Häämatkalle luonnonkauniille Azoreille

Häämatkalle luonnonkauniille Azoreille

Valkoisen pilviverhon välistä pilkottaa ensin vain vähän vihreää. Yhtäkkiä sumu väistyy ja edessä avautuu huikea maisema yli vihreän laakson sinisenä kimaltavalle Atlantille. Tervetuloa Azoreille!

Tuliperäisen saariston luonto on satumaisen kaunis. Vaahtopäiset aallot lyövät jyrkkiin rantakallioihin, vesiputoukset ryöppyävät alas vuorenrinteitä ja laaksoja täplittävät kirkasvetiset lammet. Keväällä kukkivat kameliat, kesällä atsaleat ja syksyllä hortensiat. Saarten 240 000 asukasta maksavat erityistä kukkaveroa, jolla huolehditaan kukkaloistosta. Vihreää on ympäri vuoden.

Portugalille kuuluvat paratiisisaaret löydettiin virallisesti 1400-luvulla. Sankat matkailijajoukot eivät onneksi ole löytäneet paikalle vieläkään. Kaukana kaikesta sijaitsevat rauhalliset saaret on kuin tehty kiireettömään yhdessäoloon. Azorit on erityisesti luontoa rakastavan parin unelmakohde.

Yhdeksästä saaresta suurin on São Miguel, jolla sijaitsee saarten suurin kaupunki, reilun 60 000 asukkaan Ponta Delgada. Palveluineen ja lukuisine hotellivaihtoehtoineen se on hyvä tukikohta häämatkalle. Vietä kaupunkipäivää portugalilaistyylisiä kortteleita kierrellen, malassadas-sokeridonitseilla puistonpenkillä herkutellen tai uima-altaalla lekotellen. Ponta Delgadasta starttaavat myös suositut delfiiniretket.

Retket saaren luontoon onnistuvat parhaiten vuokra-autolla, sillä saarten julkinen liikenne on vähäistä. Nähtävää riittää: pienen kannaksen erottamat kaksi Sete Cidades -järveä ovat muodostuneet sammuneen tulivuoren jättimäiseen kraatteriin. Achadassa vesiputoukset vyöryvät alas vehreitä rinteitä. Furnasin kylässä pulputtavat puolestaan kuumavesi- ja mutalähteet. Faia De Baixossa viljellään makeita azorilaisia ananaksia. Vuonna 1883 perustetulla Gorreanan plantaasilla kasvavat teepensaat.

Häämatkalle luonnonkauniille Azoreille
Häämatkalle luonnonkauniille Azoreille

1700-luvulla perustetussa Terra Nostran puutarhassa on pieniä järviä, puroja ja vesiputouksia, eksoottisia kukkia ja puita. Puutarhasta löytyy myös luonnon uima-allas, jossa vesi on 30-asteista ympäri vuoden. Älä unohda uimapukua! Puutarhan läheinen maaseutuhotelli Terra Nostra on matkatoimisto Hispanian listoilla. Hispanian häämatkapaketteihin sisältyvät majoituksen ja lentojen lisäksi lentokenttäkuljetukset, illallinen ja vapaavalintainen retki. Markkinointiassistentti Janie Niemen mukaan häämatkalaiset ovat tehneet saarella myös esimerkiksi auringonlaskupurjehduksia ja hevosajeluita.

São Miguelin ohella kannattaa vierailla muillakin Azoreilla. Seilaa Santa Marialle vierailemaan perinteisillä viinitiloilla tai ihastele orkideaviljelmiä Terceiralla. Unescon maailmanperintölistalle kuuluvassa Angra do Heroismon kaupungissa, Pousade de Sao Sebastiao -linnoituksessa on vastikään remontoitu, 28 huoneen tyylikäs hotelli –romanttisen retken täydellinen majapaikkavalinta.

Teksti: Sari Peltonen / Mediafocus
Kuvat: SXC

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häämatka