Häät ulkomailla: rakkauden hiekkaa Koh Samuilla

Häät ulkomailla: rakkauden hiekkaa Koh Samuilla

Naimisiinmeno ulkomailla on monen pariskunnan unelma. Suomalainen Mona ja englantilainen Ross päätivät toteuttaa unelmansa ja järjestivät tyylikkäät iltahäät Koh Samuilla Thaimaassa.

Hong Kongissa tavanneet ja siellä nykyään asuvat Ross ja Mona olivat tutustuneet Koh Samuihin juhliessaan ystäviensä häitä neljä vuotta sitten. Hiekka tarttui varpaisiin niin lujasti, että omat häät päätettiin järjestää thaimaalaissaaren trooppisessa kuumuudessa. Vuosi ennen suunniteltua hääpäivää pariskunta kierteli saarella etsien hääpaikkaa, kunnes löysi hotelli W Retreatin.

– Tiesimme heti löytäneemme paikan, sillä henkilökuntakin oli loistava. Ylimääräisen järjestelemisen välttämiseksi menimme Hong Kongin maistraatissa naimisiin ja Thaimaassa pidimme hääjuhlan.

Häät ulkomailla: rakkauden hiekkaa Koh Samuilla
Häät ulkomailla: rakkauden hiekkaa Koh Samuilla

Henkeäsalpaavat maisemat loivat seremonialle ikimuistoiset puitteet tunnelman lisäksi.

Monikulttuurista juhlajärjestelyä

Vaikka hotellin henkilökunta järjesti suuren osan juhlista, tuli Rossille ja Monalle loppumetreillä kiire. Jälkeenpäin Mona harmittelee, että olisi voinut delegoida asioita muiden hoidettavaksi.

– Olen melko kontrollifriikki, enkä helposti pyydä apua, Mona naurahtaa.

Hongkongilaispari kehuu thaimaalaisten vieraanvaraisuutta. Kommunikointi hotellin australialaisen johtajan kanssa oli mutkatonta yhteisen kielen ansiosta. Tapahtumajärjestäjä ja tarjoilujen organisoija muodostivat tiimin, jonka kanssa käytiin tuleva japanese fusion -tyylinen menu hyvin tarkasti maistellen läpi.

Kolmen maan cocktail

Kaikkein tärkeintä hääparille oli saada oman näköiset häät hotellimiljööstä huolimatta. Teemaksi valittiin Suomi ja Englanti, jotta vieraat saisivat kokea jotain aivan täysin erilaista. Koristeet ostettiin Hong Kongista ja Englannista, suomalaiset alkoholit Suomesta ystävienavustuksella.

Yhteensä 75 vierasta saapui juhlimaan ympäri maailman. Vieraat maksoivat matkansa itse ja pari oli sopinut hotellin kanssa sopimushinnan villa-huoneista majoittuville. Häät alkoivat neljältä cocktail-tilaisuudella, jota seurasi seremonia.

Häät ulkomailla: rakkauden hiekkaa Koh Samuilla
Häät ulkomailla: rakkauden hiekkaa Koh Samuilla

Illallinen meren äärellä

– Jännitimme seremoniaa kovasti. Mutta sillä hetkellä, kun aloitin kävelyn Rossin luo, rentouduin. Samoin kävi Rossille, Mona muistelee.

Valokuvauksen aikana vieraat saivat nauttia rannan baarin antimista ja kahdeksalta herkuteltiin hääillallisella meren kuohujen säestäessä unelmien päivää. Hääjuhlan muut osuudet pidettiin hotellilla. Kuvauksen hoiti hotellin suosittelema valokuvaaja Khun Surachai.

– Annoimme hänelle must have -listan kuvista jolla takasimme tärkeimpien hetkien tulevan ikuistetuksi.

Häät ulkomailla: rakkauden hiekkaa Koh Samuilla
Häät ulkomailla: rakkauden hiekkaa Koh Samuilla

Illan aikana Ross järjesti yllätyksen pitämällä puheestaan osan suomeksi. Tämän jälkeen herkuteltiin suklaakakulla ja ilta jatkui dj:n tahdittamana kahteen asti yöllä.

Häät ulkomailla?

Mona ja Ross suosittelevat ehdottomasti järjestämään häät ulkomailla!

– Matkustakaa haluamaanne kohteeseen vähintään vuosi ennen hääpäivää. Tutustukaa vaihtoehtoihin paikan päällä ja muodostakaa hyvät kontaktit ihmisiin, jotka ovat vastuussa juhlanne järjestämisestä.

– Ottakaa selvää kohdemaan lakiasiat ja varmistakaa, että saamanne vihkitodistus on virallinen kotimaassa. Kannattaa ottaa kohdemaan Suomen lähetystöön yhteyttä asioiden selvittämiseksi.

 

Teksti Tanja Hakala
Kuvat Khu SurachaiI

Jaa juttu