Islanti on oiva häämatkakohde seikkailunhaluisille

Islanti on oiva häämatkakohde seikkailunhaluisille

Elisa ja Tero matkustivat heinäkuussa 2013 viiden päivän häämatkalle Islantiin.

– Valitsimme Islannin matkakohteeksi uskottoman luonnon ja maisemien vuoksi. Emme ole mitään rantalomaihmisiä, joten ajattelimme Islannin olevan hyvä kohde. Meillä ei myöskään ollut mahdollisuuksia ajan puitteissa matkustaa pidemmälle. Vietimme Islannissa kolme kokonaista päivää.

Karua kauneutta

Aviopari lensi Icelandairilla ja majoittui Reykjavik4You Apartmentsissa. Lennot ja majoitus maksoivat yhteensä 1350 euroa.

– Huoneistossa oli oma poreamme, tilat olivat uudehkot. Palvelu ja huoneiston taso olivat erinomaisia.

Islanti on oiva häämatkakohde seikkailunhaluisille

Golden Circle -kierros houkutteli parin mukaansa. Suosittu retki pitää sisällään vierailut muun muassa vesiputous Gullfossilla, Þingvellirissä mannerlaattojen erkanemispisteessä ja Geysirillä.

– Parhaiten jäi mieleen Gullfoss, geysirit sekä erkanevat mannerlaatat. Vesiputous oli matkamme kohokohta, upea elämys. Näimme paljon myös muita upeita paikkoja. Islannin luonnon kauneus, karuus ja rauha ovat asioita, joita ei pysty kuvailemaan. Ne pitää kokea!

Delfiineitä ja kylpemistä

Toisena päivänä Elisa ja Tero kävivät valassafarilla ja onnistuivat bongaamaan delfiinejä sekä vilauksen valaan selästä.

– Odotukset olivat korkeammalla, mutta valaita ei aina pääse kunnolla näkemään.

Samana päivänä häämatkalaiset suuntasivat Blue Lagooniin, luonnonkylpylään.

– Paikka oli upea, mutta meidän mielestämme hinnat olivat liian korkeat. Luksusta ja hinnat sen mukaisia tietysti. Harmillisesti sää ei suosinut meitä, satoi ja tuuli kovasti. Kaikkiaan kokemus oli erikoinen.

Islanti on oiva häämatkakohde seikkailunhaluisille

Seikkailunhaluisten unelmakohde

Kolmas päivä kului kierrellen Reykjavikin keskustaa ja sen nähtävyyksiä. Elisa ja Tero katsastivat kaupungintalon, kirkon ja keskustan vanhan hautausmaan. Keskustan pikkuliikkeet tulivat tutuiksi ja matkamuistoiksi he ostivat itselleen ihanat islantilaiset villapaidat. Hienot ravintolat jäivät myös parin mieleen maun ja tuoreuden vuoksi.

– Saimme matkalla hyvää palvelua, ja kokonaisuudessaan reissu oli todella onnistunut. Voimme suositella Islantia seikkailunhaluisille ihmisille. Se on myös romanttinen kohde niille, jotka nauttivat ulkoilmasta ja jylhistä maisemista. Itse haaveillemme vielä joskus uudesta matkasta Islantiin. Haluaisimme kokea Ring Roadin, joka kulkee koko Islannin ympäri.


Teksti Tanja Hakala
Kuvat Elisan ja Teron kotialbumi

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häämatka