Jos luonto suunnittelisi sormuksen, olisiko se kuin Gáldu

Kuva Studio Töyrylä

Ideat eivät synny tyhjästä vaan oivallus vaatii työtä ja työ synnyttää uusia ideoita. Onnistunut muotoilu onkin loppujen lopuksi ideoiden karsimista.

– Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun Suomi-aihe sai minut miettimään suomalaisuuden vaikutusta tekemiseeni ja meidän luontoamme inspiraation lähteenä. Luonnossa kaaos, järjestys, sattumanvaraisuus ja harkittu ovat täydellisessä tasapainossa ja mietin usein, jos luonto suunnittelisi koruja, miltä ne näyttäisivät?

– Kilpailun teema motivoi minua tekemään Gáldu-sormuksen, johon inspiraation ja aiheen antoi vesi. Suomella on maailman paras veden laatu. Se on puhdasta, arvokasta ja aitoa. Omassa työssäni pyrin tähän samaan laatuun.

Oz Jewel

Koru on enemmän kuin pelkkä esine

Vesa Nilsson on hopeaseppä, taiteen maisteri ja tekijä.

– Valmistuin 1991 Lahden Muotoiluinstituutista, jonka jälkeen olin 2 vuotta Georg Jensenillä hopeaseppänä. Perustin koruja suunnittelevan ja valmistavan yrityksen Oz Jewelin vuonna 1997 yhdessä puolisoni Tiina Arkon kanssa. Olen opiskellut Aalto-yliopistossa muotoilua (TaM) ja kansainvälistä muotoilujohtamista (IDBM). Opetan myös Helsinki Design Schoolissa tuotemuotoilua ja suunnittelen koruja mm. Kalevala Korulle.

muotoilija, Oz Jewel

Materiaalien tuntemus ja taito tehdä ovat Nilssonin mukaan hyvän muotoilijan tärkeimpiä ominaisuuksia. Taito on enemmän kuin pelkkä tieto.

– Vuosien aikana olen tehnyt erilaisia muotoiluprojekteja ja huomannut korusuunnittelun olevan kaikkein vaikeinta. Korut ovat enemmän kuin pelkkä esine, sillä niihin liittyy usein tunteita, viestejä ja henkilökohtaisia merkityksiä. Niihin pitää saada aina hieman sielukkuutta mukaan. Korujen suunnittelu on kuin runon kirjoittamista ilman sanoja tai musiikin säveltämistä ilman ääntä.

Käsityön tradition ymmärtäminen yhdessä modernin teknologian kanssa mahdollistaa laaja-alaisen ja innovatiivisen muotoilun. Tulevaisuudessa haluan tehdä enemmän projekteja, joissa voin käyttää osaamistani muotoilijana, käsityöläisenä ja tekijänä.

­­

Gáldu

”Suomi on eri vuodenaikoja ja suomalaisuus on kyky sopeutua. Itse mietin usein, jos luonto suunnittelisi koruja, miltä ne näyttäisivät. Suomea sormuksessani ilmentää sen kauneus.”

Designer Vesa Nilsson, Oz Jewel 

Gáldu-sormus on yksi Vuoden Kaunein Sormus 2017 -kilpailun kymmenestä finalistista. Sormus on valmistettu 18 K valkokullasta. Keskikivi 0,50 ct sekä reunoilla 2 kpl 0,03 ct ja 4 kpl 0,01ct W/Vs-timantit. Sormuksen hinta on 3368 euroa.

Äänestä Vuoden Kauneinta Sormusta Häät.fissä 31.10.2017 mennessä!

Voit voittaa M.Gummeruksen alpacaneuletakin tai lampaanvillaiset OTZshoes-kengät.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset