Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Häämatka

Häämatkalle elämysten Pohjois-Thaimaahan

Häämatkalle elämysten Pohjois-Thaimaahan

Wat Rong Khun – Valkoisen temppelin altaassa uiskentelevat karpitkin ovat valkoisia.

Oranssia hehkuva aurinko painuu hiljalleen vuoren taakse värjäten kadut punaiseksi. Skootterit päristävät kilvan vilkkaan liikenteen seassa. Valot syttyvät pieniin myyntikojuihin, ja katukeittiöiden tuoksut kutsuvat nauttimaan herkuista. Kaiken yllä kuuluu iloinen nauru – välitön thaimaalainen tunnelma tarttuu pohjoisen matkalaisiinkin.

Hääjuhlan tuntu jatkuu Pohjois-Thaimaassa, jossa tarjolla on yllin kyllin hyvää ruokaa, hemmottelua ja seikkailua. Täällä rakastavaiset voivat nauttia luksuksesta pikkurahalla upean luonnon ympäröimänä. Ikivanhan Lanna-valtakunnan perintöä ja kulttuuria pidetään edelleen yllä ja siitä ollaan ylpeitä. Lanna on kaikkialla ja kaikessa. Sitä on elegantin selkeä arkkitehtuuri, rauhallinen ilmapiiri ja vieraanvarainen elämäntapa. Taide, kulttuuri, käsityöläisyys ja design ovat hyvin voimakas osa alueen identiteettiä.

Pohjois-Thaimaasta löytyy kaksi valloittavaa kaupunkia, joissa molemmissa voi viettää ikimuistoisen kuherruskuukauden. Kansainvälinen Chiang Mai on Bangkokin jälkeen maan toiseksi suurin kaupunki, josta löytyy kaikkea, mitä häämatkalainen ikinä uskaltaa vain toivoa. Kulttuuriltaan rikkaassa Chiang Raissa on kaikkea samaa mutta pienemmässä mittakaavassa ja rauhallisemmassa ympäristössä.

Häämatkalle elämysten Pohjois-Thaimaahan

Herkuttelua ja hierontaa

Chiang Maissa Ping-joen rannalla tunnelmalliset ravintolat kutsuvat istumaan iltaa hyvän ruoan ja elävän musiikin pariin. Joella tehdään myös romanttisia illallisristeilyjä. Pohjois-Thaimaassa on helppo löytää oman maun mukaista ruokaa, sillä tarjolla on useiden eri ruokakulttuurien antimia ympäri maailman, japanilaisesta ja intialaisesta keittiöstä aina meksikolaiseen. Katukeittiöistä kannattaa rohkeasti maistella perinteisiä thaimaalaisia ruokia, ne voivat todella yllättää herkullisuudellaan.

Osallistuminen thairuokakurssille on yksi parhaista tuliaisista – häämatkan tunnelmia on mukava muistella kotona kokatessa. Kurssit kestävät muutamista tunneista useisiin päiviin ja ne voi valita menun mukaan. Puolen päivän kurssi maksaa noin 15 euroa. Kurssi alkaa aamutorilta ja päättyy viiden ruokalajin päivälliseen.

Pelkästään hieronta on hyvä syy matkustaa Pohjois-Thaimaahan hemmottelulomalle. Vaatimattomalta näyttävässä kadunvarsipaikassa saavuttaa nirvanan kaltaisen olotilan jo muutamalla eurolla. Kaupungin vilinästä kannattaa astua hetkeksi syrjään ja istahtaa upottaviin nojatuoleihin rentoutumaan. Yleisin hoidoista on perinteinen jalkahieronta. Se alkaa lempeällä jalkojen pesulla, jonka jälkeen hieroja käy läpi jalkojen akupisteet ja hieroo myös pään ja niskan. Tunnin mittaisen käsittelyn jälkeen olo on kevyt ja virkistynyt.
 

Seikkailun nälkään

Sekä Chiang Main että Chiang Rain retkitarjonta on hyvin runsasta, ja molempien kaupunkien lähiympäristöistä löytyy huikean elämyksellistä tekemistä. Yksi häämatkalaisten suosikki on Flight of the Gibbon -köysirataretki, jolla tutustutaan sademetsään tarzanina ilmojen halki liidellen. Viidakkoa voi kokea myös patikoimalla tai norsulla ratsastamalla, ja hurjapäät lähtevät off road -maastoautosafarille. Pohjoisen vuoristo tarjoaa hyvät mahdollisuudet pidemmillekin vaelluksille, joilla pääsee kurkistamaan paikallisten heimojen elämään.

Häämatkalle elämysten Pohjois-Thaimaahan

Jos aktiivinen harrastaminen alkaa väsyttää, voi rauhallisempia hetkiä viettää vaikkapa kiertelemällä kaupungin alueelta löytyviä lukemattomia buddhalaistemppeleitä. Chiang Main tärkein temppeli on vuoren rinteellä sijaitseva Doi Sutep. Chiang Raissa ehdoton helmi on häikäisevä Valkoinen temppeli, jonne voi huristella Tuktuk-pyörätaksin kyydillä.
 

Iltaelämää ja ostoksia

Pimeän laskeutuessa avautuvat kaupunkien yöbasaarit. Alueiden värikkäistä kojuista löytyvät tuomiset kotiin. Myynnissä on paljon käsitöitä, muotoilua ja teollisia tuotteita. Useimmissa paikoissa tinkiminen on suotavaa ja kuuluu asiaan. Chiang Raissa rauhallinen elämänrytmi ulottuu myös yöbasaarialueelle, jossa tavaroita voi tutkia rauhassa ja kaupanteko tapahtuu Chiang Maita maltillisemmin. Ostosten lomassa on mukavaa istahtaa illalliselle ulkoilmaravintolaan ja seurata paikallisia musiikki- ja tanssiesityksistä.

Häämatkalle elämysten Pohjois-Thaimaahan

Muokattu: 28.9.2017

Syvenny teemoihin:

Lue lisää samasta aiheesta

Mitä mukaan häämatkalle? Katso kätevä pakkauslista

Matkatavaroiden pakkaminen tuottaa usein päänvaivaa ennen häämatkaa. Teimme pienen listan tärkeimmis...

Hääjuhlasta suloisesti suoraan honeymoonille?

Häämatkaa ei tietenkään ole tarvitse tehdä heti vihkimisen jälkeen, vaan sen voi jättää odottamaan m...

Kreikka houkuttelee häämatkalaisia vuodesta toiseen – tiesitkö näistä kohteista?

Tuttujen kohteiden lisäksi Kreikasta löytyy lukematon määrä paikkoja, joissa voi viettää unohtumatto...

Malediivit Intian valtameressä tarjoaa häämatkalaisille hunajaa kaikille aisteille

Hyväilevän lämmin Intian valtameri on punonut pienistä korallisaarista kauniita helminauhoja vuositu...

Tutustu 3 resortiin: Malediivien parasta antia häämatkalaisille on pienen saaren rauha ja oma villa

Pienistä saarista koostuvan Malediivien jokainen lomakeskus toimii omalla saarellaan kuin alleviivat...

Matkatoimisto on porttisi häämatkojen ihmeelliseen maailmaan

Jokaisen hääparin unelmien häämatkan tulisi olla viimeistä yksityiskohtaa myöten rakkaudella suunnit...

Mainos: Aktiv-Resor

Matkatoimisto on porttisi häämatkojen ihmeelliseen maailmaan

hääpari istuu laiturilla häämatkallaan

Jokaisen hääparin unelmien häämatkan tulisi olla viimeistä yksityiskohtaa myöten rakkaudella suunniteltu ja juuri parin näköinen. Vuonna 1986 perustetun suomalaisen Aktiv-Resorin ammattitaitoisen matkaspesialistin avulla tärkeä matka muovautuu helposti unelmianne vastaavaksi ja voitte matkustaa huoletta ja laadukkaasti.

Yksilölliset häämatkat Aktiv-Resorilta

– Me räätälöimme laadukkaita häämatkoja vuosikymmenien ammattitaidolla kaikkialle maailmassa ja tunnemme kohteet. Kaikki lähtee siitä, että kuuntelemme hääparin toiveita tarkalla korvalla, Sonja Sarlin Aktiv-Resorista vinkkaa.

– Kauttamme varattuihin häämatkoihin sisältyy aina upeat häämatkaedut kuten sisäänpääsy loungeen, kuohujuomaa kohteeseen saapuessa, spa-hoito tai illallinen kahdelle. Kaiken lisäksi matkakokonaisuudesta tulee kaikki yksityiskohdat huomioiva ja usein myös hinnallisesti parempi kuin varaamalla itse, sillä monet kohteista tarjoavat sopimushintoja matkatoimistoille ja erityisesti heidän häämatkalaisilleen, Sonja lisää.

Häämatkakohde the Recidence uima-allas

The Residence Falhumaafushi

The Residence Falhumaafushi sijaitsee yhdellä maailman suurimmista atolleista Malediiveilla. Tämä upea, poikkeuksellisen vehreä ja monipuolinen saari tarjoaa täydelliset puitteet häämatkan viettoon.

7 yötä all inclusive -palvelulla alkaen 3830 € per henkilö sisältäen lennot.

Häämatkakohde Heritance aarah Malediivit

Heritance Aarah Maldives

Heritance Aarah Maldives – todellinen paratiisi maan päällä - ja premium all inclusive -palvelu vie koko lomakokemuksen aivan uudelle tasolle. Saapuminen resortiin vesitasolla on jo itsessään ikimuistoinen elämys.

7 yötä all inclusive -palvelulla alkaen 4835 € per henkilö sisältäen lennot

Häämatkakohde Srilanka

Sri Lankan kiertomatka ja upea Malediivit -yhdistelmähäämatka

Sri Lankan kiertomatka ja upea Malediivit -yhdistelmähäämatka tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille! Tällä matkalla nautitaan yksityisin järjestelyin Sri Lankan parhaat palat ja rentoudutaan 7 yötä Malediiveilla all inclusive -palvelulla.

14 yön yhdistelmämatka alkaen 5990 € per henkilö sisältäen lennot

Löydä lisää häämatkaunelmia Aktiv-Resorilta

www Aktiv-resor.fi
Tutustu Aktiv-Resorin Malediivien matkoihin >>

Facebook @Aktiv-Resor
Instagram @aktiv_resor

www Australiatours.fi
Australian, Uuden-Seelannin ja Tyynenmeren asiantuntija

Aktiv-Resor

Museokatu 15, 00100 Helsinki

Matkatiedustelut

sähköposti sales@aktiv-resor.fi
puhelin 0200 62 900

 

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä AKTIV-RESOR

 

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 2/2023.

Haluatko lukea lisää Malediiveista?

Malediivit Intian valtameressä tarjoaa häämatkalaisille hunajaa kaikille aisteille. Lue Häät.fissä >>

Tutustu 3 resortiin: Malediivien parasta antia häämatkalaisille on pienen saaren rauha ja oma villa. Lue Häät.fistä >>

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Uusimman Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


Muokattu: 7.6.2024