Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Häämatkalle haaveiden Havaijiille

Häämatkalle haaveiden Havaijiille

Aloha! Laita kukkanen korvan taa, ripusta lei kultasi kaulaan ja anna Havaijin hurmata. Havaiji on syystä pysynyt häämatkakohteiden ykkösenä vuosikausia. Tarjolla on lyömätön paketti turkoosia merta, aurinkoa, postikorttimaisemia, hyvää ruokaa ja palveluita.

Yhdysvaltoihin kuuluva Havaijin saariryhmä on maailman eristynein asuinalue – Kaliforniaan on 4 000 ja Japaniin 6 000 kilometriä. Suomesta katsoen saaret sijaitsevat toisella puolen maailmaa. Lentoaikaa kertyy yli parikymmentä tuntia ja aikaeroa 12 tuntia. Ari Huuskonen Suomen Matkatoimistosta suosittelee aloittamaan Havaijin-loman Honolulusta, jossa voi totutella aikaeroon ja tropiikin lämpöön pikkuhiljaa, erinomaisten palveluiden äärellä. Ostoksille suuntaavan kannattaa poiketa Liberty Houseen, jossa ostoslistalla ovat Havaiji-paidat ja mumu-mekot. Uusia vetimiä voi ulkoiluttaa vaikkapa Waikikin rannalla. Diamond Headin tulivuorelta näkyy Pearl Harboriin asti.

Häämatkalle haaveiden Havaijiille

Honolulusta kannattaa suunnata toisille saarille nautiskelemaan luonnosta ja kahdenkeskisistä hetkistä. Mauille suuntaava pääsee ajelemaan maailman kauneimmalla tiellä, Hana Highwaylla. Tienvarren oksiston välistä pilkistävät milloin Tyynenmeren valkeaan hiekkaan iskevät aallot, milloin vuorenrinteiltä laskeutuvat vesiputoukset. Auringonnousu Haleakalan tulivuorella, korkealla pilvien yläpuolella on aikaisen aamuherätyksen arvoinen. Illan pimetessä nautitaan pitkistä merenrantakävelyistä ja ihanista illallisista ukulele-musiikin säestyksellä.

SMT:n Huuskonen suosittelee Big Islandia ja siellä Konan rannikkoa, jossa voi nauttia vehreästä luonnosta ja omasta rauhasta. Alueella on monia kahdenkeskiseen piilotteluun täydellisesti sopivia pikkuhotelleja. Ja jos puolikuun muotoiset, palmujen ympäröimät valkosantaiset paratiisirannat jostain kumman syystä alkavat kyllästyttää, pääsee Konalla surffaamaan, snorklaamaan ja palvomaan aurinkoa myös tummilla laavahiekkarannoilla. Hawaii Volcanoes Parkin alueella on tarjolla varsinaisia kuumaisemia. Maailman aktiivisimpiin kuuluvan tulivuoren punaisena hehkuva laava virtaa täällä edelleen Tyyneenmereen.

Häämatkalle haaveiden Havaijiille

Maailman kuuluisimpiin lukeutuva ranta Waikiki löytyy Honolulusta, Havaijilta.

Saarilla kannattaa ehdottomasti vuokrata auto; silloin maisemien katselu onnistuu kätevimmin. Lisäksi saaria voi kiertää vaeltaen, kajakilla meloen tai vaikkapa helikopterilla. Paikalliset lentoyhtiöt ja lautat liikennöivät saarten välillä, ja monet kotimaiset matkatoimistot räätälöivät useammalle saarelle ulottuvia pakettimatkoja. Paluumatkalla kannattaa pysähtyä Los Angelesissa, San Franciscossa tai New Yorkissa.

– Suosittelen San Franciscoa, sillä kaupungissa voi liikkua kävellen. Ja lähellä ovat Napan sekä Sonoman viinialueet, joissa voisi viettää päivän viinejä maistellen, Ari Huuskonen maalailee.

Teksti Sari Peltonen / Mediafocus
Kuvat Hawaii Tourist Authority HTA

Muokattu: 3.10.2017