Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Kihlaus

Huiskitaan pölyhiukkaset kihlajaisperinteiden yltä

Kuva Janne Miettinen

Perinteisesti kihlajaisissa on kahviteltu sukulaisten kanssa. Entapä jos järjestäisitte kunnon bileet tai lähtisitte matkalle?

Kihlaus on jännittävä hetki. Jo pelkkä sen ajattelu kutittelee vatsanpohjassa kivasti. Varsinkin naiset saattavat haaveilla siitä, miten heitä kositaan. Kosijan roolissa oleva takuulla hikoilee ja tuskailee jännityksestä alkumetreiltä lähtien. Hetki on ikimuistoinen, tapahtui se sitten miten tahansa.

Kun myöntävä vastaus on kajahtanut ilmoille, parit usein palavat halusta kertoa perheilleen ja ystävilleen. Tämän jälkeen alkaa pohdinta mahdollisista juhlista. Toisille riittää kuohuvan kilistely ja illallinen kahden kesken. Toiset haluavat juhlia kunnolla kutsuen ystäviä ja sukulaisia useimmiten kotiinsa.

Kihlajaiset ovat perinteinen juhla, joihin moni liittää hieman vanhoillisetkin juhlinta-ajatukset. Pölyhiukkaset voi hyvin huiskia kihlajaisten yltä päivittämällä merkittävän juhlan nykyaikaan. Kihlajaisten ei tarvitse olla ainoastaan sukulaisille järjestetty kahvittelutilaisuus, vaan nämä juhlat voivat parhaimmillaan toimia huikeana lähtölaskentana itse hääjuhlalle.

Kuva Scott Webb / Pexels

Omat kihlajaiset olivat ensimmäiset kihlajaisjuhlat

Tärkeintä on aina tehdä niin, miltä itsestä tuntuu luontevimmalta. Arvokas kahvitustilaisuus, rennot bileet, matka kahden kesken tai vaikka risteily tulevalla hääseurueporukalla. Kaikki tavat ovat yhtä hyviä. Löytäkää teille juuri se oikea juhlimisen muoto!

Toki kannattaa pitää mielessä, että varsinkin isovanhemmat muistaisivat nuorta paria hyvin mielellään jollain tapaa. Kihlapari voi vaikka itse kyläillä isovanhempien luona kertomassa uutisen, ja samalla kahvitella juhlan kunniaksi.

Helsinkiläiset Noora ja Sebastian eivät olleet koskaan olleet kihlajaisjuhlissa. Siitä huolimatta he halusivat viettää ikimuistoisen illan ystävien kesken. Sukulaisjuhliakin mietittiin, mutta ystäväkekkerit veivät voiton.

– Halusimme nimenomaan rennot bileet kahvitilaisuuden sijaan. Mielestämme ilta oli todella onnistunut, ja tarjoilimme juhlissa paljon herkkuja. Lahjoiksi saimme muun muassa astioita sekä lahjakortit Helsinki Day Spahan ja ravintolaelämykseen.

Kuva Roosa Näppilä

Pidetään vaan!

Noora ja Matti järjestivät kihlajaiset muutaman tunnin varoajalla, ystävien yllytyksestä.

– Uutisista ilahtunut lähipiirimme sai meidät ylipuhuttua, ja kihlajaiset järjestettiin nopealla aikataululla vielä samana päivänä! Kesäisenä maanantai-iltana 15.6.2015 kilistelimme kihlojen kunniaksi, Noora kertoo.

Kihlauspäivän valinnassa oli käytetty tarkkaa harkinaa. Samana päivänä, 52 vuotta aiemmin, Nooran isovanhemmat solmivat avioliiton.

– Näin vastikään poisnukkunut rakas vaari oli ikään kuin osana tärkeässä päivässä.

Pari innostui juhlien järjestämisestä, ja nopeista liikkeistä huolimatta paikalle pääsi joukko läheisiä. Stressiä ei revitty mistään. Kaupasta löytyi valmiskakku kahvin kaveriksi.

– Ex tempore -kihlajaisista muodostui ihan meidän näköinen tilaisuus kaikessa lämminhenkisyydessään. Saimme aivan ihania lahjoja!

Noora ja Matti rohkaisevat pareja kihlajaisten järjestämiseen tai ainakin jonkinasteiseen juhlimiseen vaikka sitten vain kaksin.

Kuulutuksien juhla

Jos jostain syystä kihlajaiset jäivät pitämättä, voi ”uusinnan” ottaa kuulutusten aikaan. Kun teillä on tiedossanne kuulutusten ajankohta, järjestäkää juhlat esimerkiksi samana viikonloppuna. ”Kuulijaisissa” voitte lähteä esimerkiksi hääseurueen kanssa lempiravintolaanne syömään. Illallinen voisi samalla toimia kiitoslahjana koko poppoolle.
 

Ei lahjoja?

Haluatteko järjestää kihlajaiset, mutta ajatus lahjojen vastaanottamisesta tökkii? Vieraat saapuvat kenties melko piankin häihin lahjojen kera, joten voisivatko kihlajaiset olla lahjavapaat? Hyvä valinta on sekin, että pyytää vieraita aineellisen lahjan sijasta lahjoittamaan rahaa valitsemallenne hyväntekeväisyyskohteelle.


Teksti Tanja Hakala
Kuvat Janne Miettinen, Scott Webb/Pexels ja Roosa Näppilä


Juttu on julkaistu alunperin Häät-lehdessä 1/2016

Muokattu: 29.5.2023

Syvenny teemoihin:

Lue lisää samasta aiheesta

Kihlakuvat on hääkuvauksen kenraaliharjoitus

Häiden järjestämiseen liittyy monia tutustumiskäyntejä, koemaistatuksia ja vaikka mitä, mutta voisik...

Kihlaus on avioliittolupaus

Kihlaus on kahden ihmisen yhdessä tekemä sopimus aikeesta avioitua. Vaikka sen katsotaan oleva sitov...

Kihlakuvat myös hääkäyttöön

Kihlajaiskuvaus on suosittu kihlautuneiden kuvaustapahtuma, jossa usein korostuu erityisesti rentous...

Lemmenlukot symboloivat ikuista rakkautta

Lemmenlukko on yleinen ilmiö muualla Euroopassa, mutta Suomeen se on rantautunut vasta muutamia vuos...

Hääkirja tallentaa muistot häiden suunnittelusta hääjuhlaan

Hääkirja on upea muisto koko elämän varrelle ja myös tuleville sukupolville.

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024