Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Irina Rogusina on Vuoden suomalainen hääpukusuunnittelija 2017

Kuva Häät-media

Love me do Autumn Fair -messuilla 7.10.2017 nähtiin kotimaista häämuotia suitsuttava Vuoden suomalainen hääpukusuunnittelija -kilpailun finaalinäytös, jossa kymmenen kotimaista kärkinimeä esitteli osaamistaan yleisölle ja raadille. 

Voittajaksi nousi designer ja pukuompelijamestari Irina Rogusina, Pukuompelija Irina omaleimaisella hääpukumallistollaan.

- Irina Rogusinan näyttävät kilpailupuvut istuivat mallien päällä aivan täydellisesti, ja hänen tekninen taituruutensa oli vailla vertaa. Omaleimaiset hääpuvut näyttävät löytäneen inspiraatiota samaan aikaan menneiltä epookeilta kuin Suomen kukkaniityiltä, ja Rogusinan löytämälle tyylille voi helposti ennustaa kiinnostusta myös eurooppalaisilla markkinoilla, Häät-lehden ja Häät.fin päätoimittaja Sari Yli-Salomäki summaa.  

Voiton myötä Irina Rogusina pääsee esittelemään mallistoaan huhtikuussa 2018 Saksassa pidettäville Euroopan häämuotiviikoille eli European Bridal Week -ammattilaismessuille, jossa valmistajat, sisäänostajat ja alan eurooppalainen media kautta maailman kohtaavat.

Yli-Salomäen ohella tuomaristossa työskentelivät European Bridal Weekin johtaja Andrew Lookman, muoti- ja kulttuuritoimittaja Sami Sykkö, pukusuunnittelija ja Vuoden suomalainen hääpukusuunnittelija 2016 -kilpailun voittaja Aurora Raiskinen ja Love me do:n toimitusjohtaja Nonna Sjöberg. Kilpailun järjestää Love me do yhteistyössä Amoriini.comin ja Häät-median kanssa.

Voittajan lisäksi raati päätti palkita kunniamaininnoilla Ira Kostoulasin (kuvassa vasemmalla), Atelje Hera ja Suvi Leinosen (oik.), SuviMorsian. Kostoulasin mallisto oli tuomariston mielestä lupauksia antava ehjä ja moderni kokonaisuus, ja Leinosen mallistossa kiiteltiin erityisesti omaleimaista koristelua.

Seuraava tapahtuma Love me do January Fair  valtaa Kaapelitehtaan 20.-21.1.2018.

Muokattu: 10.10.2017