Cielo-maljakot olivat nappivalinta, ja sain paljon ammattitaitoisia vinkkejä asetelmien rakentamiseen. Päädyttiin lopulta kolmeen hortensia oksaan per malja, harsokasviin sekä maljakon täyttävään sellofaaniin.

– Toin itse kristallinauhaa jonka oppilaat kiinnittivät jokaiseen asetelmaan. Isoja asetelmia tilasin 20 kappaletta. Lisäksi tilasin ruukkuhortensiaa ulkoterassille sekä irrallisia hortensia oksia. Asetelmat olivat täydellisiä saapuessaan kartanolle!

– Olin googlannut hortensia lajikkeita ja tilasimme Pirkon kanssa lajiketta, joka olisi kaikken vaalein sininen. Olisin toivonut kukkien olevan ihan ’babybluet’, mutta värisävyyn ei valitettavasti voi vaikuttaa, sillä hortensian väri muuttuu pH arvon mukaan. Kukat olivat siis odotettua sinisemmät, mutta sehän ei loppujen lopuksi mitään haitannut.

Meidän päivämme – osa 2

Vieraskirja

– Vieraskirjana toimi Pentikin ’kynttiläpuu’ jonka olimme kiinnittäneet jalustaan. Jokaiselle vieraalle oli jaettu vaaleansininen kartonki sydän, johon toivoimme heidän kirjoittavan hääparille jotakin ja kiinnittävän sen puuhun. Nyt puu roikkuu meidän kotimme yläkerrassa kaikkine hyvine toiveineen ja ajatuksineen.

Meidän päivämme – osa 2

Hääkakku

– Hääkakun sijaan halusimme ehdottomasti kuppikakkuja, sillä emme kumpikaan ole mitään kakkuihmisiä. Kuppikakut tilasin Hollolasta Pulla-Pojilta. Ne olivat syötävän suloisia ja suussa sulavan herkullisia! Ylin kuppikakku oli hieman isompi ja leikkasimme sen hääkakun tapaan.

– Keskiyön tienoilla juhlaväki sai ohjeet siirtyä tanssilattialta kohti joenrantaa. Rantakatokselta jokainen sai laskea jokeen oman paperilyhtynsä, positiivisilla ajatuksilla varustettuna tietenkin.

Meidän päivämme – osa 2
Meidän päivämme – osa 2

– Lyhtyjen lähettämisen jälkeen tarjolle oli tuotu yöpalaa ja tanssit jatkuivat vielä pilkkuun saakka. Iloksemme melko moni juhlavieraista oli varannut kartanosta huoneen vielä omien varauksiemme lisäksi. Oli ihanaa nähdä rakkaita ihmisiä sunnuntaina aamiaispöydässä.

Meidän päivämme – osa 2

Kuva Noora Kuparinen

Kuvat Nakkertton Photography

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Oikeat häät