Hääpuvun metsästys – iloa vai tuskaa?

Hääpuku rekissä

Kuva Celia Michon / unsplash.com

Soisin mieluusti jokaiselle morsiamelle sen ilon, että hääpuvun etsintä olisi ruusuilla tanssimista ja mieluinen unelmapuku löytyisi nopeasti, kirjoittaa Häät-lehden päätoimittaja Sari Yli-Salomäki. Ihan helppoa se ei aina kuitenkaan ole. Paljon on kiinni itsestäkin, ja tässä muutama vinkki etsintään!

Viisi vinkkiä hääpuvun ostajalle

1. Päättäkää ihan ensimmäiseksi häidenne teemasta, jotta voit miettiä millainen hääpuku siihen sopii. Jos esimerkiksi prinsessahäät nappaavat, kahlaa valtakunnan romanttisimmat vaihtoehdot. Moderniin lookiin saattaa sopia designerpuku tai perinteisestä morsiuspuvusta jyrkästi poikkeava muu juhlapuku. Jos olet ekoihminen henkeen ja vereen, lähde metsästämään matalan hiilijalanjäljen jättävää käytettyä pukua, kierrätysmateriaaleista valmistettua pukua tai luomuvaihtoehtoa.

2. Tutki sitten määrittelemäsi tyylin rajoissa eri vaihtoehtoja häälehdissä ja netissä mahdollisimman laajasti, jotta tiedät mihin sinun kannattaa suunnata.

3. Jos olet menossa morsiuspukuliikkeisiin, varaa sovitusajat. Kun teet alustavan etsintätyön huolella, osut oikeaan helpommin ja sinulle todennäköisesti riittää sovitusajat 2-3 liikkeeseen. Ei ole mitään järkeä kiertää saman tien kymmentä liikettä putkeen ’varmuuden vuoksi’, sillä silloin vain haaskaat omaa ja mahdollisten makutuomareidesi aikaa. Todennäköisesti myös lisäät valinnan tuskaa hyvien vaihtoehtoja lisääntyessä.

4. Jos haluat stressivapaan sovitushetken, mene liikkeisiin arkipäivänä keskellä päivää. Lauantait ja illat ovat kysyttyjä, mutta valitettavasti usein myös ruuhkaisia ja kiireisiä aikoja hääpukuliikkeissä. ’Unohda’ kamera laukkuun, ja keskity hetkeen ja tunteisiisi. Kuvaamisessa on muistiinpanomielessä järkeä oikeastaan vasta sitten, kun lopullinen päätös on tehty.

5. Muista säilyttää maalaisjärki, vaikka kysymys onkin hääpuvusta. Moni morsian kokee löytäneensä juuri ’sen oikean’ hääpuvun, mutta varmaan yhtä moni nainen on mennyt naimisiin sellaisessa puvussa, joka tuntui ’sopivimmalta’ vaihtoehdolta monen muun hyvän pukuehdokkaan joukosta. Häissä ja häiden jälkeen molemman tyyppiset morsiamet ovat takuuvarmasti olleet yhtä onnellisia ja tyytyväisiä valintaansa.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

HääpuvutHäiden suunnittelu