Häämatkalle elämysten Pohjois-Thaimaahan

Häämatkalle elämysten Pohjois-Thaimaahan

Wat Rong Khun – Valkoisen temppelin altaassa uiskentelevat karpitkin ovat valkoisia.

Oranssia hehkuva aurinko painuu hiljalleen vuoren taakse värjäten kadut punaiseksi. Skootterit päristävät kilvan vilkkaan liikenteen seassa. Valot syttyvät pieniin myyntikojuihin, ja katukeittiöiden tuoksut kutsuvat nauttimaan herkuista. Kaiken yllä kuuluu iloinen nauru – välitön thaimaalainen tunnelma tarttuu pohjoisen matkalaisiinkin.

Hääjuhlan tuntu jatkuu Pohjois-Thaimaassa, jossa tarjolla on yllin kyllin hyvää ruokaa, hemmottelua ja seikkailua. Täällä rakastavaiset voivat nauttia luksuksesta pikkurahalla upean luonnon ympäröimänä. Ikivanhan Lanna-valtakunnan perintöä ja kulttuuria pidetään edelleen yllä ja siitä ollaan ylpeitä. Lanna on kaikkialla ja kaikessa. Sitä on elegantin selkeä arkkitehtuuri, rauhallinen ilmapiiri ja vieraanvarainen elämäntapa. Taide, kulttuuri, käsityöläisyys ja design ovat hyvin voimakas osa alueen identiteettiä.

Pohjois-Thaimaasta löytyy kaksi valloittavaa kaupunkia, joissa molemmissa voi viettää ikimuistoisen kuherruskuukauden. Kansainvälinen Chiang Mai on Bangkokin jälkeen maan toiseksi suurin kaupunki, josta löytyy kaikkea, mitä häämatkalainen ikinä uskaltaa vain toivoa. Kulttuuriltaan rikkaassa Chiang Raissa on kaikkea samaa mutta pienemmässä mittakaavassa ja rauhallisemmassa ympäristössä.

Häämatkalle elämysten Pohjois-Thaimaahan

Herkuttelua ja hierontaa

Chiang Maissa Ping-joen rannalla tunnelmalliset ravintolat kutsuvat istumaan iltaa hyvän ruoan ja elävän musiikin pariin. Joella tehdään myös romanttisia illallisristeilyjä. Pohjois-Thaimaassa on helppo löytää oman maun mukaista ruokaa, sillä tarjolla on useiden eri ruokakulttuurien antimia ympäri maailman, japanilaisesta ja intialaisesta keittiöstä aina meksikolaiseen. Katukeittiöistä kannattaa rohkeasti maistella perinteisiä thaimaalaisia ruokia, ne voivat todella yllättää herkullisuudellaan.

Osallistuminen thairuokakurssille on yksi parhaista tuliaisista – häämatkan tunnelmia on mukava muistella kotona kokatessa. Kurssit kestävät muutamista tunneista useisiin päiviin ja ne voi valita menun mukaan. Puolen päivän kurssi maksaa noin 15 euroa. Kurssi alkaa aamutorilta ja päättyy viiden ruokalajin päivälliseen.

Pelkästään hieronta on hyvä syy matkustaa Pohjois-Thaimaahan hemmottelulomalle. Vaatimattomalta näyttävässä kadunvarsipaikassa saavuttaa nirvanan kaltaisen olotilan jo muutamalla eurolla. Kaupungin vilinästä kannattaa astua hetkeksi syrjään ja istahtaa upottaviin nojatuoleihin rentoutumaan. Yleisin hoidoista on perinteinen jalkahieronta. Se alkaa lempeällä jalkojen pesulla, jonka jälkeen hieroja käy läpi jalkojen akupisteet ja hieroo myös pään ja niskan. Tunnin mittaisen käsittelyn jälkeen olo on kevyt ja virkistynyt.
 

Seikkailun nälkään

Sekä Chiang Main että Chiang Rain retkitarjonta on hyvin runsasta, ja molempien kaupunkien lähiympäristöistä löytyy huikean elämyksellistä tekemistä. Yksi häämatkalaisten suosikki on Flight of the Gibbon -köysirataretki, jolla tutustutaan sademetsään tarzanina ilmojen halki liidellen. Viidakkoa voi kokea myös patikoimalla tai norsulla ratsastamalla, ja hurjapäät lähtevät off road -maastoautosafarille. Pohjoisen vuoristo tarjoaa hyvät mahdollisuudet pidemmillekin vaelluksille, joilla pääsee kurkistamaan paikallisten heimojen elämään.

Häämatkalle elämysten Pohjois-Thaimaahan

Jos aktiivinen harrastaminen alkaa väsyttää, voi rauhallisempia hetkiä viettää vaikkapa kiertelemällä kaupungin alueelta löytyviä lukemattomia buddhalaistemppeleitä. Chiang Main tärkein temppeli on vuoren rinteellä sijaitseva Doi Sutep. Chiang Raissa ehdoton helmi on häikäisevä Valkoinen temppeli, jonne voi huristella Tuktuk-pyörätaksin kyydillä.
 

Iltaelämää ja ostoksia

Pimeän laskeutuessa avautuvat kaupunkien yöbasaarit. Alueiden värikkäistä kojuista löytyvät tuomiset kotiin. Myynnissä on paljon käsitöitä, muotoilua ja teollisia tuotteita. Useimmissa paikoissa tinkiminen on suotavaa ja kuuluu asiaan. Chiang Raissa rauhallinen elämänrytmi ulottuu myös yöbasaarialueelle, jossa tavaroita voi tutkia rauhassa ja kaupanteko tapahtuu Chiang Maita maltillisemmin. Ostosten lomassa on mukavaa istahtaa illalliselle ulkoilmaravintolaan ja seurata paikallisia musiikki- ja tanssiesityksistä.

Häämatkalle elämysten Pohjois-Thaimaahan

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häämatka